Perfect kaasplank

Foto inspiratie – De perfecte kaasplank

Deel deze post

Gisteren heb ik al een kaasplank blog geplaatst over ons kaasplankje van de lekkerste kaas, maar hoe stel je eigenlijk de perfecte kaasplank samen? De perfecte kaasplank, hier was ik zelf ook nog niet helemaal uit. Eigenlijk doen wij maar wat. Het komt er op neer, gewoon wat wij lekker vinden.

Een kaasplank kiezen met kaasjes die je gewoon heel erg lekker vindt is natuurlijk goed, maar ga je voor perfectie dan is dit blog over kaasjes het hulpmiddel voor jouw perfecte kaasplank. Een beetje foto inspiratie gaat daarbij helpen.

Perfect kaasplank

Inspiratie: DoMeAFavor

Benodigdheden voor de perfecte kaasplank

Benodigdheden om een mooie kaasplank te vullen een zachte kaas, een pittige kaas, een harde kaas en een schimmel kaas. Dan waren wij met onze kaasplank toch goed bezig. Om de kaasjes beter te laten smaken, aan te vullen, meer bite te geven of om de smaak juist af te laten zakken, zodat de volgende kaas beter overkomt vul je de kaasplank aan. De perfecte kaasplank maak je compleet me fruit, zoals appel schijfjes en een chutney, geen jam. Een pittig kaasje komt zachter over met brood of gedroogd fruit. Noten maken vervolgens je mond weer droger voor een volgende kaas. Gedroogd fruit vullen een schimmelkaasje goed aan net als crackers en vijgenbrood. Mijn tip chocolade smaakt ook erg goed op een kaasplank, vooral in combinatie met blauwe kaas en schimmelkaas.

Perfecte kaasplank

Inspiratie: HonestlyYUM

Variatie voor de kaasplank

Op een kaasplank kun je natuurlijk nog veel meer variëren. Zoals met gedroogd fruit. Dit kun je ook vers eten, zoals vijgen of de kaasplank aanvullen met een aantal vleeswaren als tegenhanger. Daarbij zijn gezouten olijven of tapenade bij een mediterrane kaasplank ook een mooie tegenhanger voor de pittige harde kaasjes of een hartige chutney. Wat drinken wij bij de kaasplank in dit geval een glas rode wijn, die niet de zachte kaasjes mag weg spoelen, maar wel een beetje complex, zodat de pittige kaas blijft hangen.

De perfecte kaasplank is dus eigenlijk niet zo moeilijk. Het gaat om een aantal mooie kaasjes die elkaar aanvullen en de juiste bites erbij om mooie smaak combinaties te maken. Wil je echt iets leuks op tafel zetten dan kun je er ook nog aan denken om er een kaasspread bij te serveren die je zelf maakt bijvoorbeeld. Voldoende inspiratie voor de perfecte kaasplank.

Regelmatig meer inspiratie ontvangen? Like Foodblog Foodinista en volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie