Frisse forelspread

Frisse forelspread

Deel deze post

Deze forelsalade is heel fris en compleet zelfgemaakt. Fris voor een sandwich of als salade met forel voor feestjes een vervanger voor kant en klare salades en snel zelf gemaakt.Vis is best prijzig dus heeft helaas niet altijd de voorkeur op mijn menu, maar deze spread vind ik een winner en is makkelijk en snel gemaakt. Lekker voor de lunch tussen een sandwich of als spread tijdens een feestje op toast of stokbrood. Frisse en lean forelspread.

Benodigdheden voor 6 sandwiches met forelspread

2 eetlepels magere zuivelspread
1 eetlepel Griekse yoghurt
2 eetlepel verse bieslook
1/2 theelepel zwarte peper
300 gram forel

Tips voor de bereiding van de forelspread

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 10 minuten
Benodigdheden: snijplank, mengschaal, lepel, vork, mes en eventueel een hakmolen

Recept voor forelspread

Knip en was de verse bieslook grof deze  mag in de mengschaal. Voeg de yoghurt en zuivelspread toe. Snij de forel grof (de forel mag echt niet te fijn gesneden worden als je nog gaat pureren anders wordt de spread echt pap), indien je niet over de elekrische apparatuur beschikt snij de forel dan fijn en voeg deze toen aan de roommix. Voeg de zwarte peper toe en meng of pureer de spread op een grove stand. Maak de forelspread fijner en romiger met een hakmolen. Een kleine investering, maar ik gebruik deze zo vaak, al is het maar om een snel een ui te hakken zonder traanogen.

Smeer de spread vervolg tussen een geroosterde sandwich of serveer de spread als dip tijdens een feestje met komkommer, toast, crackers, rijstwafeltjes of een andere smaakmaker.

Meer snelle salades en dipjes maken? Maak bijvoorbeeld zelf een snelle zalmsalade of maak je eigen groene en rode pesto.

Als eerste de nieuwste foodblogs en recepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

ga(‘create’, ‘UA-43776150-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Geen reactie's

Geef een reactie