Foodblog Foodinista Jaaroverzicht 2019

Foodblog Foodinista Jaaroverzicht 2019 – Wat een jaar – Deel 1

Deel deze post

In 2020 komen de weekmenu’s en foodblog Foodinista maandoverzichten weer terug, zodat je weer meer inzicht krijgt in mijn doen en laten. De laatste periode was ik er vaak niet fit genoeg voor, maar het is wel duidelijk hoe leuk jullie het vinden en daarbij is het ook de basis van een blog! Maar om er goed mee te beginnen sluit ik 2019 af met het Foodblog Foodinista jaaroverzicht 2019! Ik maak nog een Foodblog Foodinista Jaaroverzicht en ik neem je mee in wat er het afgelopen jaar allemaal is gebeurd en wellicht ook wat er dus het komende jaar allemaal op de agenda staat! Lees en kijk je vooral mee?

Foodblog Foodinista Jaaroverzicht 2019 – januari

Het jaar begint goed! Ik en Eric nemen, als het kan de hele kerstvakantie vrij. We zijn er echt voor het gezin, familie en proberen ook vrienden te zien tijdens de gezelligste dagen van het jaar. Zo gaan we ook ‘leuke dingen doen’, zoals naar de schaatsbaan in Udenhout. Florian bevalt het wel!

Natuurlijk werd er bij het Winter Paradijs in Udenhout ook geschaatst en kijk eens hoe trots!

Foodblog Foodinista Jaaroverzicht 2019 Florian Schaatsen Winter Paradijs udenhout

En gezellige samen naar de bioscoop. Ook wat extra tijd voor Florian, want een babyzusje was toen ook nog een hele verandering en samen leuke dingen doen was ook wel heel belangrijk.

Foodblog Foodinista Jaaroverzicht 2019 Samen naar de bioscoop

Na de kerstvakantie begon het werkende leven. Zoals altijd begint de maand met de bekende beurzen, zoals de Vakantiebeurs in Utrecht en de Horecava in de RAI Amsterdam. Beiden bezoek ik ieder jaar voor nieuwe ontdekkingen, gezelligheid en om bekende en nieuwe bekende te ontmoeten.

Om naast de bitterballenborrel ook mooie culinaire ontdekkingen te doen, zo wordt het 3D koken ook steeds mooier.

3D Koken horecava 2019

In het weekend daarna gingen Florian en Philou eindelijk op de foto voor de eerste broer en zus fotoshoot, na een toch wel pittig 2018 met Philou als echt hoogtepunt! Over mijn gezondheid en bevalling lees je hier mee. Ik heb eind 2019 ook een hoe gaat het nu verhaal geschreven. Maar de fotoshoot was geweldig en daar kun je hier meer over lezen. Helaas gingen we wel met een gezonde Philou naar de fotoshoot toe en namen we haar daarna met 39,5 graden koorts mee terug naar huis. Een weekje griep volgde en dus ook een weekje zorgen voor de lieve dame.

Fotoshoot met philou en Florian - broer en zus fotoshoot

Hoe dan ook vind ik het ongelooflijk hoe veel groter zowel Florian en Philou binnen één jaar tijd zijn geworden.

Broer en baby zus fotoshoot bij Snoez fotografie in Dongen ervaring Foodinista

Na een week troosten en zorgen was ze gelukkig weer opgeknapt. Wel even heftig zo’n kleintje met hoge koorts. Voor mij stond mijn eerste wintersport reis in de planning. Ik ging naar Brides les Baines in Frankrijk. Met KLM vloog ik naar Geneve in Zwitserland en vanuit daar ben ik ongelooflijk verwend in Brides les Baines en mocht ik een culinaire wintersportervaring beleven met genieten in de spa. De hele reiservaring lees je hier.

Dit bericht bekijken op Instagram

Ja! Ik ben in de sneeuw. In de witte sneeuw van @brideslesbains en wat is het genieten. Ook voor mij terwijl ik nog nooit zelf op de ski’s heb gestaan. Bijzonder wellicht? Maar niet minder verrassend, want erbij ontzettend veel te beleven en te ontdekken. Ik neem je mee naar deze prachtige regio in Frankrijk voor witte bergen, culinaire hoogstandjes en ultiem genieten.. zoals deze prachtige plek in de sneeuw @leclosbernard_officiel * * * P.s. Morgen komt die eerste skiles en meer in de stories * * * #brideslesbains #visitfrance #fransebergen #francemontagnes #jetaimefrance #skiing #skiholiday #wintersport #dutchblogger #travelpassport #foodinista #goodlife #snowwhite #snowlife #snowsports #relaxation #travelgram #travelreport #travelholic #dametraveler #travelholic #travelphotography #skiseason #france_holidays #dutchconnextion #fireplace #beautifuldestinations #travelguide #traveladdict #foodinistanl #foodinistatravels

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

ReizenReizen

Na mijn prachtige persreis naar Frankrijk in de sneeuw gingen Eric en ik sinds jaren samen een aantal dagen op reis naar Budapest. Genieten! Opa’s en oma’s pasten op de kinderen en daar gingen we! met KLM vlogen we naar Budapest.

Weekendje naar Budapest

Daar gaan we! Samen een weekend naar Budapest! Genieten! Even een aantal dagen samen quality time zonder de kinderen. Toch ook wel heel belangrijk. Op reis werd ik ook totaal verrast, want Eric vroeg mij ten huwelijk! Ja in 2020 gaan wij trouwen na tien jaar samen te zijn! Hier lees je er veel meer over! Hier lees je ook nog veel meer over onze reis naar Budapest.

In Budapest genoten we er samen natuurlijk van! Rustig samen ontbijten, dineren, de stad bekijken. Een aantal fotootjes van de reis.

Booking.com
Dit bericht bekijken op Instagram

Wat een zaligheid! Mijn eerste gerechtje @zellerbistrobudapest en daar begon het diner nog maar mee… dan nog de locatie, sfeer, service, wijn-spijs combinaties en natuurlijk mijn gezelschap, wat een top avond! Een tip top tip als je naar Budapest gaat, maar ik zal de uitgebreide ervaring binnenkort met je delen op de blog. * * * #zellerbistro #budapest #visitbudapest #bloggernl #dutchfoodblogger #hungarianfood #budapestfood #foisgras #dinnertime #restaurantfood #restaurantstyle #restaurantsofinsta #dutchfoodies #dutchfoodblogger #foodinistatravels #foodtravel #travelpassport #travelblogger #travelguide #restaurantguide #culinarylife #beautifulcuisines #winelover #winerestaurant #foodstagram #foodlovers #foodmakesmesmile #foodaholic #foodheaven #wanderlust #foodinistanl

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Door de altijd gezellige en mede levensgenieter @fabulousfeelingblog.nl Heidi werd ik getagt voor de ‘5 random facts about me’. Leuk! Dus ook ik ga ga van alles even samenvatten in 5 feitjes, moeilijk, maar ik geef gewoon een beetje meer informatie over ikke. #komtiedan 1. Ik ben een enig kind. Een broer of zus heb ik altijd ontzettend gemist mij lijkt dat toch gewoon heel fijn. Ik vind het een gemis, maar soms is het gewoon niet anders. Ik ben dan ook heel blij en trots dat ik Florian en Philou elkaar heb kunnen geven als broer en zus. Daar geniet ik het meest van, van alles wat ik heb. 2. Ik ben dol op eten. Mijn foodblog heb ik ook niet voor niks gestart 😉. Maar eigenlijk heb ik een HBO studie toerisme afgerond richting communicatie en hospitality. Kortom hotellerie en horeca. Logisch is het dat ik reizen graag combineer met eten en dit deel. 3. Een echt favoriet land heb ik niet. Ik reis, ontdek en beleef graag. Met diverse belevingen kun je ook vergelijken dus Europa, Azië, Afrika , maar ook Amerika kom maar op.. , maar Amerika omarmde mij meer. Totdat Florian 2 jaar oud was hebben @michgelsen en ik ons zelfs regelmatig ingeschreven voor de greencard lottery. #theamericandream 4. Wist je dat ik ben opgegroeid in Sliedrecht? Daarna, sinds mijn 18e werd het minder stabiel. Breda, Antwerpen, Budapest, Haarlem en nu met het gezin gevestigd in Kaatsheuvel. Diep in mijn hart zou ik graag in Antwerpen wonen. En oh ja in mijn paspoort staat wel Haarlem als geboorteplaats. De kinderen zijn dan weer geboren in Haarlem en Tilburg. Keurig verdeeld. 5. Ik kan heel goed alleen zijn. Waar andere vragen: Verveel je je dan niet? Denk ik: Je hebt toch altijd iets te doen? Ik ben ook heel nieuwsgierig naar de #5randomfacts van @flyingfoodie.nl @wolferien @ongewoonlekker * * * #persoonlijk #foodie #foodblogger #dutchfoodie #foodinista #bloggernl #randomfacts #budapest #personalfacts #mylife #instagood #selfienation #selfienation #foodblogfeed #foodblogfood #familylife #momlife #factsaboutme #gewoonikke #foodinistanl #nevernoteating #travellingforlife #importbrabander #sliedrecht #kaatsheuvel #antwerpen #haarlem

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Zo werd januari afgesloten in Budapest! En gingen we door naar februari een maand met ups en downs van vakantie, naar prachtige reizen en weer naar klein ziek hoopje babymeisje.

Foodblog Foodinista Jaaroverzicht 2019 – februari

Begin februari was het vooral heel veel tijd om te schrijven, thuis te zijn bij de kindjes en om te werken aan de blog. Daarna stond er een reisje naar Madrid gepland met mijn mama! Dit had ik haar in 2018 al cadeau gegeven voor haar 70e verjaardag, maar toen werd ik zwanger, opzich geen probleem, maar omdat ik ziek werd, wat je hier kunt lezen, hebben we de reis moeten cancelen, zoals ook een aantal andere reizen. Waardoor 2019 een erg druk reisjaar is geworden voor ons, wat wij niet erg vind hoor. Vooral in het eerste half jaar was Florian ook nog vier jaar en dat gaf flexibiliteit. Maar Madrid! Tapas en churros!

Dit bericht bekijken op Instagram

Kijk haar genieten! Mijn mama bij @chocosangines Ja in Februari gingen we 4 dagen naar Madrid om haar 70e verjaardag te vieren. Helemaal niet netjes om te vermelden natuurlijk bij een dame. Maar kom op! Het leven pak je altijd met beiden handen aan en wat hebben we genoten. En ja mam je staat op Instagram, ook op Facebook en ook op de blog. Het internet heeft je gevonden. Love you’ 😉🤭😘 * * * #dathetaltijdvrouwendagis #mama #loveyou #chocolateria #sangines #dezefotoisgoudwaard #genieten #madrid #foodinistanl #ilovemadrid #iloveyou #ilovespain #visitmadrid #happybirthday #churros #eetinspiratie #restaurantsofinsta #buzzfeedfood #tuesdayinspiration #foodinistatravels #wanderlust #travelphotography #foodtravel #zomoederzodochter #spainstagram #coffee_time #travelholic #traveltuesday #sweetheart #chocolovers #churros

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Met mama in Madrid voor haar nu 71e verjaardag! Zou je toch niet zeggen?

Lekker eten en drinken in Madrid tips voor Churros met chocolade waar moet je naartoe

Met KLM vlogen wij naar Madrid en we verbleven in het prachtige H10 Boutique Hotel Villa de Reina midden in het centrum van de stad, maar meer kun je hier lezen over onze citytrip.

Bij thuiskomst had Philou helaas de waterpokken, al weer voor de tweede keer, maar dat kan bij een baby en het zou zelfs nog een derde keer terug kunnen komen. Maar het was echt wel heel heftig dus waarschijnlijk niet. Eerlijk gezegd ben ik tot aan maart wel zoet geweest met thuis voor de kleine dame zorgen. Maar geen probleem, want maart start met carnaval!

Bekijk de nieuwste collectie – shop tops, jurken, broeken, blazers en meer!

Foodblog Foodinista Jaaroverzicht 2019 – Maart

Carnaval, carnaval, carnaval! Daar begon de maand in ieder geval goed mee!

Dit bericht bekijken op Instagram

Dus vandaag is het 11/11 het grote feest der feesten of in ieder geval de start van het seizoen is vandaag! Ik moet toegeven dat de eerste activiteiten al weer in de agenda staan en als het ook maar half zo’n mooi jaar mag worden als afgelopen jaar dan ben ik al weer zielsgelukkig. Want wat een feest! Voor is carnaval altijd als een kind dat losgelaten gaat worden in een snoepwinkel dus ik voel de kriebels in mijn buik. En voor iedereen die dit weekend en vandaag al los gaat of is gegaan. Maak er wat van! * * * #ellufelluf #carnaval #1111 #mooiemaandag #maandagmotivatie #maandagdingen #maandaginspiratie #noordbrabant #onsbrabant #kaatsheuvel #turfstekerslaand #breda #tilburg #kruikenstad #klunen #kielegat #carnavalmetkinderen #foodinistanl #bloggernl #dutchblogger #dutch_connextion #mondaymotivation #mooiedagen #goedeleven #brabant #levensgenieter #leukedingen #proost #happylife #enjoylife

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Na de carnaval is het altijd even bijkomen voor het hele gezin. Wij proberen op onze eigen manier in ieder geval altijd de 5 dagen vol te maken. Niet meer nachten lang maar wel iedere dag activiteiten met en zonder de kinderen zowel in ons eigen dorp als in Tilburg en mijn studentenstad Breda met vrienden.

Daarbij begon de lente, oké koud en met heel veel regen, maar we gingen lammetjes kijken.

Kraamcadeaus met naam en geboorteaankondigingen

Ik ging met een vriendin eten bij het vernieuwde restaurant Next Door in Eindhoven met een echte guilty pleasure keuken. Kijk anders hier eens.

Dit bericht bekijken op Instagram

Gisterenavond braken we heerlijk de week doormidden met een diner bij @nextdooreindhoven ik kletstse bij met een vriendin zonder social media, ja dat kan en ik denk dat dat ook heel veel ontspanning kan geven, over heel veel spannende activiteiten die op de agenda staan! Want we komt zo veel leuks aan en ik vind het allemaal zo geweldig. Zowel privé als zakelijk. Maar oké natuurlijk genoten we van het diner wat we afsloten met deze zalige #dessertplank uit het #chefsmenu van #nextdooreindhoven vol verwennerij van #cheesecake naar #veganbrownies. Een genot en nu weer aan de crackers. Echt wel! * * * Meer weten over #restaurantnextdoor check mijn #brabant stories. * * * #eindhoven #eindhovencityguide #eindhovencity #chocolatelovers #foodinistanl #breekdeweekwoensdagtip #wednesdayinspiration #restaurantsofinsta #dessertpic #dessertlovers #eindhovendegekste #foodphotography #restaurantdecor #restaurantlife #onsbrabant #noordbrabant #eteninbrabant #eindhovenfood #foodeindhoven #dutchfoodblogger #invited #restaurantfood

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

En lunchen met een vriendin bij Eve in Tilburg. Vooral een hele mooie locatie om een hapje te eten en voor als je de Spoorzone in Tilburg wilt ontdekken. Meer over Even kijk dan hier.

Dit bericht bekijken op Instagram

Tijd voor jezelf en eindelijk tijd voor lunch bij @evetilburg een echte vink van het to-do-restaurant-lijst(je). Ik wilde alleen al naar #evetilburg voor de te toffe architectuur en styling. Ken je dat gevoel? Je moet het een keer zelf gezien hebben? Heb jij ook zo’n restaurantlijst(je) of misschien wel #musteat lijstje? Bij EVE konden we trouwens niet kiezen en besloten we de shared lunchplank te bestellen. Net zo makkelijk en gezellig. * * * We konden de plank geeneens helemaal op, maar besloten ook ruimte te bewaren voor een zalig dessert. Zie meer in de stories. * * * #restaurantfood #tilburg #restaurantstyle #restaurantsofinsta #onsbrabant #foodinistanl #noregret #foodlovers #lunchplatter #waartilburgeet #tilburgismooi #tilburgfood #foodiestilburg #noordbrabant #zolekker #lekkereten #lunchideas #lunchtime #watetenwevandaag #salades #zolekker #dutchfoodblogger #bloggerstyle #bloggernl #foodstagram #restaurantdesign #foodphotography #foodsharing #f52grams

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Vervolgens ging ik ook nog aan de flammkuchen in Eindhoven. Altijd lekker!

Dit bericht bekijken op Instagram

Lekker, lekker! Ook zo dol op #flammkuchen? Dan is er weer een reden om in #Eindhoven te gaan eten. Daar is het Flammkuchen en bier restaurant @misspaddle_eindhoven te vinden. Dat is leuk en lekker joh! Een concept dat geheel draait om de luchtige en lekkere flammkuchen. Dan bedoel ik van flammkuchen salades tot een guilty pleasure flammkuchen dessert met banaan en bastogne. Proeven? Dan moet je misschien wel snel zijn, want het menu wisselt regelmatig. Dat is dan weer een reden om regelmatig naar #misspaddle te gaan, want je wilt ze allemaal proeven. Van carpaccio tot poke bowl flammkuchen. Doen hoor, want voor de prijs wil je niet thuis blijven. Zo zonde om dan zelf te koken. * * * Meer flammkuchen? Kijk ook even in de stories! P.s. Extra leuk alle bieren die op de tap staan komen uit Brabant. Gewoon een leuk detail. En ja het biermerk is heel uitgebreid! * * * #eindhovenfood #eindhovencity #foodphotography #foodinistanl #dutchfoodblogger #bloggernl #zolekker #restaurantfood #restaurantsofinsta #onsbrabant #brabantfood #etenineindhoven #eindhovendegekste #thisiseindhoven #musteat #austrianfood #mooibrabant #horecainterieur #paddlelife #carpaccio #salad #beercafe #brabantsbier #happyfood #foodsharing #musteat #foodnetwork #tastyeindhoven

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Bij Miss Paddle kun je alle soorten flammkuchen eten en wisselen ze ook regelmatig het menu, zodat het nooit gaat vervelen. Hier kun je er meer over lezen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Het weekend begon met een avond culinair genieten. Wij mochten komen dineren bij @restaurantzheng in Den Haag. Terwijl ik dit schrijf rijden we alweer die kant op, maar dan om met de familie naar het strand te gaan. Wat een mogelijkheden heb je toch in die regio, Zheng is bijzonder! Wil je samen even #qualitytime en genieten van de culinaire #chinesekeuken dan is #fastronomybyzheng een ervaring. Je ervaart geen gangen, maar ware chapters en ervaart op een avond een ware culinaire reis door #china. Zo ontdekten wij op één avond de keuken van Taiwan, Beijing en De Kantonese regio en dat is een samenvatting in 5 chapters met bijpassende alcoholische en non-alcoholische wijnen, Chinese thee en cocktails. De #fastronomy kan ik je op een doordeweekse avond aanraden en wil je meer, wat ik volledig begrijp, dan kun je in het weekend uitpakken met 7, 9 of 12 gangen #chinesecuisine. * * * P.S. Nieuwsgierig geworden? * * * #restaurantzheng #denhaagfood #denhaagfoodguide #thehaguedaily #thehague #hofkwartierdenhaag #restaurantfood #beautifulcusines #restaurantsofinsta #asianfood #asiancuisines #asianflavors #chinesefood #bestofthehague #zolekker #bloggernl #dutchfoodblogger #foodinistanl #cuisinedumonde #restaurantstyle #uiteten #uitetenindenhaag #thehaguehotspots #thehague4you

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Daarbij was het echt de maand van de etentjes, maar Restaurant Zheng was heel bijzonder. Voor deze Chinese cuisine reden Eric en ik naar Den Haag, maar het was wel zo de moeite waard! De blog kun je hier lezen.

De maand hebben we afgesloten met een dag uitwaaien in Scheveningen.

Jaaroverzicht 2019 van Foodinista Het reuzenrad in Scheveningen - Dagje eropuit
Jaaroverzicht 2019 van Foodinista Het reuzenrad in Scheveningen - Dagje eropuit
Jaaroverzicht 2019 van Foodinista Het reuzenrad in Scheveningen - Dagje eropuit

Foodblog Foodinista Jaaroverzicht 2019 – April

De maand begon met een perspresentatie van Antwerpen Proeft. De gerechtjes waren erg divers van Michlin Restaurant The Glorious tot foodtrucks en van ambassadeur Dagny Ros.

Michelin restaurant The Glorious Antwerpen Proeft
Gerechtje van Dagny Ros bij Antwerpen Proeft Perspresentatie 2019

Eric besloot een Inferno in ‘in de tuin’ te halen. Erg blij mee, maar door de drukte nog amper gebruikt. Goede voornemens voor 2020! Het was een super aanbieding bij de Makro. Dus iets wat we niet konden laten staan en waar ik natuurlijk nog heel veel plezier aan zou beleven.

Inferno barbecue nieuw in huis gehaald Foodinista Jaaroverzicht

Pasen wordt nu met de kinderen veel uitgebreider gevierd. Vooral de out-fit van de kindjes was wel heel erg schattig die ik met de boodschappen had geshopt bij Albert Heijn.

Pasen met de kindjes verkleden Jaaroverzicht Foodblog Foodinista 2019

Als ik er nu op terug kijk hadden we ook al heel snel mooi weer of alleen met Pasen, want we hebben met Pasen wel voor de eerste gebarbecued en buiten geborreld.

Eerste barbecue van het jaar Pasen

We kregen ook een nieuwe keuken. Een zandkeuken en waterkeuken wel te verstaan gemaakt van vlonders en oude keukenmaterialen. De kinderen gaan er helemaal op los en spelen maar raak in de tuin.

Zandkeuken voor de kinderen in de tuin

Ik bezocht nog een evenement van het Frans Verkeersbureau in Amsterdam voor mooie bestemmingen in Zuid Frankrijk. Uiteindelijk werd ik uitnodigd voor een mooie reis naar de Dordogne! Deze heeft in Juni plaatsgevonden, maar je kunt hier al een leuk artikel lezen over een onderdeel van ons verblijf in de Dordogne.

Steak Tartare van het Frans Verkeersbureau
FranceComfort

Natuurlijk vierden we Koningsdag, maar wat was het koud en slecht weer! We bleven dus thuis, maar smulden wel van de oranjetompouche. Daarbij had Philou weer een griepje te pakken.

Oranjetompouche op Koningsdag
Oranjetompouche op Koningsdag

Het allerbelangrijkste van de maand? Mijn ouders waren 50 jaar getrouwd! Een gigantische mijlpaal en dat hebben we uitgebreid gevierd in mei!

Mijn ouders 50 jaar getrouwd

Foodblog Foodinista Jaaroverzicht 2019 – Mei

De maand begon met chocolade! Ik bracht een bezoekje aan het Chocolademuseum Chocolatenation in Antwerpen. Een echte aanrader voor iedere chocaholic. Hier kun je meer informatie vinden en het is natuurlijk makkelijk om met de trein naar Antwerpen te gaan voor een gezellig dagje.

Chocolademuseum in Antwerpen leuk dagje uit! tips van Foodblog Foodinista

Om vervolgens door te gaan naar Antwerpen Proeft en om daar de sfeer te proeven en bijvoorbeeld het gerechtje van ambassadeur Nick Bril van Michelin restaurant The Jane bij de stand van AEG.

Dit bericht bekijken op Instagram

Ja! Vanavond gaat smaak en culinair festijn @antwerpenproeft weer verder. In @antwerpen worden de deuren weer geopend van dit heerlijke culinaire festival. Als je het mij vraagt een culinair feest! Een reden om te gaan? Ik kan er diverse noemen: kookworkshops, proeverijen, kookboeken laten signeren, kookbattles, nieuwe producten testen en de chefs van heerlijke foodtrucks tot geweldige Michelin restaurants ze zijn aanwezig. Maar vergeet vooral de gerechtjes niet! Want uiteindelijk wil en moet je proeven, wat ik woensdag al deed. Dus vandaag nog of zaterdag of zondag naar Antwerpen. * * * Nog meer zien? Kijk op de bio in mijn #antwerpen Verhaal en ga natuurlijk naar de blog en zoek Antwerpen voor meer tips. * * * #antwerpenproeft #antwerpenproeft2019 #antwerpenfood #antwerpencity #visitantwerp #foodfestival #foodinistanl #fridayinspiration #weekendinspiration #vrijdagfoodfeesttip #foodinistatravels #goodvibes #dutchfoodblogger #bloggerstyle #bloggernl #visitbelgium #antwerpcuisine #thejane #nathan #dutchcuisine #michelin #foodtruckfood #cuisinedumonde #culinarytalents #restaurantstyle #restaurantsofinsta #discoverunder5k #discoveringchefs #discoverbelgium

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Gerechtje The Jane Antwerpen op Antwerpen Proeft Jaar van Foodblog Foodinista 2019
Funck Foodtruck Media uiting Gratis tips om jouw horecazaak Instagrammable te maken Foodblog Foodinista

Of dit mooie zalm sashimi gerechtje op Antwerpen Proeft wat bereid werd in een foodtruck! Ik kijk al weer uit naar Antwerpen Proeft 2020.

In Mei kwamen de foto’s binnen van onze gezinsfoto en voor de aankondiging dat wij gaan trouwen in 2020! Zo leuk! Dit zijn ze geworden. Iets om voor altijd op terug te kijken. Hier kun je er nog meer over lezen.

Wij gaan trouwen! - Bruiloft Plannen en het aanzoek - Foodblog Foodinista
Wij gaan trouwen! - Bruiloft Plannen en het aanzoek - Foodblog Foodinista
Broer en zus Liefde - Trouwen met kinderen - Wij gaan trouwen - Blogger Foodinista
Broer en zus Liefde - Trouwen met kinderen - Wij gaan trouwen - Blogger Foodinista

Natuurlijk deelden we nieuws ook Instagram en Facebook en kregen we heel veel lieve reacties van jullie! Dit jaar, 2020, zal ik ook veel meer gaan delen over het plannen van onze bruiloft. Alleen daarvoor is denk ik een maandagenda al leuk. Een uitgebreid trouwblog, in delen, kun je in 2020 sowieso wel gaan verwachten.

Dit bericht bekijken op Instagram

IK HEB JA GEZEGD! WIJ GAAN TROUWEN! * * * Wij ik Daphne en @michgelsen Hebben elkaar leren kennen in Haarlem, dichtbij de kust en de bossen. Dit nemen we met ons mee… naar de Loonse en Drunense Duinen. Kaatsheuvel daar wonen we nu en Eric komt daar ook vandaan een inspiratie voor de fotoshoot en het zand, de duinen en de rust in alle drukte blijven een draad in ons straks getrouwde leven als man en vrouw. Ik kan niet wachten! Maar eerst toeleven naar die bijzondere periode met ons gezin en alle geliefde! Wat een heerlijk gevoel en leuke tijd om met het gezin naar uit te kijken. * * #wijgaantrouwen #trouwenin2020 #trouweninbrabant #letsgetmarried #bruiloft #foodinistagaattrouwen #bruiloftmich #familiemichgelsen #onsbrabant #loonseendrunenseduinen #kaatsheuvel #loonopzand #dutchfoodblogger #bloggernl #dutchblogger #trouwblog #instawedding #igersnetherlands #goingtothechapel #happypeople #bruiloftfotograaf #bruiloftplannen #persoonlijk #portraitphotography #hugsandkisses #iloveyou #forevermore

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Dankjewel voor alle lieve, ontroerende en mooie reacties op de aankondiging van ons aankomende huwelijk! Ons hele gezinnetje kijkt daar natuurlijk met enthousiasme naar uit en zo veel lieve reacties zijn hartverwarmend! Wij genieten van de voorbereidingen en leven in de trouwen wolk. Een mooie dag, een feest, liefde delen, maar ook alle 4 de zelfde achternaam. Zo zijn er zo veel kleine en grote dingen waar we aan denken en waar we van genieten! Maar heel lief dat jullie meeleven! Dankjewel, dankjewel! * * * Oh ja, meer lezen? Alles over de eerste stappen naar ons huwelijk; het aanzoek, de fotoshoot en meer staat nu op de blog! #linkinbio * * * #trouwen #dankjewel #gezinsshoot #bruiloftmich #trouwenin2020 #trouweninbrabant #florian #babyphilou #loonseendrunenseduinen #trouwenmetkinderen #onsbrabant #loonopzand #kaatsheuvel #dutchblogger #bloggernl #momlife #bruiloftinspiratie #foodinistagaattrouwen #foodinistanl #gettingmarried2020 #iloveyou #forevermore #portraitphotoshoot #trouwen2020 #bloggerlife #trouwblog #teambride #teamgroom #letsgetmarried

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Over het huwelijk gesproken. Wij stapten met mijn ouders in het vliegtuig naar Turkije om het 50, inderdaag 50-jarig huwelijk te vieren van mijn ouders! Wij gingen naar TUI Magic Life in Belek Turkije, waar ik al eerder over schreef en waar je ook hier meer over kunt vinden.

Vertrek naar Turkije het vliegtuig in
Vertrek naar Turkije het vliegtuig in

Het vliegtuig in met de kindjes. Ging prima we reisden op tijd en dat scheelt!

Mijn ouders 50 jaar getrouwd TUI Magic Life Waterworld

Op één avond was de tafel voor het diner extra voor ons versierd! Dit was bij een a la carte restaurant! Extra lief, maar eigenlijk is het bij TUI Magic Life altijd één groot feest. Maar wel heel leuk dat ze dit deden voor het echtpaar.

Waterpret met de kinderen Tui Magic life Belek

Zwemmen met Philou, toen nog maar 10 maanden klein.

Waterpret met de kinderen Tui Magic life Belek

Kinderen kunnen mee met de bananenboot en Florian is er klaar voor!

Moederdag bij Tui Magic Life Waterworld in Belek Turkije

Terwijl we in Turkije waren was het Moederdag. Makkie voor Eric en de kinderen dus. Door het hotel werden we verwend. Aardbeien caiparinha’s bij het eten, bij het ontbijt was alles versierd en we kregen rozen en ballonnen echt geweldig!

Na Turkije waren we 1,5 week thuis en bestond de tijd uit schrijven, uitpakken, wasjes draaien, vouwen en weer inpakken. Waarom? Dat lees je zo! Want we gingen tussendoor nog naar het Bierfestival van Nederland in Den Haag.

Bierproeverij en koken met bier bij Haags Bierfestival Jaar van Foodinista

Bij het Bierfestival volgde ik een workshop bierspijscombinaties en leuke gerechten die je met bier kunt maken. Over het festival kun je hier meer vinden.

Bierproeverij en koken met bier bij Haags Bierfestival Jaar van Foodinista

Kort daarna vertrokken we met het gezin naar de Ardeche. Een reis die eigenlijk in 2018 zou plaatsvinden, maar die door mijn zware zwangerschap en ziekte gecanceld moest worden evenals de reis naar Toscane die daarop volgt. Maar met vier heb je meer plezier! Nu gingen we met vier genieten in de Ardeche en wat is het daar prachtig!

Kinderen genieten op het strandje van Camping Coudoulets in de Ardeche
Kinderen genieten op het strandje van Camping Coudoulets in de Ardeche
autohuur Frankrijk
Dit bericht bekijken op Instagram

Bonjour vanuit de #ardeche! Daar genieten wij een heerlijke week van alles wat deze streek in #frankrijk te bieden heeft! #ledoucefrance kunnen we wel zeggen! We proeven de Ardèche letterlijk en figuurlijk; van de mooiste stranden aan de hoogste kliffen, ontdekkingen in kindvriendelijke musea, kastelen, maar natuurlijk ook de lokale keuken! Wij genieten, maar ook vooral deze twee! * * * En geniet je mee of meer inspiratie? In de stories deel ik nog veel meer! * * * @ardeche_tourisme heeft ons geholpen met de organisatie van deze mooie reis en wij verblijven bij de gastvrije camping @coudoulets, waar dit prachtige strand de achtertuin is. * * #tourismeardeche #ardechetourisme #ardechephoto #ardechesecrete #ardecheforever #familytravel #reizenmetkinderen #bloggernl #dutchblogger #foodinistatravels #visitfrance #travelphotography #ilovefrance #neverstopexploring #discoverunder5k #kidslovetravel #travelfrance #travelpicture #reisblogger #kidsactivities #travelguide #travelholic #visitlafrance #frankrijktoerisme #frankrijkvakantieland

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Eigenlijk konden we gewoon bij de camping Coudoulets al voldoende genieten. Heel populair in het hoogseizoen, maar ook een aanrader in het voorjaar of najaar als het juist iets rustiger is. Naast de strandjes is er ook een overdekt zwembad, speeltuin en fijn restaurant en rijd je natuurlijk zo de prachtige Ardeche in. Deze camping is een prima basis voor een fijne vakantie om de Ardeche te verkennen. Wij gingen bijvoorbeeld eten bij Michelin restaurant Brioude, waar je hier meer over kunt lezen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Plaatje toch? Ik nam echt even de tijd voordat ik het toch ging opeten, want ik werd vrolijk van dit voorgerecht bij @claudebrioude. Inderdaad een salade maar wel met prachtige lokale en verse producten uit de #ardeche en dan ook nog met zo veel liefde bereid. Dit is nog maar een klein voorbeeld van heel de lunch waar wij van mochten genieten. Op de blog deel ik nu de ervaring met je. En mocht je al denken aan een reis naar de @ardeche_tourisme dan kan ik je zeggen dat je met dit restaurant een extra reden hebt. * * * De hele ervaring rustig bekijken, en dat is de moeite waard, ga naar de linkinbio @foodinistanl en zoek Ardèche of Google Foodinista lunchen in de Ardèche. * * * #ardechesecrete #ardechefood #foodardeche #frenchcuisine #restaurantsofinstagram #foodinistanl #foodinistatravels #brioude #truffles #localcuisine #michelinguide #dutchfoodblogger #travelfoodie #foodtravel #salades #ardechetourisme #frankrijkvakantieland #frankrijktoerisme #zuidfrankrijk #fransekeuken #eteninfrankrijk #restaurantsinfrance #foodphotograhy #uiteten #lekkeretenendrinken #etenopreis

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

En volgde ik een kookworkshop bij l’oustalou waar je ook heel leuk kunt overnachten en je kunt over de kookworkshop hier meer lezen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Kleur in je eten brengen? Maar natuurlijk ook nog smaak, textuur en het kunnen bereiden? Dan ben je op het goede adres bij de #kookworkshop van Phillipe Alcalde bij @loustalou_ardeche. Hij neemt je mee de prachtige tuin in van #loustalou. Ga op ontdekking en leer groente en verse kruiden opnieuw kennen en deze bereiden. Vervolgens maak je een kunstwerk op de borden en sluit je de actieve kookworkshop natuurlijk af met een heerlijk idee. * * * Wil je blijven slapen? #loustalouardeche is een prachtige @gitesdefrance en het is zonde om daarna te vertrekken. * * * #ardechephoto #ardechefoodie #ardechetourisme #ardechecuisine #ardechesecrete #foodinistanl #dutchfoodie #dutchfoodblogger #cookingclass #frenchcuisine #beautifuldestinations #beautifulcuisines #discoverunder10k #tastytasty #vegetarianrecipes #vegetariancooking #healthyproducts #vegetables #foodphotography #worldwideveganfood #veganinspiration #flowers #cookingwithlove #healthyrecipes #neverstopeating #restaurantsofinsta

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Hamburgers eten aan de Ardeche met prachtig uitzicht

Maar heerlijke hamburgers en frietjes waren er ook met prachtig uitzicht. Daarvoor kun je ook naar de Ardeche.

Steentjes gooien in de Ardeche genieten op vakantie met kinderen in Frankrijk

Of steentjes gooien in de rivier de Ardeche met dit uitzicht.

Steentjes gooien in de Ardeche genieten op vakantie met kinderen in Frankrijk met prachtig uitzicht
Dit bericht bekijken op Instagram

Voor alles is een eerste keer. Zo ook voor ons in de voor ons nu al prachtige en onvergetelijke #ardeche. Dat we genieten? Ik denk dat de foto’s voor zich spreken, maar ik wil het ook wel toelichten. Met liefde zelfs. * * * Het begint al met de gastvrijheid. We zijn al zo vaak de weg kwijt geraakt. Ja tussen de bergen zegt 4G wel eens nee, ons Frans is niet wat het is geweest, maar iedereen is geduldig en probeert ons te helpen. De kindvriendelijkheid. Lachen, spelen, maar ook de voorzieningen. En dan waar het wellicht om gaat; de strandjes, de vergezichten, de musea en het eten. Wij hebben er in ieder geval al weer een favoriete bij en dat pas op dag 3. Zo veel nog te gaan in de Ardèche. * * * Meer zien? Volg ons ook in de stories. * * * #frenchardeche #ardechetourisme #ardechephoto #ardechesecrete #ardechetravel #ardecheforever #visitfrance #familytravel #reizenmetkinderen #travelpicture #travelholic #travelphotography #reisblogger #bloggernl #dutchblogger #kidsactivities #beautifuldestinations #travelpassport #neverstopexploring #foodinistanl #foodinistatravels #frankrijk #zuidfrankrijk #frankrijktoerisme #discoverunder5k #motherandson #proudofyou #enjoyment #beachlifestyle

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

We bekeken de regio de Ardeche verder en ik nam overal makkelijk mijn Tesalate sand-free towel overal mee naartoe, zodat wij konden genieten van de strandjes en de kinderen konden spelen. Het badlaken is overigens heel fijn, want zoals gezegd zand blijft niet plakken, maar het houd ook weinig tot geen vocht vast, daarbij zijn er heel veel mooie designs. Maar we bleven ook rustig bij de caravan voor een hapje en drankje en om van de mooie lokale geitenkaasjes Picodon de proeven.

Dit bericht bekijken op Instagram

Het gaat dit weekend prachtig weer worden! Dat vraagt om een lekker en simpel #picknickrecept. Lekker eten en genieten van het zonnetje! We hebben het wel verdiend. Princes daagde mij uit om met de visproducten een mooi #visrecept te maken. Daar ging ik mee aan het werk en ik maakte mijn Mediterrane tonijn #bruschettas. Ook maken? Dat doe je zo. * * * Blikje Princes tonijn met groente in tomatensaus, blikje ansjovis fijn snijden en mengen, handje cherry tomaatjes halveren, handje olijven in ringetjes, handje verse munt en basilicum fijn snijden en alles mengen. Snuf peper, eetlepel mayonaise en eetlepel Italiaanse kruiden. Natuurlijk lekker vers brood erbij met een druppeltje olijfolie en eet smakelijk! * * * #princespicknick #princesambassadeur #dutchfoodie #bloggernl #dutchfoodie #zelfkoken #dutch_connection #watetenwevandaag #wewv #fishfood #sunnydays #weekendinspo #foodblogrecept #discoverunder5k #lekkerlekker #koken #foodinistanl #foodphotography #mediterranean #kookboek #feedfeed #tastytasty #homemadewithlove #etenstijd #lunchboxideas #lunchboxlove

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Geitenkaas op de kaasplank, geitenkaassalade, quiche met geitenkaas, pasta met geitenkaas kortom je bent een #geitenkaaslover… dan doe je een sprongetje bij de gedachte aan #picodon. De #geitenkaas uit de Ardèche. Eigenlijk wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten, maar ik heb mij laten onderdompelen in de wereld van Picodon, alle ins-en-outs, ontdekte de meer dan 20 rijpingen, ja 20! En ik ging natuurlijk uitgebreid proeven. Niet te vergeten wat ik allemaal mee naar huis heb genomen, want we eten nog steeds Picodon en dat is helemaal niet erg. Ieder kaasje heeft een eigen karakter en is verrassend. En ben je of ga je naar de #ardeche dan is een bezoek aan Picodon zeker de moeite waard, want zoals de locals het zeggen: Je eigen Picodon uitkiezen is een uitje en moet je ervaren. * * * #picodoncheese #cheeselovers #goatcheese #kaasplankje #kaasplateau #foodinistanl #foodinistatravels #borrelplank #visitfrance #ardechetourisme #ardechesecrete #ardecheforlife #ardechefood #foodtraveller #travelfoodlove #travelfoodie #cheeseandwine #neverstopeating #neverstopexploring #dutchfoodblogger #bloggernl #travelholic #travelguide #ontdekfrankrijk #zuidfrankrijk #frankrijkbinnendoor

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Na het proeven en ontdekken van Ardeche in Frankrijk was het tijd om door te reizen naar Italië en om Toscane te ontdekken.

Foodblogger Foodinista Jaaroverzicht 2019 Juni

Juni stond in het teken van Toscane, mijn verjaardag en vooral de allereerste verjaardag van Philou, want ons kleine meisje werd 1 jaar! Wat een feest.

Toscane ontdekken met kinderen Gezinsselfie tussen de wijnranken in Toscane reistips in Italië van Foodblog Foodinista

Genieten in Toscane! Met zijn viertjes met Eurocamp genoten we 12 dagen van Toscane. De reisverhalen kun je hier lezen. Maar wat was het genieten!

Kleine steegjes in Castagneto Carducci dorpjes in Toscane met prachtig uitzicht en wildzwijn eten tips van Foodinista

Genieten van het gezin in Bella Italia blijft altijd een feestje!

Dit bericht bekijken op Instagram

Borrelplanken, kaasplanken en antipasti, ik kan wel zeggen: we zijn er dol op! Ik denk dat de foto’s wel uitstralen dat deze liefde al jong is doorgegeven en laten we eerlijk zijn hoe kun je er niet van houden? In #toscane met @eurocamp_luxe_campingvakanties namen we het er heerlijk van! Ik kook al zo vaak dat we ons even goed hebben laten verwennen met #streekproducten. Wat een heerlijkheid om een land en streek te ontdekken doormiddel van delicatessen en zo geniet je toch met het hele gezin. Bij ons wel in ieder geval en ‘savonds stonden we weer bij de minidisco en babyshark te dansen. Waar geniet jij van op reis? Of misschien al dit weekend? * * * #antipasti #borrelplanken #kaasplank #cheeseplate #italianfood #tuscanygram #reizenmetkinderen #toscanereistip #etenmetkinderen #ontdektoscane #eurocamp #albatros #tuscanybuzz #tuscanyfood #foodinistanl #dutchfoodie #travelfood #foodstagramming #foodtofollow #cheeselove #winelover #borrelen #vakantietip #zomervakantie #bloggerlife #mamaliefde #dutchtraveler #liefdevooritalie

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

En zelf word ik er ook heel gelukkig van! De kleine man ook. Helemaal geen makkelijke eter, maar borrelen en deze levensstijl, tja dat bevalt het ook wel! De kleine dame wordt nog van alles gelukkig wat eten is.

Dit bericht bekijken op Instagram

In de zomervakantie is de dinsdag ‘floriandag’ kortom samen #leukedingendoen. Er samen op uit. We hebben al wat speeltuinen, bioscopen en dus films, eetgelegenheden, pretparken en theatervoorstellingen gezien. Leuk! Maar, ook met zus, niks is zo prachtig als deze #speeltuin in #toscane. Niet omdat de speeltoestellen zo geweldig waren, maar ach broer en zus hebben ook elkaar. Maar het uitzicht over Toscane dat is gewoon geweldig en genieten voor iedereen. * * * #toscanevakantietips #reizenmetkinderen #vakantiemetkinderen #toscanemetkinderen #eurocamp #luxecamperen #foodinistanl #foodinistatravels #foodinistaloveskids #tuscanypeople #tuscanylovers #florian #babyphilou #brotherandsister #playgrounds #travelmaps #travelkids #neverstopexploring #familytraveltribe #summermood #holidaymood #bloggernl #kinderenopreis #buitenspelen #samenspelen #tuesdayinspiration #travelpassport

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

En overal zijn mooie plekjes te vinden.

Uiteindelijk hebben we het eerste half jaar met een feest afgesloten! Een meisjes feest, want zowel Philou en ik zijn jarig en juni. Maar de eerste verjaardag is wel heel bijzonder. De kleine dame werd 1 jaar!

Dit bericht bekijken op Instagram

Kleine levensgenieter! Komt helemaal goed met deze smuller! Vandaag een klein #meptaartje met papa, mama en broer voor het morgen echt groot klein feest is! Kon Philou echt even smeren, proeven en ontdekken. Maar een generale repetitie had ze sowieso niet nodig. * * * #birthdaygirl #eersteverjaardag #babyphilou #babyfotografie #smulpaapje #kleinekindjes #kleinemeisjeswordengroot #kleinelekkerbek #taarteten #smashcake #mijnmeisje #dutchfoodblogger #dutchfoodie #nextgeneration #saturdayinspiration #besttimeever #lovethisgirl #mommoments #goodfood #foodphotograhy #portraitphotography #lekkerlekker #smullen #taarten #littlefoodie #foodinistanl #proudmamamoment #genietmomentje #levensgenieter

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Dit is de samenvatting van het eerste half jaar van de Foodblog Foodinista Jaaroverzicht 2019 en het kijkje achter de schermen en wat wij ook als gezin hebben beleefd! Binnenkort natuurlijk de maanden juli tot en met december.

Meer lezen van Foodblog Foodinista en niks missen? Volg foodblog Foodinista op InstagramTwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie