Foodfoto's met de Iphone 6 Foodblog Foodinista

Foodfoto’s met de iPhone 6s en waarom

Deel deze post

Als ik rustig foto’s maak dan gebruik ik eigenlijk altijd mijn spiegelreflexcamera, want ik vind ik het heel erg leuk om mij bezig te houden met fotografie. De laatste jaren schiet de rust er weleens bij in. Met een peuter moet je meestal snel zijn. Zowel met foodfoto’s, portretfoto’s als reisfoto’s. Maar nog steeds vind ik het heel erg leuk en interessant om met de camera’s te spelen en om steeds meer te leren hoe de camera werkt. Dat is niet alleen zo bij een spiegelreflexcamera, maar ook een iPhone beschikt over talloze functies en appjes om je foto mooier te maken. Alle functies en de mogelijkheden, maken het maken van foodfoto’s leuker en mooier. Wel moet ik toegeven dat ik mijn reisfoto’s en foodfoto’s eerder met mijn iPhone 6s, omdat ik mijn telefoon eigenlijk altijd bij de hand heb. Dat vind ik het echte voordeel. Deze deel ik op mijn Instagram account, twitter en ook op mijn Facebook account. Regelmatig komen de foto’s ook op de blog, wanneer ik de foto’s echt wil delen en de snapshots een toevoeging zijn aan het verhaal. Op social media kun je vaak extra foto’s terug vinden van reizen die ik maak, zoals mijn reis naar Griekenland, gerechten die ik tussendoor eet, restaurantbezoekjes, festivalbezoeken en ook mijn mama momentjes. Eigenlijk deel ik daar persoonlijke momenten en ben je veel sneller up-to-date op de hoogte van wat ik allemaal beleef en doe. Ben je in het weekend nog op zoek naar leuke inspiratie dan kun je het op mijn social media accounts direct terug vinden. Een extra en verlengde van de blog en andere manier van inspiratie. Eigenlijk ben ik dan ook wel nieuwsgierig, waar jij je telefoon het meest voor gebruikt en ook wat voor jou de functie van social media is? Naast dat ik het leuk vind om te delen laat ik mij ook graag inspireren door foodfoto’s van andere blogs bijvoorbeeld, reisfoto’s en leuke activiteiten. Sommige foto’s zijn ook zo mooi dat ik bijna niet kan geloven dat de foto’s met een telefoon zijn gemaakt. Dan vraag ik mij af met welke telefoon of met welke appjes bijvoorbeeld. In dit blog deel ik een aantal foodfoto’s met de iPhone 6s en waarom ze met de iPhone zijn gemaakt.

Een aantal foodfoto’s met de iPhone 6

Een Italiaanse gelato op straat Foodfoto's met de Iphone 6 Foodblog Foodinista

Een foto als deze vind ik onmogelijk om te maken met een spiegelreflexcamera en daarvoor gebruik ik mijn iPhone. Ik vind mijn camera te zwaar en de afstand is te dichtbij. Daarbij creëer ik met mijn camera ook een goede close-up en kun je met de camera van de telefoon ook een mooie blur creëren op de achtergrond. Daarmee bedoel ik dat de focus gericht is op het ijsje. Het Mascarpone ijs van Venchi in Veneto is een echte aanrader, dat wil ik je er ook nog wel even bij vertellen.

Pannenkoeken eten op het strand Foodfoto's met de Iphone 6 Foodblog Foodinista

Een geluksmomentje, zoals de pannenkoek van mijn zoontje bij een strandtent fotografeer ik het snelst met de telefoon. De telefoon heb ik bij de hand. Ik schiet snel een aantal foto’s, zonder dat hij het bijna door heeft. Met een camera duurt het te lang. De instellingen moeten vooraf en op een telefoon kan ik achteraf veel beter bijwerken. Ideaal met de appjes op mijn iPhone.

Mosselen eten op het strand Foodfoto's met de Iphone 6 Foodblog Foodinista

Onze tafel stond ontzettend vol en wij zaten in een hoekje uit de zon. Zo maakte ik ook veel sneller en makkelijker een close-up van de Zeeuwse mosselen op tafel, die ik later kan bijwerken.

De vaderdag ontbijttafel Foodfoto's met de Iphone 6 Foodblog Foodinista

En en snelle snapshot met een enthousiaste peuter van de Vaderdag ontbijttafel! Een foto die gedeeld mag worden op Instagram.

Nacho's met chorizo Foodfoto's met de Iphone 6

De nacho’s met chorizo, paprika en avocado die we afgelopen zaterdag snackten bij een borreltje en in de hitte eigenlijk als diner aten. Gemaakt met de iPhone als social media foto die nog bewerkt mag worden. Een beetje uitlichten wellicht. Deze foto heb ik ook gemaakt met de camera voor iets meer diepte en vanaf een grotere afstand, omdat ik er de tijd voor haar. Maar dat is dan inderdaad het leuke van spelen met de fotografie en de diversiteit. Beiden vind ik het leuk.

Foodfoto's met de Iphone 6 Foodblog Foodinista

Zoals deze foto op het strand. Het was eigenlijk best wel donker. De strandtent in Eraclea Mare in Veneto was in de schaduw, wat fijn was, maar niet zo fijn voor de foto. Zo creëerde ik met de appjes en hulpmiddelen toch een mooi contrast.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Maak je familiefoto’s, reisfoto’s of foodfoto’s met de iPhone 6s of met een andere telefoon? En maak je veel foto’s met de telefoon? Heb je een voorkeur voor een camera en misschien wel favoriete app? Ik ontvang graag je tips!

Meer food en reisblogs ontvangen en blijven volgen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief dat kan in de zijbalk.

Geen reactie's

Geef een reactie