21 jun Gegratineerde witlofsalade
Witlof at ik als kind echt niet. Ik vond het bittertje echt verschrikkelijk. Ik moet dan ook toegeven dat ik witlof pas sinds vijf jaar ben gaan eten. Voor mij moet witlof dan ook nog steeds een beetje lekker gemaakt worden. Zo maakte ik al eerder een risotto met witlof en ook de pasta met witlof is aanrader. Ik wilde deze keer een iets gezonder recept met witlof maken en een lichtere variant, maar ik vind witlof gewoon iets smaakvoller als het een beetje opgewarmd is. Dat deed ik deze keer ook in een lauw warme gegratineerde witlofsalade gebaseerd op een eerdere witlofrecept. Eerder maakte ik de klassieker witlof uit de oven met ham en kaas en een kleine twist en deze gegratineerde witlofsalade lijkt er eigenlijk op, maar is iets gezonder en echt meer een salade. De knapperige beet van de witlof blijft bewaard en krijgt wel dat gegratineerde laagje. Combineer de gegratineerde witlof met bijvoorbeeld gebakken krieltjes.
Ingrediënten gegratineerde witlofsalade voor 4 personen
- 4 stronken witlof
- 100 gram geraspte kaas
- 4 plakken achterham
- handje verse peterselie
- handje rozijnen
- snufje peper en zout
Tips voor de bereidingen van de gegratineerde witlofsalade
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, ovenschaal
Recept gegratineerde witlofsalade
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Snijd de onderkant van van de witlof af en snijd de witlof in de lengte door de helft. Haal in het midden het bittere harde stukje eruit. Snijd nu de witlof fijn. Snijd ook de ham en de peterselie fijn. Meng vervolgens de witlof, peterselie, ham, peper en zout door elkaar en schept alles in de ovenschaal. Strooi de geraspte kaas over de witlofsalade en plaats de witlof voor vijftien minuten in de oven op 190 graden.
Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's