Italiaanse gehaktballetjes met gegrilde groente

Italiaanse gehaktballetjes met gegrilde groente

Deel deze post

Gezellig met elkaar eten kan met dit zelfgemaakte familiegerecht. Met dit gerecht is dat zeker mogelijk. Italiaanse gehaktballetjes uit de oven met gegrilde groente. Comfort food en mooi om op te dienen in een grote ovenschaal direct uit de oven.

Benodigdheden Italiaanse gehaktballetjes voor 4 personen

800 gram half om half gehakt
2 bollen mozarella
1 eetlepel gedroogde oregano
50 gram parmezano
2 aubergines
200 gram klein roma tomaatjes
1 hand basilicumblaadjes
3 knoflooktenen
1 theelepel gemalen zwarte peper
1 snufje zout
1 theelepel paneermeel
1 ei
3 eetlepels olijfolie
2 stronkjes bosui

Tips voor de Italiaanse gehaktballetjes

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 1 uur
Benodigdheden: snijplank, mes, mengschaal, hapjespan, ovenschaal

Recept Italiaanse gehaktballetjes

Snij de bosui erg fijn en maak de knoflook schoon.
Het gehakt mag in de mengschaal. Voeg de bosui, het ei, de uitgeperst knoflook, oregano, de peper, zout en paneermeel toe aan het gehakt. Meng het goed door elkaar en door het paneermeel krijgt het al een iets stevigere structuur, zorg dat alle ingrediënten zich goed verspreiden.
Maak van het gehaktmengsel kleine balletjes van circa 3 cm. doorsnede het zouden er ongeveer 30 moeten worden. Laat de gehaktballetjes even liggen op het bord.
Snijd ondertussen de aubergines in stukken van 3 bij 3 cm en laat deze in een vergiet uitlekken met een snufje zout over de aubergine verspreid. Halveer de tomaatjes deze mogen alvast in de ovenschaal worden gelegd en verspreid ze goed.
Verhit in de koekenpan 1 eetlepel olijfolie. Zet de olijfolie alvast klaar op een makkelijke plek, zodat je gehaktballetjes hier snel vanuit de koekenpan op een mooie plek in kan leggen, verspreid ze goed.
De eerste gehaktballetjes mogen in de koekenpan, laat deze alleen snel aan de buitenkant dichtschroeien en vervolgens mogen ze in de schaal. Let op ze zijn nog fragiel! Maar als ze al klaar zijn, drogen ze uit in de oven. Is er geen olie meer in de pan, voeg dan nog iets toe en herhaal dit, totdat ze allemaal zijn gedaan.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Voeg de aubergine toe aan de ovenschotel, deze is grotendeels uitgelekt. Breek de mozarella bollen in stukken verdeel deze over de schotel en steek de helft  van de basilicum ertussen. De schotel met gehaktballetjes mag de oven in voor 25 minuten op 200 graden.

Al de schotel de oven uit is, rasp de parmezano er over heen en verdeel de laatste basilicum er overheen.Als extra’s is een fijn pasta heerlijk of een Italiaans brood.

Een uitgebreid Italiaans feestmaal voor meerdere personen en wil je nog een gerecht bereiden? Bekijk ook het recept voor de Italiaanse Runderstoofschotel.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: