Kersttafel kerstdagen in een nieuw huis foodblog Foodinista

Kerstdagen in een nieuw huis

Deel deze post

Twee jaar terug waren mijn kerstdagen wel anders. Niet dramatisch hoor, dat kan ik er wel direct bij zeggen, maar chaotisch dat is misschien wel het juiste woord. Naast alle kerstrecepten, kerst cadeautjes tips en de kerstevenementen is het ook nog wel iets om even aan terug te denken. Wij, Eric en ik, want Florian kan het zich niet herinneren, waren heel erg blij dat ons appartement in Haarlem was verkocht. Iets waar wij al twee jaar naar vooruit aan het kijken waren. Opeens was het zo ver. Rond de kerstdagen kregen wij een akkoord! Ik denk dat het ons aller grootste cadeau was. Ook wel een beetje een chaos, want waar ga je beginnen. Een huis om te kopen hadden wij al op het oog, met twee jaar wachten kun je, je wel oriënteren. Wij wilden als nieuwe ouders graag naar Brabant met onze baby. Onze kerst brachten wij meer door op de woonboulevard bij keukenwinkels, badkamergiganten en vervolgens rond de keukentafel met aannemers. Ook woonden we bij familie in Brabant.

Daar begon de planning

Toen ging het hele verhuizen en verbouwen ook wel een beetje beginnen. Wel dichter bij familie en veel vrienden, maar wel een project. Even van Haarlem naar Kaatsheuvel verhuizen. Met ook nog een verbouwing in Kaatsheuvel. Veel heen en weer rijden, inpakken in Haarlem, veel weggooien, groter gaan wonen. Vervolgens verbouwen in Kaatsheuvel, bij verbouwen komt een checklist verhuizen kijken, hard werken, controle, inrichting uitzoeken, ieder tegeltje, kraantje en ieder detail. Het is in ieder geval heel veel werk, dat kan ik je vertellen en je onderschat het altijd. Dan ook nog eens de afstand. Die we daarvoor nog nooit zo veel hadden gereden.

Een helpende hand bij iedere verhuizing

Wat ik achteraf wel had kunnen gebruiken was een externe helpende hand. Je hoort mij niet klagen, want wat zijn wij geholpen! Door familie en vrienden. Met oppassen, inpakken, schoonmaken, verhuizen zelf. Ik ben ze ontzettend dankbaar en ik weet ook dat mij nog veel klussen te doen staan, maar ik had het mij zelf veel makkelijker kunnen maken. Vooral het opleveren van onze oude woning, daar ging meer tijd in zitten dan verwacht. Terwijl je graag naar het nieuwe uitkijkt. Iets wat jou veel tijd kost en geld, kun je makkelijk door een ander verhuisbedrijf laten opknappen. Naar mijn idee bespaart het eerder. Ik moest er toch even aan terug denken nu de kerstdagen voor de deur staan. Heerlijk in ons huis wonen wat helemaal af is en voorlopig even niet aan verhuizen denken. Misschien jij wel en dan wens ik je veel geluk! Alleen denk aan een goede planning, hulp en neem vooral tijd voor je zelf.

Meer blogs en ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie