Gevulde puntpaprika met feta recept van foodblog Foodinista

Gevulde puntpaprika met feta uit Foodless

Deel deze post

Leuk! Carlijn Bröring heeft haar eerste kookboek uitgebracht. Wie is Carlijn Bröring denk je misschien. Carlijn is de blogster achter het blog Foodless. Minder eten? Nou dat het betekent het niet helemaal. Foodless staat voor voeding met voedselintolleranties en hoe daar rekening mee te houden. Carlijn is een expert kunnen we, wel zeggen, want veel spreken er over, maar als je zelf ziek word van gluten en koemelk dan ga je op onderzoek uit. Hoe kun je als lekkere eten, eten nog zo leuk en lekker mogelijk maken. Carlijn is het goed gelukt en ook om, om haar intolleranties heen te koken. Dat is leuk! Iets anders is dit voor mij relevant als blogger? Ja, toevallig wel. Al een jaar of vijf heb ik met ups en downs veel last van opgezette darmen en andere kwaaltjes wat tot nu toe alleen is toegewezen aan PDS, prikkelbare darm, maar daar kun je veel last van hebben. Wat werkt wel en wat werkt niet. Vooral ontstaan na een stressvolle periode en dit blijft van invloed, alleen is dat het enige of kunnen er meer invloeden zijn dat blijft een beetje de vraag. Ik vind het kookboek dan ook inspirerend. Ik ben geen thuisdokter, dat vertel ik je direct! Maar in eten ben ik natuurlijk wel geïnteresseerd en mijn voorkeur gaat uit naar maaltijden en snacks waar ik mij goed bij voel dus heb ik het kookboek Foodless gelezen en heb ik er het recept voor gevulde puntpaprika met feta uit gekookt. Meer over het kookboek deel ik ook nog met je.

Gevulde paprika met feta uit kookboek foodless review op foodblog Foodinista

Recept gevulde puntpaprika met feta

Ingrediënten voor de gevulde puntpaprika’s voor 4 personen (bijgerecht)

 • 2 puntpaprika’s
 • 60 gram feta
 • 1 tomaat
 • halve rode ui
 • 70 gram olijven
 • snufje peper

Tips voor de bereiding van de gevulde puntpaprika met feta

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, mengschaal, ovenschaal, lepel

Wil je de puntpaprika’s als hoofdgerecht eten? Meng het tomatenmengsel dan met quinoa en maak ze extra gevuld!

Je mag wel feta als je een koemelkallergie hebt, let alleen op dat de feta ook echt niet van koemelk gemaakt. Dit gebeurt wel regelmatig.

Bereiding van de gevulde puntpaprika’s

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de puntpaprika’s door de helft en verdeel ze over de ovenschaal. Snijd de tomaat in stukjes, olijven in ringen, snipper de rode ui en verkruimel de feta. Doe er snufje rode peper bij. Meng alles in de mengschaal. Verdeel alles over de puntpaprika’s en plaats de gevulde puntpaprika’s voor twintig minuten in de oven.

Meer over kookboek Foodless

Kookboek review Foodless foodblog Foodinista

Kookboek: Foodless
Auteur: Carlijn Bröring
Pagina’s: 186
Recepten: 71. De Recepten zijn natuurlijk belangrijk in het kookboek Foodless, alleen is Foodless eigenlijk ook een soort handleiding voor eten met voedsel allergieën of juist een bundel allergievrije recepten. Naast de recepten zijn er een aantal basisrecepten in gepublicieerd, waarin de basis toegevoegde stoffen zijn vervangen door producten die je wel mag, waardoor je de favorieten wel gewoon kunt blijven eten. Erg fijn is; iin alle recepten wordt niet direct gewerkt met soja en vervangers. Daar proef je naar mijn idee toch altijd iets aan. Ga gewoon koken met wat je wel hebt, alleen zoek het uit en Carlijn heeft er een sport van gemaakt. Deelt hoe zij dit doet, inspireert en maakt van het boek een musthave. Ik denk dat dat boek voor velen op een leuke manier inspirerend kan zijn.

Meer kookboeken tips en  blogs ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
 • Kirsten
  Geplaatst op 11:38h, 18 november

  Gevulde paprika ziet er altijd zo mooi uit :)

Geef een reactie