Gebakken rijst zoetzuur met garnalen recept van foodblog Foodinista

Gebakken rijst zoetzuur

Deel deze post

Even snel iets op tafel of koken met restjes? Dan is gebakken rijst echt een ideaal recept! Zo kwam ik onlangs thuis en na een dagje schrijven en had mijn vriend onze restgroente al uitgebreid schoongemaakt en gesneden. Ik moest even nadenken wat ik er mee ging maken. Eigenlijk had ik niet echt verwacht ik het recept op de blog zou gaan plaatsen, maar uiteindelijk smaakte het zo goed en zag het plaatje er zo heerlijk kleurvol uit dat ik dacht. Volop inspiratie voor een gezond, kleurvol en snel recept. Zo maak jij binnenkort ook deze gebakken rijst zoetzuur met garnalen.

Ingrediënten gebakken rijst zoetzuur met garnalen voor 2 personen

  • 150 gram rijst ongekookt
  • 5 wortels
  • 100 gram champignons
  • 2 bosuitjes
  • 1 preien
  • 200 gram garnalen, ik gebruik gewoon diepvriesgarnalen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel visolie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels chilisaus
  • snufje peper en zout

Tips voor de bereiding van de gebakken rijst zoetzuur met garnalen

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten (zonder het koken van de rijst, ideaal is het ook als je rijst als left-over hebt)
Benodigdheden: snijplank, pan, wok, spatel, mengschaal, vork, mes, knoflookpers

Gebakken rijst zoetzuur met garnalen recept van foodblog Foodinista

Recept voor de gebakken rijst zoetzuur met garnalen

Kook als eerste de rijst volgens de verpakking goed droog met een snufje zout. Zet deze vervolgens apart.

Maak de groente schoon en snijd de groente. Snijd de prei in ringen en snijd de wortels en champignons in plakjes. Snijd de bosui ook fijn. Maak de knoflook alvast schoon. Verhit de olie in de wok. Wok vervolgens de groente voor 10 minuten, totdat deze zachter worden. Knijp de knoflook uit en roerbak deze mee met de groente. Meng de chilisaus en vissaus door de groente. Bak nu de rijst en de garnalen in de wok op hoog vuur voor ongeveer tien minuten. Maak een kuiltje in de rijst en groente en giet een theelepel oijfolie in de kuil. Kluts de eieren met een vork in een schaaltje. Giet deze in het kuiltje. Laat het ei voor twee minuten stollen in het midden en roerbak alles door elkaar. Maak af met een snufje peper en zout. De gebakken rijst zoetzuur met garnalen is klaar.

Rijstrecepten van Foodblog Foodinista

Meer gebakken rijst recepten maken? Wat dacht je van de gebakken rijst met garnalen en krab? Of maak een verrassende confetti rijst met chorizo en kikkererwten.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

ga(‘create’, ‘UA-43776150-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Geen reactie's

Geef een reactie