Avocado met zalmmousse uit de oven recept foodblog Foodinista

Gevulde avocado met zalmmousse uit de oven

Deel deze post

Netjes avocado’s gaan er bij mij eigenlijk iedere week wel doorheen, maar weinig recepten met avocado belanden ook daadwerkelijk op het blog. Niet zo gek, want meestal maak ik er een simpel dipje mee, hak ik een avocado door een salade of smeer ik ze op een cracker. Niet heel uitbundig, maar wat ik eigenlijk echt het allerlekkerste vind is een avocado uit de avond. Zo deelde ik al een keer eerder en lang, lang gelden avocado’s gevuld met zalm en ei. Die blijven echt heerlijk! Alleen deze keer had ik geen eieren in huis het was het moment waar op nodig boodschappen gedaan moest worden, maar er ook nog wel voldoende in huis was. Dus ik ging het anders doen even de voorraad kast in. Oké op voorraad avocado’s, creme fraiche, de nodige kruiden en uit de voorraadkast zalm in blik. Uhm die ligt er al heel lang en daar moet ik ook wel iets mee kunnen. Ik vind zalm in blik qua structuur niet zo, de smaak anders, maar je moet het wel goed kunnen bereiden een experimentje dus, maar een succes? Absoluut! Uit de oven kwam de gevulde avocado met zalmmousse. Ik maakte ze als volgt.

Gevulde avocado met zalmmousse recept van foodblog Foodinista
Groenten en Fruit

Ingrediënten gevulde avocado met zalmmousse voor 4 personen

4 avocado’s
2 blikjes zalm op water
100 ml creme fraiche
1 tl kappertjes
50 gram jonge kaas
1 bosuitje
verse peterselie
olijfolie
peper en zout

Crackertjes of brood voor erbij.

Tips voor de bereiding van de gevulde avocado’s

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 15 minuten en 20 minuten in de oven
Benodigdheden: mesje, snijplank, hakmolen, ovenschaal, handkaasrasp, lepel

Gevulde avocado met zalmmousse recept van foodblog Foodinista

Recept gevulde avocado met zalmmousse

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak als eerste de zalmmousse voor de vulling. De zalm, creme fraiche, kappertjes, peterselie, peper, zout en 1 grof gesneden bosuitje kunnen in de hakmolen. Meng alles tot een mousse.

Verdeel de avocado’s door de helft en haal de pit eruit. Verdeel de avocado’s over de ovenschaal en verdeel de mousse met een lepel over de holle avocado’s. Rasp de kaas over de avocado’s en druppel olijfolie over de avocado’s.

Plaats de avocado’s met zalmmousse voor 20 minuten in de oven en zijn klaar om te eten.

Avocado recepten van Foodblog Foodinista

Meer recepten met avocado maken? Want het is lekker en voedzaam een avocado verwerken in je maaltijd. Maak dan ook eens één van de volgende recepten van Foodblog Foodinista.

* Wat dacht je bijvoorbeeld van het recept pokébowl met zalm, mango en avocado?
* Er zijn meer variaties om een avocado te vullen, zoals de avocado gevuld met eiersalade met zalm.
* Maak ook eens deze zalmburger met avocado.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie