Gevulde portobello met ei en rauwe ham recept van foodblog Foodinista

Gevulde portobello met ei en rauwe ham

Deel deze post

Het is niet de eerste keer dat ik gevulde portobello’s maak. Ik vind portobello paddenstoelen heerlijk en de portobello’s zijn ook nog eens heel erg voedzaam. Meestal maak ik gevulde portobello paddenstoelen voor de borrel als iets groter gerechtje of als voorgerecht bij een diner, maar als hoofdgerecht kan ook makkelijk met salade, een kleine beetje pasta of voor de variatie met rijst of couscous. Deze keer dacht ik, ik doe het anders. Ik maak de portobello, net zoals ik een avocado vul. Ik vul een portobello paddenstoel, zoals een avocado met ei. Ik kan je zeggen; het is een hartig powerfood ontbijt! En echt heel erg lekker. Eigenlijk is het ook gewoon een goed idee voor de lunch of een lichtere maaltijd voor het diner. Zoals jij wilt, want de gele eierdooier loopt natuurlijk perfect uit die paddenstoel en als je de portobello dan weer met en simpele pasta en olijfolie bij het avondeten eet is het ook heerlijk. Eigenlijk gaat het om het simpele basis recept. De gevulde portobello met ei en rauwe ham en die maak je zo.

Gevulde portobello met ei en rauwe ham recept van foodblog Foodinista

Ingrediënten gevulde portobello met ei en rauwe ham voor 2 personen

  • 2 portobello paddenstoelen
  • 2 eieren
  • 4 plakken rauwe ham
  • beetje geraspte kaas
  • snuf zout en peper
  • beetje olijfolie
  • handje peterselie of andere verse kruiden naar smaak
  • Extra luxe en heerlijk om het mee af te maken: truffelolie, niet verplicht, maar wel heel erg lekker.

Tips voor de bereiding van portobello met ei uit de oven

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, ovenschaal, kaasrasp, keukenpapier of keukenkwastje.

Gevulde portobello met ei en rauwe ham recept van foodblog Foodinista
Algemene banners

Recept voor gevulde portobello met ei en rauwe ham 

Verwarm de oven voor op 170 graden. Haal de pootjes uit de paddenstoelen als deze te lang zijn. Maak de portobello paddenstoelen goed vochtig schoon. Normaal doe je dit niet met paddenstoelen, maar je wilt dat ze zacht worden in de oven. Smeer de paddenstoelen in met olijfolie met behulp van keukenpapier of en keukenkwastje. Plaats de paddenstoelen eerst 20 minuten in de oven op 20 minuten, zodat ze kunnen voorgaren.

Verdeel nu de rauwe ham over de paddenstoelen en breek de eieren vervolgens in de paddenstoelen. Rasp de kaas over de eieren. Plaats de paddenstoelen voor 20 minuten in de oven op 170 graden. Maak de paddenstoelen af met verse kruiden en eventueel de truffelolie.

Meer avocado’s en portobello’s  uit de oven maken?

– Wat dacht je van avocado’s met zalmmouse?
– Maak avocado met ei en zalm uit de oven heerlijk voor de lunch of het onbijt.
– Of een portobello met geitenkaas en port?

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie