
22 okt Ham kaas ei lasagne
Je hebt wel eens van die lasagnes die horen er in Italië niet helemaal bij, maar zouden op een Nederlandse tafel zeker niet misstaan en dit is echt zo’n lasagne. Ongetwijfeld ken je het spelletje ham kaas en eieren nog wel, hoe oer Nederlands? Nou dit is de lasagne een ham kaas ei lasagne. Met eigenlijk gewoon oerhollandse vulling, maar wel met smeuïge bechamelsaus en natuurlijk de lasagnebladen. Ik vertel je het is een heerlijk lasagnerecept, maar ook echt een keer iets anders.


Ingrediënten Ham Kaas Ei Lasagne voor 4 personen
Ingrediënten bechamelsaus
2 eetlepels bloem
30 gram ongezouten roomboter
450 ml halfvolle melk
50 gram geraspte parmezaan of pecorino
snuf zout
snuf peper
2 eierdooiers (specifiek voor dit recept)
Ingrediënten Ham Kaas Ei Lasagne voor 4 personen
1 el olijfolie
8 lasagnevellen
De bechamelsaus
geraspte parmezaan
150 gram hamblokjes
4 hardgekookte eieren, in plakjes
10 kleine blokjes roomboter
250 gram Belegen kaas in plakken
Tips voor de bereiding van de ham, kaas ei lasagne
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en Oven 30 minuten
Benodigdheden: Ovenschaal, oven, snijplank, mes, steelpan, garde, weegschaaltje, kaasrasp, eiersnijder
Recept Ham Kaas Ei Lasagne
Tijd om de smeuïge lasagne te maken, oh ja, zoals je waarschijnlijk al hebt gezien de lasagne is zonder groente dus maak er een salade bij voor de vitamine.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak als eerste de bechamelsaus. Smelt de boter in de steelpan, meng de bloem er doorheen en roer tot het mengsel lichtbruin is. Schenk de melk er rustig en geleidelijk bij en klop ondertussen met de garde en blijf dit 10 minuten vol houden, heel langzaam wordt de bechamel dikker. Roer vervolgens ook de peper, zout en parmezaan erdoor. Ook de parmezaan dikt de bechamel zeker nog in. En klop deze er doorheen. Laat de saus even vijf minuten afkoelen en klop nu de twee eierdooiers er doorheen en meng de ham er doorheen.
Nu het leuke en ook meest simpele. Beleg de bodem van de ovenschaal met twee lasagnevellen. Leg daarop een laagje eieren, klontjes boter, kaas, beetje geraspte parmezaan en giet er een beetje saus overheen. Leg er een laagje vellen overheen. Herhaal dit nog twee keer en vervolgens bij de laatste laag alleen saus en parmezaan.
Plaats vervolgens de Ham kaas ei lasagne in de oven voor 30 minuten op 180 graden en smullen!
Lasagnerecepten van Foodblog Foodinista
Heb je ook deze lasagne recepten al gezien?
* Maak in de lente een aspergelasagne
* Een klassieke lasagne, maar dan met aubergine
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's