Gele rijst met chorizo recept Foodblog Foodinista

Gele rijst met chorizo en kikkererwten

Deel deze post

De lente zit bij mij altijd een beetje in mijn hoofd al is het weer nog niet echt helemaal fantastisch op die paar prachtige dagen na dan. Het kan niet altijd feest zijn natuurlijk. Daarbij als Nederlanders klagen we altijd! Is het koud dan verlangen we naar de zomer en is het warm dan is het te warm. Maar wel had ik zin in een feestje op mijn bord, een snel recept en een beetje gezondheid, veel groente! Natuurlijk met een lente en zomersfeer. Eigenlijk gewoon feestrijst of ook wel confettirijst. Dat maakt het helemaal leuk. Gele rijst of saffraanrijst is de basis en verder kun je er heel veel smaken doorheen doen, maar deze smaakcombinatie is echt heerlijk! Ik maakte een snelle gele rijst met chorizo, prei en kikkererwten een gezond maaltje met een zomers gevoel.

Gele rijst met chorizo recept Foodblog Foodinista

Ingrediënten gele rijst met zomerse groente voor 2 personen

  • 1 kopje gele rijst
  • 100 gram chorizo
  • 2 handen verse spinazie
  • 1 rode punt paprika
  • blik kikkererwten van 200 gram
  • 1 prei
  • snufje rode paprikapoeder
  • snufje peper en zout
  • eetlepel olijfolie

Tips voor de bereiding van de gele rijst met chorizo en kikkererwten

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, wok, snijplank, mes, spatel, lepel, vergiet

Variëren? Maak dan ook eens de gele rijst met halloumi en paprika

Gele rijst met chorizo recept Foodblog Foodinista

Recept gele rijst met chorizo en zomerse groente

Kook de rijst volgens de verpakking. En laat deze na het koken nog even even stomen, op laag vuur, zodat de rijst droog is.

Snijd de prei en paprika in halve ringen en de chorizo in blokjes. Verhit in de wok een eetlepel olijfolie. Wok als eerste de prei, de helft van de spinazie en de paprika in drie minuten beetgaar. Meng vervolgens met peper, zout en paprikapoeder de uitgelekte kikkererwten erbij en de rest van de spinazie laat ook deze drie minuten wokken. Wok nu de rijst mee en de chorizo voor nog vijf minuten. Zo simpel is het eigenlijk voor een feestelijk zomers gerechtje met een beetje variatie.

Zomerrecepten van Foodblog Foodinista

Meer zomerse recepten maken? Maak dan ook eens één van de volgende couscous of risottorecepten:

* Maak een risotto met rucola en kabeljauw.
* Op de oosterse keuken georiënteerd en iets meer inspanning, maar ook de gebakken rijst met krab is een aanrader!
* Variëer met vis en maak een couscous salade met langzaam gegaarde zalm.

Meer blogs en rijstrecepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie