Giethoorn ontdekken met de Blogboot

Giethoorn ontdekken met de Blogboot

Deel deze post

Drie weken terug ging ik mee varen met de blogboot in Giethoorn. Het is al weer twee jaar terug dat wij onze zomervakantie vierden in Giethoorn met het gezin, een aanrader, en tijdens dit midweekje werd ik een beetje verliefd op het Venetië van Nederland en ook het mooie natuurgebied Nationaal Park Weerribben-Wieden. Nog een keer terug gaan voor een rondvaart en ondertussen reis producten, reisbestemmingen en food producten gepresenteerd krijgen en andere bloggers ontmoeten? Geen probleem! Mijn ervaring deel ik met je.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Varen met de blogboot in Giethoorn

Onderweg in Giethoorn

Giethoorn is vanuit Kaatsheuvel ongeveer twee uur rijden. Een flinke afstand binnen onze eigen kleine landje. De bestemming is de moeite waard en je bent ook wel echt op een idyllisch plekje en ergens anders. De blogboot vertrok rond half 11 in de ochtend. Aangezien ik het in de ochtend wellicht niet zou redden met de nodige files verbleef ik de avond er voor al in Giethoorn bij Hotel de Harmonie. Een klein familie hotel aan het water. Vanuit Hotel de Harmonie werd ook onze rondvaart georaniseerd. Bij het hotel kun je zowel kleine bootjes huren, maar ook een rondvaart voor grotere groepen, zoals die van ons. Dit is ook leuk voor een familie uitje of bedrijfs uitje. Aangezien je in Nederland nooit weet wat het weer doet, bij ons ging het natuurlijk regenen, was het fijn dat het boot was met een dak boven ons hoofd.

Een reservering bij hotel de Harmonie in Giethoorn maak je hier.

Varen in Giethoorn - Rondvaart in Giethoorn - Sfeerbeelden Giethoorn
Varen in Giethoorn - Rondvaart in Giethoorn - Sfeerbeelden Giethoorn

Eerst bewegen – Sporten met Crossnet

Voor vertrek kregen we een presentatie van de trend die over is komen waaien uit Amerika: Crossnet. De spellen zijn geïmporteerd door Brookline en deze kwam ons precies vertellen hoe de voetbalset en de volleybalset te gebruiken. Wanneer je denkt hoe je moet voetballen en volleyballen; dit is anders. Crossnet zegt het al. Het net is verdeelt in een kruis, makkelijk op te bouwen op een zachte onderlaag, zoals zand of gras, maar de volleyball kan ook in het zwembad worden neergezet. Het pakket is klein en dus leuk om mee te nemen op vakantie. Je speelt de spellen met vier personen. Overspelen doe je over het net. Wanneer de bal valt dan heeft diegene die speelde een punt en je draait een rondje door. Zo begin je overnieuw, tot je het aantal afgesproken punten hebt bereikt. Super leuk om snel contact te leggen op het strand of de camping! Voor jezelf of de kinderen. Makkelijk en sportief vermaak! Naar mijn mening kun je er een beetje creatief nog meer sporten mee spelen, zoals badminton. En ja wie eet – beweegt vooral op vakantie. Crossnet is verkrijgbaar bij Bol.com.

Presentatie Crossnet - Blogboot Giethoorn

Instappen en varen! + Nog veel meer leuks

Laptoptassen van Newlooxs of zijn het fietstassen met laptopvak

Ik vind het altijd een struggle een laptoptas met een female touche. Herkenbaar? Eenmaal op de boot kwam er een presentatie van een Newlooxs. Zij kennen het gevoel. Je wilt dat de laptoptas praktisch is, de laptoptas moet er mooi uit zien, maar dan is er nog een uitdaging. De Nederlandse vrouw brengt veel tijd op de fiets door. Heel eerlijk ik ben nog steeds Toos Fietsloos, maar daar komt heel snel verandering in nu mijn jongste kindje ook naar school gaat en zonder zijwieltjes gaat fietsen. Dus ik ben alvast de bezitter van de tas, maar nog op zoek naar de fiets. En de laptoptas van Newloox bevalt goed! Deze tas is stevig, diverse vakken, waarvan één stevig vak voor de laptop met soft kussens en is fijn te dragen door een lange schouderband en korte stevige schouderbanden. Daarbij is de tas waterdicht wat belangrijk is voor de inhoud en zo blijft de fietstas ook mooi. De Newlooxs fietstas is in diverse printjes verkrijgbaar bij Bol.com.

Nieuw van Sodastream

Sodastream blijft zich door de jaren heen ook ontwikkelen. Wellicht ken je Sodastream al. De keukenmachine waarmee je zelf bruisend water kunt maken. Zo zorg je er voor dat er veel minder plastic wordt gebruikt en ben je goed bezig voor het milieu. Een goed iniatief. De afgelopen jaren zijn er al diverse limonades ontwikkeld, waarmee je cocktails kunt maken met Sodastream. Ook kun je ondertussen je eigen frisdrank maken met Sodastream en dus is het niet gebleven bij alleen bruisend water. De Sodastream zelf is ook verder ontwikkeld. Met glazen flessen en plastic flessen. Nu zijn er ook de biologische limonades en kun je je drankje deze zomer gekoeld meenemen, want er is een fleskoeler voor rond de Sodastream fles. Daar is over nagedacht. Sodastream en diverse accessoires kun je vinden bij Bol.com.

Tijdens de rondvaart

Tijdens de rondvaart werden we bijgepraat over Giethoorn, werden maakten we kennis met de gemeente Bodengraven Reeuwijk (we kregen een mooie fleecedeken mee) en een uitnodiging voor het kaasmuseum! Wie weet zie je het binnenkort terug op de blog. Een leuk uitje voor de zomervakantie en de kinderen zijn dol op kaas! Ook was er een mooi magazine van Innsbruck in de tas voor veel reis inspiratie. Deze zomer gaan wij 2 nachtjes naar Innsbruck dus dat is alvast mooie inspiratie. Hier kun je meer lezen over Innsbruck, maar het is tijd voor een nieuwe up-date van deze prachtige stad in Oostenrijk.

Ik kijk uit naar de volgende blogboot! Met weer leuke nieuwtjes en up-dates! En jij? Zijn er favorieten voor jou bij?

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie