Garnalenragout recept van Foodblog Foodinista

Garnalenragout met groente

Deel deze post

Een goede ragout is voor mij heerlijk romig en goed gevuld. Wat ik er leuk aan vind is dat je ook heerlijk kunt variëren. Zo maak je natuurlijk een klassieke lamsragout. Maar kun je ook voor de vegetariërs een groente ragout maken en voor de feestdagen een kalkoenragout. Zo had ik niet zo lang geleden weer eens trek in mijn guilty pleasure en dacht ik er aan om weer eens een variatie te maken. Iets meer zomers gericht met vis en dan met garnalen. Een garnalenragout met groente. Eigenlijk moet ik zeggen dat dit misschien wel de ragout is waar ik het minste werk aan had van alle ragouts die ik zelf heb gemaakt. Misschien omdat ik steeds vaker mijn ragout zelf maak, maar ook door de ingrediënten. Garnalen zijn tenslotte echt een voordeel. Dat is alleen al een rede waarom je deze heerlijke garnalenragout een keer zelf zou moeten maken.

Garnalenragout recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten garnalenragout met groente voor 4 personen

50 gram roomboter
1 eetlepel bloem
150 ml creme fraiche
500 ml groente bouillon
1 handje verse dille
1 prei
500 gram diepvries garnalen gepeld en rauw
1 wortel
1 ui
snufje peper en zout
4 ragoutbakjes

Tips voor de bereiding van de ragout met garnalen

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: pan, maatbeker, waterkoker, garde, mes, snijplank, dunschiller, lepel

Ragout met garnalen van foodblog Foodinista

Recept garnalenragout met groente

Zorg als eerste dat alles klaar staat. Maak de bouillon. Maak de groente schoon en snijd de wortel in plakjes, de prei in dunne ringen en snipper de ui. Snijd vervolgens ook de dille fijn.

Verhit de botter in de pan en schep de bloem erbij. Klop het geheel met de garde tot een roux. Zet de verhitting laag. Blus af met de creme fraiche. Klop alles nog steeds door met de garde tot een glad mengsel. Giet de bouillon er langzaam bij en blijf kloppen met de garde. Langzaam aan wordt de ragout een saus. Stop met de bouillon als de saus te dun aan het worden is en blijf dan kloppen met de garde. Te dik giet er dan weer een beetje bouillon bij. Ga zo door. Laat de saus voor de ragout even kloppend inkoken voor vijf minuten. Blijf kloppen anders gaat de saus verbranden.

Eet je de ragout in de ragoutbakjes, verwarm dan nu de oven voor op de juiste temperatuur en bak de ragoutbakjes af.

Meng nu de groente, kruiden en de garnalen door de ragout. Laat garnalenragout roerend met een lepel voor tien minuten garen.

Giet de garnalenragout in de ragoutbakjes en eet smakelijk!

Ragoutrecepten van foodblog Foodinista

Meer inspiratie voor ragoutrecepten? Bekijk dan ook eens het recept voor ragout met mosselen of de vegetarische ragout met groente.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: