kerst keukenhulpjes kerstmenu gadgets Uitsteekvorm sterk keuken gadgets kerst

Kerst keukenhulpjes

Deel deze post

Druk aan het nadenken voor het kerstdiner en wil je ook dit jaar echt uitgebreid uitpakken? Een mooi kerstmenu uitgekozen met de leukste details, maar dan komt de vraag, hoe maak ik de lekkerste verrassingen helemaal af in kerststijl; met simpele kerst keukenhulpjes natuurlijk! Eerlijk is eerlijk de details vind ik ook ieder jaar een uitdaging, maar er zijn zo veel leuke versiersels dat het niet nodig is om het moeilijk te maken. En het  maakt het kerstdiner natuurlijk wel af, want als er geen kerstsfeertje aan het diner wordt gegeven dan voelt het eigenlijk als een normaal diner. Met een aantal kleine kerst keukengadgets kun je van iets simpels of van een standaard gerecht al een echt kerstgerecht maken.

5x Leuke kerst keukenhulpjes voor het kerstdiner

Een aantal kleine kerst keukenhulpjes, kunnen van het kleinste kerstgerechtje al een bijzonder kerstgerechtje maken. Het is niet nodig om hier een echte chef voor te zijn.

Uitsteekvormpjes kerstboom kerstdiner keukenhulpjes foodblog Foodinista

Net even anders; steek de kruidenboter, een dessertcakeje of aardappelgratin uit in kerstboom vorm. Met de uitsteekvom in drie maten lukt het wel. Ook kun je simpel koekjes bakken met deze vormen.

Kerst taartsjabloon keuken gadgets Foodblog Foodinista
Kersttruien-winkel.nl

Een simpele taart of cake komt met dit taartsjabloon in kerstsfeer. Strooi er met poedersuiker of cacao overheen en een leuke tekening komt op de taart.

Uitsteekvorm sterk keuken gadgets kerst

Ook met deze ster uitsteekvormpjes, kun je van de simpeltjes gerechtjes iets leuks maken voor de kerstdagen.

Keukenzeef keukenhulpjes

Met een standaard keukenzeef kun je veel versieringen aanbrengen met cacao en poedersuiker. Eigenlijk kun je niet zonder. Ook als je een sjabloon gebruikt, want we willen tenslotte geen klontjes, maar een mooi effect. Maar bijvoorbeeld ook de kruiden extra fijn in de blender en strooi deze over aardappeltjes of vlees voor het effect.

Sillicone sterrenmat

Een ijsklontje is een ijsklontje, een koekje is een koekje en een chocolaatje een chocolaatje, maar maak ze in deze ster vormpjes bakmat en het kleinste detail is veel meer in kerstsfeer.

Wil je Foodblog Foodinista volgen of als eerste de nieuwtjes en de nieuwste blogs ontvangen van Foodblog Foodinista? Ook dat kan volg Foodinista op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief in de zijbalk.

2 Reactie's
  • Mariska
    Geplaatst op 16:48h, 19 december

    Eigenlijk slaat het nergens op maar ik vind het toch leuk als met kerst eten in sterretjes of boompjes vormen zijn, haha.

  • Neys Rieten Woonaccessoires
    Geplaatst op 06:32h, 18 januari

    Bij Kerst horen inderdaad wel sterretjes en boompjes, maar ik vind ook nog steeds dat je vele andere figuurtjes kunt doen. Het is toch niet extra werk dus je kunt het zo gek niet verzinnen!

Geef een reactie