Gegrilde zalm sandwich recept foodblog Foodinista

Gegrilde zalm sandwich

Deel deze post

Eigenlijk heb ik met dit weer helemaal niet echt trek en als ik trek krijg dan is het lekkere trek of in kleine frisse maaltijden. Barbecueën vind ik ook super leuk, maar eigenlijk heb ik dan wel heel snel voldoende gegeten. Een broodje of salade vind ik ook super goed smaken, zoals deze gegrilde zalm sandwich, waarvoor je de gegrilde zalm natuurlijk ook heel goed op de bbq kunt bereiden. De sandwich ik heb lekker fris gemaakt met de extra toppings, zodat het een heel lekker zomers broodje is geworden.

Ingrediënten gegrilde zalm sandwich voor 2 personen

1 baguette
2 zalm filets zonder huid
1 avocado
halve limoen
1 eetlepel alioli
1 eetlepel bbq saus
1 eetlepel olijfolie
snuf peper rood of zwart

Tips voor de bereiding van de gegrilde zalm sandwich

Benodigdheden voor het recept: grillpan of bbq – snijplank – broodmes – scherp mesje
Tijdsduur: 20 minuten
Moeilijkheidsgraad 1-5: 2

gegrilde zalm met avocado recept foodblog Foodinista

Recept gegrilde zalm sandwich

Smeer de grillpan in met de olijfolie. Wat ik ook heel makkelijk vind is het een insprayen van de grillpan, minder olie en efficienter. Dit kan met een bus die je kant en klaar koopt, maar je kutn ook zelf olie in een spuitbusje doen. Verhit ondertussen de grillpan.

Smeer de zalm aan één kant in met de barbecue saus. Als de grillpan heet genoeg is, dan is het tijd om de zalm te grillen. Twee minuten aan iedere kant.

Snij ondertussen de baguette door de helft en nog één keer door de helft. Smeer de baguette in met de aioli.

Snij de eetrijpe avocado in blokjes en de limoen in schijfjes.

Als de gegrilde zalm klaar is dan kan deze op het brood. Verdeel de avocado over de zalm. Geef de limoen erbij, iedereen kan deze zelf naar smaak uitknijpen. Strooi over de zalm nog een snuf peper. Rode peper is het lekkerst. Niet te veel, want de barbecuesaus is ook al pittig.

Meer recepten? Like Foodblog Foodinista en volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie