01 jan Foodblog Foodinista Jaaroverzicht 2019 – Wat een jaar – Deel 1
In 2020 komen de weekmenu’s en foodblog Foodinista maandoverzichten weer terug, zodat je weer meer inzicht krijgt in mijn doen en laten. De laatste periode was ik er vaak niet fit genoeg voor, maar het is wel duidelijk hoe leuk jullie het vinden en daarbij is het ook de basis van een blog! Maar om er goed mee te beginnen sluit ik 2019 af met het Foodblog Foodinista jaaroverzicht 2019! Ik maak nog een Foodblog Foodinista Jaaroverzicht en ik neem je mee in wat er het afgelopen jaar allemaal is gebeurd en wellicht ook wat er dus het komende jaar allemaal op de agenda staat! Lees en kijk je vooral mee?
Foodblog Foodinista Jaaroverzicht 2019 – januari
Het jaar begint goed! Ik en Eric nemen, als het kan de hele kerstvakantie vrij. We zijn er echt voor het gezin, familie en proberen ook vrienden te zien tijdens de gezelligste dagen van het jaar. Zo gaan we ook ‘leuke dingen doen’, zoals naar de schaatsbaan in Udenhout. Florian bevalt het wel!
Natuurlijk werd er bij het Winter Paradijs in Udenhout ook geschaatst en kijk eens hoe trots!
En gezellige samen naar de bioscoop. Ook wat extra tijd voor Florian, want een babyzusje was toen ook nog een hele verandering en samen leuke dingen doen was ook wel heel belangrijk.
Na de kerstvakantie begon het werkende leven. Zoals altijd begint de maand met de bekende beurzen, zoals de Vakantiebeurs in Utrecht en de Horecava in de RAI Amsterdam. Beiden bezoek ik ieder jaar voor nieuwe ontdekkingen, gezelligheid en om bekende en nieuwe bekende te ontmoeten.
Om naast de bitterballenborrel ook mooie culinaire ontdekkingen te doen, zo wordt het 3D koken ook steeds mooier.
In het weekend daarna gingen Florian en Philou eindelijk op de foto voor de eerste broer en zus fotoshoot, na een toch wel pittig 2018 met Philou als echt hoogtepunt! Over mijn gezondheid en bevalling lees je hier mee. Ik heb eind 2019 ook een hoe gaat het nu verhaal geschreven. Maar de fotoshoot was geweldig en daar kun je hier meer over lezen. Helaas gingen we wel met een gezonde Philou naar de fotoshoot toe en namen we haar daarna met 39,5 graden koorts mee terug naar huis. Een weekje griep volgde en dus ook een weekje zorgen voor de lieve dame.
Hoe dan ook vind ik het ongelooflijk hoe veel groter zowel Florian en Philou binnen één jaar tijd zijn geworden.
Na een week troosten en zorgen was ze gelukkig weer opgeknapt. Wel even heftig zo’n kleintje met hoge koorts. Voor mij stond mijn eerste wintersport reis in de planning. Ik ging naar Brides les Baines in Frankrijk. Met KLM vloog ik naar Geneve in Zwitserland en vanuit daar ben ik ongelooflijk verwend in Brides les Baines en mocht ik een culinaire wintersportervaring beleven met genieten in de spa. De hele reiservaring lees je hier.
Na mijn prachtige persreis naar Frankrijk in de sneeuw gingen Eric en ik sinds jaren samen een aantal dagen op reis naar Budapest. Genieten! Opa’s en oma’s pasten op de kinderen en daar gingen we! met KLM vlogen we naar Budapest.
Daar gaan we! Samen een weekend naar Budapest! Genieten! Even een aantal dagen samen quality time zonder de kinderen. Toch ook wel heel belangrijk. Op reis werd ik ook totaal verrast, want Eric vroeg mij ten huwelijk! Ja in 2020 gaan wij trouwen na tien jaar samen te zijn! Hier lees je er veel meer over! Hier lees je ook nog veel meer over onze reis naar Budapest.
In Budapest genoten we er samen natuurlijk van! Rustig samen ontbijten, dineren, de stad bekijken. Een aantal fotootjes van de reis.
Zo werd januari afgesloten in Budapest! En gingen we door naar februari een maand met ups en downs van vakantie, naar prachtige reizen en weer naar klein ziek hoopje babymeisje.
Foodblog Foodinista Jaaroverzicht 2019 – februari
Begin februari was het vooral heel veel tijd om te schrijven, thuis te zijn bij de kindjes en om te werken aan de blog. Daarna stond er een reisje naar Madrid gepland met mijn mama! Dit had ik haar in 2018 al cadeau gegeven voor haar 70e verjaardag, maar toen werd ik zwanger, opzich geen probleem, maar omdat ik ziek werd, wat je hier kunt lezen, hebben we de reis moeten cancelen, zoals ook een aantal andere reizen. Waardoor 2019 een erg druk reisjaar is geworden voor ons, wat wij niet erg vind hoor. Vooral in het eerste half jaar was Florian ook nog vier jaar en dat gaf flexibiliteit. Maar Madrid! Tapas en churros!
Met mama in Madrid voor haar nu 71e verjaardag! Zou je toch niet zeggen?
Met KLM vlogen wij naar Madrid en we verbleven in het prachtige H10 Boutique Hotel Villa de Reina midden in het centrum van de stad, maar meer kun je hier lezen over onze citytrip.
Bij thuiskomst had Philou helaas de waterpokken, al weer voor de tweede keer, maar dat kan bij een baby en het zou zelfs nog een derde keer terug kunnen komen. Maar het was echt wel heel heftig dus waarschijnlijk niet. Eerlijk gezegd ben ik tot aan maart wel zoet geweest met thuis voor de kleine dame zorgen. Maar geen probleem, want maart start met carnaval!
Foodblog Foodinista Jaaroverzicht 2019 – Maart
Carnaval, carnaval, carnaval! Daar begon de maand in ieder geval goed mee!
Na de carnaval is het altijd even bijkomen voor het hele gezin. Wij proberen op onze eigen manier in ieder geval altijd de 5 dagen vol te maken. Niet meer nachten lang maar wel iedere dag activiteiten met en zonder de kinderen zowel in ons eigen dorp als in Tilburg en mijn studentenstad Breda met vrienden.
Daarbij begon de lente, oké koud en met heel veel regen, maar we gingen lammetjes kijken.
Ik ging met een vriendin eten bij het vernieuwde restaurant Next Door in Eindhoven met een echte guilty pleasure keuken. Kijk anders hier eens.
En lunchen met een vriendin bij Eve in Tilburg. Vooral een hele mooie locatie om een hapje te eten en voor als je de Spoorzone in Tilburg wilt ontdekken. Meer over Even kijk dan hier.
Vervolgens ging ik ook nog aan de flammkuchen in Eindhoven. Altijd lekker!
Bij Miss Paddle kun je alle soorten flammkuchen eten en wisselen ze ook regelmatig het menu, zodat het nooit gaat vervelen. Hier kun je er meer over lezen.
Daarbij was het echt de maand van de etentjes, maar Restaurant Zheng was heel bijzonder. Voor deze Chinese cuisine reden Eric en ik naar Den Haag, maar het was wel zo de moeite waard! De blog kun je hier lezen.
De maand hebben we afgesloten met een dag uitwaaien in Scheveningen.
Foodblog Foodinista Jaaroverzicht 2019 – April
De maand begon met een perspresentatie van Antwerpen Proeft. De gerechtjes waren erg divers van Michlin Restaurant The Glorious tot foodtrucks en van ambassadeur Dagny Ros.
Eric besloot een Inferno in ‘in de tuin’ te halen. Erg blij mee, maar door de drukte nog amper gebruikt. Goede voornemens voor 2020! Het was een super aanbieding bij de Makro. Dus iets wat we niet konden laten staan en waar ik natuurlijk nog heel veel plezier aan zou beleven.
Pasen wordt nu met de kinderen veel uitgebreider gevierd. Vooral de out-fit van de kindjes was wel heel erg schattig die ik met de boodschappen had geshopt bij Albert Heijn.
Als ik er nu op terug kijk hadden we ook al heel snel mooi weer of alleen met Pasen, want we hebben met Pasen wel voor de eerste gebarbecued en buiten geborreld.
We kregen ook een nieuwe keuken. Een zandkeuken en waterkeuken wel te verstaan gemaakt van vlonders en oude keukenmaterialen. De kinderen gaan er helemaal op los en spelen maar raak in de tuin.
Ik bezocht nog een evenement van het Frans Verkeersbureau in Amsterdam voor mooie bestemmingen in Zuid Frankrijk. Uiteindelijk werd ik uitnodigd voor een mooie reis naar de Dordogne! Deze heeft in Juni plaatsgevonden, maar je kunt hier al een leuk artikel lezen over een onderdeel van ons verblijf in de Dordogne.
Natuurlijk vierden we Koningsdag, maar wat was het koud en slecht weer! We bleven dus thuis, maar smulden wel van de oranjetompouche. Daarbij had Philou weer een griepje te pakken.
Het allerbelangrijkste van de maand? Mijn ouders waren 50 jaar getrouwd! Een gigantische mijlpaal en dat hebben we uitgebreid gevierd in mei!
Foodblog Foodinista Jaaroverzicht 2019 – Mei
De maand begon met chocolade! Ik bracht een bezoekje aan het Chocolademuseum Chocolatenation in Antwerpen. Een echte aanrader voor iedere chocaholic. Hier kun je meer informatie vinden en het is natuurlijk makkelijk om met de trein naar Antwerpen te gaan voor een gezellig dagje.
Om vervolgens door te gaan naar Antwerpen Proeft en om daar de sfeer te proeven en bijvoorbeeld het gerechtje van ambassadeur Nick Bril van Michelin restaurant The Jane bij de stand van AEG.
Of dit mooie zalm sashimi gerechtje op Antwerpen Proeft wat bereid werd in een foodtruck! Ik kijk al weer uit naar Antwerpen Proeft 2020.
In Mei kwamen de foto’s binnen van onze gezinsfoto en voor de aankondiging dat wij gaan trouwen in 2020! Zo leuk! Dit zijn ze geworden. Iets om voor altijd op terug te kijken. Hier kun je er nog meer over lezen.
Natuurlijk deelden we nieuws ook Instagram en Facebook en kregen we heel veel lieve reacties van jullie! Dit jaar, 2020, zal ik ook veel meer gaan delen over het plannen van onze bruiloft. Alleen daarvoor is denk ik een maandagenda al leuk. Een uitgebreid trouwblog, in delen, kun je in 2020 sowieso wel gaan verwachten.
Over het huwelijk gesproken. Wij stapten met mijn ouders in het vliegtuig naar Turkije om het 50, inderdaag 50-jarig huwelijk te vieren van mijn ouders! Wij gingen naar TUI Magic Life in Belek Turkije, waar ik al eerder over schreef en waar je ook hier meer over kunt vinden.
Het vliegtuig in met de kindjes. Ging prima we reisden op tijd en dat scheelt!
Op één avond was de tafel voor het diner extra voor ons versierd! Dit was bij een a la carte restaurant! Extra lief, maar eigenlijk is het bij TUI Magic Life altijd één groot feest. Maar wel heel leuk dat ze dit deden voor het echtpaar.
Zwemmen met Philou, toen nog maar 10 maanden klein.
Kinderen kunnen mee met de bananenboot en Florian is er klaar voor!
Terwijl we in Turkije waren was het Moederdag. Makkie voor Eric en de kinderen dus. Door het hotel werden we verwend. Aardbeien caiparinha’s bij het eten, bij het ontbijt was alles versierd en we kregen rozen en ballonnen echt geweldig!
Na Turkije waren we 1,5 week thuis en bestond de tijd uit schrijven, uitpakken, wasjes draaien, vouwen en weer inpakken. Waarom? Dat lees je zo! Want we gingen tussendoor nog naar het Bierfestival van Nederland in Den Haag.
Bij het Bierfestival volgde ik een workshop bierspijscombinaties en leuke gerechten die je met bier kunt maken. Over het festival kun je hier meer vinden.
Kort daarna vertrokken we met het gezin naar de Ardeche. Een reis die eigenlijk in 2018 zou plaatsvinden, maar die door mijn zware zwangerschap en ziekte gecanceld moest worden evenals de reis naar Toscane die daarop volgt. Maar met vier heb je meer plezier! Nu gingen we met vier genieten in de Ardeche en wat is het daar prachtig!
Eigenlijk konden we gewoon bij de camping Coudoulets al voldoende genieten. Heel populair in het hoogseizoen, maar ook een aanrader in het voorjaar of najaar als het juist iets rustiger is. Naast de strandjes is er ook een overdekt zwembad, speeltuin en fijn restaurant en rijd je natuurlijk zo de prachtige Ardeche in. Deze camping is een prima basis voor een fijne vakantie om de Ardeche te verkennen. Wij gingen bijvoorbeeld eten bij Michelin restaurant Brioude, waar je hier meer over kunt lezen.
En volgde ik een kookworkshop bij l’oustalou waar je ook heel leuk kunt overnachten en je kunt over de kookworkshop hier meer lezen.
Maar heerlijke hamburgers en frietjes waren er ook met prachtig uitzicht. Daarvoor kun je ook naar de Ardeche.
Of steentjes gooien in de rivier de Ardeche met dit uitzicht.
We bekeken de regio de Ardeche verder en ik nam overal makkelijk mijn Tesalate sand-free towel overal mee naartoe, zodat wij konden genieten van de strandjes en de kinderen konden spelen. Het badlaken is overigens heel fijn, want zoals gezegd zand blijft niet plakken, maar het houd ook weinig tot geen vocht vast, daarbij zijn er heel veel mooie designs. Maar we bleven ook rustig bij de caravan voor een hapje en drankje en om van de mooie lokale geitenkaasjes Picodon de proeven.
Na het proeven en ontdekken van Ardeche in Frankrijk was het tijd om door te reizen naar Italië en om Toscane te ontdekken.
Foodblogger Foodinista Jaaroverzicht 2019 Juni
Juni stond in het teken van Toscane, mijn verjaardag en vooral de allereerste verjaardag van Philou, want ons kleine meisje werd 1 jaar! Wat een feest.
Genieten in Toscane! Met zijn viertjes met Eurocamp genoten we 12 dagen van Toscane. De reisverhalen kun je hier lezen. Maar wat was het genieten!
Genieten van het gezin in Bella Italia blijft altijd een feestje!
En zelf word ik er ook heel gelukkig van! De kleine man ook. Helemaal geen makkelijke eter, maar borrelen en deze levensstijl, tja dat bevalt het ook wel! De kleine dame wordt nog van alles gelukkig wat eten is.
En overal zijn mooie plekjes te vinden.
Uiteindelijk hebben we het eerste half jaar met een feest afgesloten! Een meisjes feest, want zowel Philou en ik zijn jarig en juni. Maar de eerste verjaardag is wel heel bijzonder. De kleine dame werd 1 jaar!
Dit is de samenvatting van het eerste half jaar van de Foodblog Foodinista Jaaroverzicht 2019 en het kijkje achter de schermen en wat wij ook als gezin hebben beleefd! Binnenkort natuurlijk de maanden juli tot en met december.
Meer lezen van Foodblog Foodinista en niks missen? Volg foodblog Foodinista op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's