Genieten in de Amsterdam met Food activiteiten tips Foodblog Foodinista

25 foodvragen tag foodblog foodinista

Deel deze post

Tijd voor de 25 foodvragen tag foodblog Foodinista gaat deze lijst met foodvragen ook beantwoorden. Het is al weer een jaar geleden dat ik de vragen voor de Liebster Award heb beantwoord en het lijkt mij leuk om weer eens een lijstje op het foodblog te beantwoorden met mijn persoonlijke foodblog en food interesses! Het lijstjes is opgesteld door foodblog Paulines Keuken en gaat ondertussen leuk het internet en de foodblog websites rond. Heel leuk denk ik, want zo komen jullie weer wat meer over ons als foodblogger te weten. Vul jij ze ook in als foodblogger? Leuk laat het mij dan weten dan lees ik ook graag jouw #25foodvragentag.

25 foodvragen tag foodblog foodinista

Hier zijn de vragen en mijn antwoorden voor de 25 foodvragen tag foodblog foodinista.

Wat is je favoriete ontbijt
Eggs benedict en met een croissantje of goede koffiekoeken maak je mij altijd blij. Smullen!

Hoe drink je, je koffie
Latte Macchiato en koffie verkeerd voor een extra shot. Ik ben nog niet uit de melk periode gekomen. Ik drink wel graag koffie, maar niet heel de dag door meer als een geniet moment in de ochtend of de middag.

Wat zit er op je lievelingsbroodje
Zalm of warm broodje mozarella met zoute parmaham

Soep of salade
Soep ook in de zomer dan ben ik dol op een pittig curry of kokossoep bijvoorbeeld. Als ik een salade eet dan de klassieker een mooie nicoise of een franse canard die vind ik dan weer echt genieten! Deze salades brengen mij naar Frankrijk.

Wat is je favoriete kookboek
Laten we in de Franse sfeer blijven. Ik ben echt fan van Rachel Khoo en dan Chez Rachel, waar Rachel kookt in haar Parijse keuken en ook nog eens hele leuke en lekkere tips geeft in Parijs. Maar van de andere kookboeken van Rachel word ik ook heel blijf.

vragen foodblog foodinista kookboek chez rachel

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Uhm een hele lastige vraag. Als een soort chocoholic en dol op fruitsmoothies, maar dat telt toch niet mee? Kan ik toch echt niet zonder hartig. Pasta, Mexicaans eten moeten blijven en natuurlijk ook Aziatisch.

Welke keuken of land is je favoriet?
Oh dat is lastig! Ik ben een echte pasta eter al is het niet zo goed voor je, dan dus Italië, maar ik kan ook ontzettend uitkijken naar tapas in Spanje, alleen al voor de gezelligheid. Thais eten zo lekker! Dan vergeet ik ongetwijfeld ook nog heel veel het heeft ook heel veel met mijn mood te maken en met ontdekken te maken. Reizen is niet voor niks een onderdeel op mijn blog.

Wat is je favo foodfilm?
Eat, pray, love oké niet helemaal food, maar ja ik droom gewoon weg bij Italië en wil de film beleven en in zekere zin is het absoluut wat eten met je kan doen! Genieten! Het boek ligt op mijn to do list voor als ik naar één van de bestemmingen ga. Een soort droom.

Eat pray love 25 vragen tag foodblog foodinista

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Tja wat is een guilty pleasure? Iedereen verdient wel eens een geniet momentje denk ik? Mijn guilty pleasure, zoals gezegd ik ben een chocaholic. Dan is niet direct alles met chocolade heerlijk. Wat ik echt genieten vind is volle chocolade truffeltaart en salted caramel mmmmm.

Wie is je grote inspiratiebron?
Rachel Khoo. Ontdek de omgeving, laat je inspireren en neem het mee in de keuken. Genieten!

Thuis koken of uit eten gaan?
Moeilijk! Het ligt helemaal aan de situatie. Van thuis koken ontspan ik, maar ik ben ook heel erg uithuizig en vooral nu met onze kleine man geniet ik er ook heel erg van om met mijn vriend, vriendinnen of familie te laten verwennen in een restaurant en zelf even niks te moeten doen.

High end of low profile?
Ik kook zelf low profile en geniet buiten de deur heel erg van high end en creatief low profile en dat is voor mij iets moois maken met de middelen die je hebt. Dat probeer ik zelf ook.

Wat is je lievelingsrestaurant?
Fris in Haarlem en ik heb nog geen blog over ze geschreven. Komt er aan!

Boodschappen doe ik bij?
Albert Heijn, Lidl, de markt, leuke winkeltjes, turkse supermarkt en Aziatische toko’s.

Het lekkerste wat ik ooit gegeten heb?
Wat een vraag zeg! Ik denk toch de krab in Thailand in kokos zwarte pepersaus zo simpel en zo ontzettend lekker! Dat restaurantje moet ik ook nog als tip op het foodblog zetten. Leuk deze 25 vragen tag foodblog foodinista heel veel nieuwe onderwerpen voor het foodblog.

Wat is je favoriete cocktail?
Een good old caipirinha en ik heb ook een keer een hele lekkere melon ball op met heel veel vers fruit in Rovinj, Kroatië goede herinneringen en heel fris.

Koffie met George Clooney of Heston Blumenthal?
Simpel George is te oud en getrouwd, zelf ben ik ook gelukkig dus ik maak er een foodie koffie van met Heston zeer inspirerend en dan ook graag een bijzondere Heston koffie natuurlijk. Kom maar op met de snoepjes en koekjes.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Eieren, olijfolie, tomaten, peper, uien en knoflook

Mijn favo snack is?
Garnalenkroketjes!

Wat zit er op jouw pizza?
Echt een snack voor mij dus het allerliefst een super slechte pizza quatro fromaggi die ik zelf beleg met blauwe kaas, mozzarella, parmezaanse kaas en ricotta. Mijn andere favoriet die ik regelmatig maak is met tomaat, mozzarella, pesto, parmaham en parmezaanse kaas.

Wat lust je echt niet?
Sinds mijn zwangerschap ben ik een beetje anti boerenkool ik proef er iets aan, jammer met de huidige trend ook heb ik een soort fobie voor een boterham met boter en kaas. Eigenlijk eet ik sowieso geen boter op mijn brood en melk drink ik niet zo koud uit een glas brrrrrr.

Mijn favoriete foodblog is?
Het zijn er een aantal. Paulines keuken, Betty’s Kitchen, six sisters stuff, the recipe critic en eigenlijk zijn het er nog veel meer!

Het gekste wat ik ooit gegeten heb?
Ik vind iets niet heel snel gek, maar heb gewoon mijn grenzen. Insecten eet ik gewoon niet. Oh ja krokodil in Lousiana, USA dat is best gek denk ik? Smaakt gewoon als kip en ik vind het dan ook niet nodig om het nog een keer te eten. Vond het ook maar heel raar eigenlijk.

Wat staat er op je food bucket list?
Een sapcentrifuge en airfryer die wil ik heel graag! Daar kan ik heel veel leuke dingen mee maken en bedenken. Als het over reizen gaat? Wijnreis in Argentinië, Chili en Zuid Afrika. Foodmarkets in Australië. Kaviaar en blini’s in Ruland en echt Chinees eten in China. Heb je verder nog even? Verder ben ik ontzettend blijf als over een week of zes onze nieuwe keuken in ons nieuwe huis klaar is en ik deze volledig kan gaan inrichten en ik hier heerlijk kan gaan koken en mooie foto’s kan gaan maken.

Ik kan niet leven zonder?
Steeds iets nieuws te proberen!

25 vragen tag foodblog foodinista

Meer foodblogs en ontvangen en volgen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

7 Reactie's
 • Cherry
  Geplaatst op 23:06h, 03 maart

  Wat een leuke foodvragen zeg! Leuk om te lezen. Als je graag sapjes wil gaan maken, zou ik je aanbevelen om een slowjuicer aan te schaffen ipv een sapcentrifuge. Wel wat duurder, maar absoluut gezonder!! Zelf ben ik ook eerst met een sapcentrifuge begonnen, maar achteraf gezien kon ik beter dat geld gelijk in een kwalitatief beter apparaat steken :) Liefs, Cherry.

 • Patricia
  Geplaatst op 23:18h, 03 maart

  Wat grappig! Ik herken mezelf ook in zoveel van jouw antwoorden, haha. Liefs x

 • Foodinista
  Geplaatst op 23:19h, 03 maart

  Ja heel graag ik denk dat het heel lekker is en zeker een manier om gezonder te gaan leven vooral in de ochtend om direct lekker met vitamines te starten en een boost binnen te krijgen. Ik moet mij er echt in verdiepen, maar op de bucket list zeker weten!

 • Foodinista
  Geplaatst op 23:20h, 03 maart

  Leuk! Ga je de #25foodvragentag zelf ook invullen? Ik ben benieuwd!

 • Patricia
  Geplaatst op 23:52h, 03 maart

  Ik heb hem toevallig begin van het jaar al ingevuld! Als je benieuwd bent naar de antwoorden, je vind ze hier: https://onceuponafoodienl.wordpress.com/2015/01/29/tag-25-food-vragen/
  Liefs

 • Persoonlijk Alfabet B Foodblog Foodinista
  Geplaatst op 07:16h, 25 maart

  […] een ABC, je kunt natuurlijk starten met de A om mij compleet te volgens. Natuurlijk zijn er ook taglijsten, want ook die vind ik heel leuk om toch iets meer van mij zelf te kunnen laten zien dan alleen […]

 • Nom nom nom tag Foodblog Foodinista
  Geplaatst op 12:59h, 10 april

  […] en doorpraten. Taglijsten zijn dan ook zeker aan mij besteed. Een tijdje terug heb ik dan ook al de 25 foodvragen taglijst ingevuld een leuke en lange taglijst, geen probleem. Met foodvragen weet ik tenslotte wel raad. […]

Geef een reactie