Favoriete Kookboeken 2018 Comptoir Libanais tips Foodblog Foodinista

5x Favoriete kookboeken in 2018 volgens Foodinista

Deel deze post

Het jaar 2018 was weer een fantastisch jaar als je, net zoals ik, dol bent op kookboeken, want er kwamen een aantal pareltjes op de markt. Natuurlijk waren er de bekende kookboeken auteurs en chefkoks, zoals het Italiaanse kookboek van Jamie Oliver en een Winterrecepten kookboek van Jeroen Meus die weer met nieuwe kookboeken kwamen. Maar ook waren er verrassende echte nieuwe kookboeken waar ik zelf in ieder geval heel erg blij van werd. Je kunt er een aantal terug vinden op de blog. Deze kookboeken geef ik je alvast als tip en dan deel ik een recept met je. Denk bijvoorbeeld aan het Oosterse kookboek Mezze met een grote variatie aan recepten uit het Midden Oosten. Maar ook bakken met de Efteling met Polles Taartenboek ik deel het recept voor Lange Vingers met je. Voor de klassieke Italiaanse keuken kwam er weer een prachtig exemplaar van de Zilveren Lepel op de boekenmarkt, namelijk De Zilveren Lepel Vlees met bijvoorbeeld het recept voor Ossobuco. Dit is een greepje uit de kookboeken in 2018. In dit blog deel ik nog vijf favoriete kookboeken in 2018 met je waar je ook voor een kerstcadeau de foodie en kookliefhebber absoluut mee kan verrassen. Niet de minste, maar ook niet de meest bekende kookboeken. Eerder persoonlijke favorieten, waarmee je wellicht ook nog kunt verrassen.

koken & tafelen algemeen

Favoriete kookboeken in 2018 van Foodblog Foodinista

Heel eerlijk het is al moeilijk om vijf kookboeken te kiezen. Laat staan dat ik de kookboeken ook nog in een top vijf plaats. De keuze is dan ook totaal willekeurig. De kookboeken zijn ook totaal divers en lijken totaal niet op elkaar. Laat je inspireren en ik ben heel benieuwd wel kookboek jouw favoriete kookboek is als je echt moet kiezen. Of heb jij het afgelopen jaar een ander favoriet kookboek verzameld?

Kookboek Comptoir Libanais – Feest

Favoriete Kookboeken 2018 Comptoir Libanais tips Foodblog Foodinista

In september mocht ik bij de kookboekpresentatie zijn van Comptoir Libanais. Leuk en heerlijk! De restaurants van Comptoir Libanais kende ik al uit Londen, maar ik wist niet dat er ook recent een locatie in Utrecht was geopend. De Nederlandse stad waar familie van de eigenaar van Comptoir Libanais woont. Leuk, want dat is toch dichterbij. Maar hoe haal je de recepten het meest makkelijk in huis? Inderdaad met het kookboek Feest van Comptoir Libanais. Het kookboek staat vol met recepten uit het Midden Oosten die je grotendeels ook in de restaurants kunt proeven. De recepten brengen het gevoel van een familiediner naar boven met oosterse gezelligheid en een warm gevoel. Veelal zijn de gerechten vegetarisch en als het vleesgerechten zijn dan gaat om het vleesgerechten met een uitgebreide bereiding met mooie kruiden en diepe smaken, zoals je uit deze cultuur ook mag verwachten. Kortom het kookboek van Comptoir Libanais is mijn aanrader voor recepten uit het Midden Oosten.

Kookboek Japan Easy van Tim Anderson

Kookboek favorieten in 2018 Japan Easy tips van Foodblog Foodinista

Hoe maak je de Japanse keuken simpel? Daar heeft Tim Anderson een antwoord op. Toen hij mee deed aan Masterchef UK heb ik daar al met verbazing naar gekeken. Hij liet het er allemaal zo simpel uit zien. De jury vond het een ware smaak sensatie. Ik wilde het ook wel proeven, maar ja smaak en geur televisie bestaat natuurlijk nog steeds niet. Nu is wel het kookboek van Tim Anderson Japan Easy. Ik heb het in huis en het is één van mijn favorieten van 2018. Een kookboek vol simpele Japanse recepten, en meer dan alleen sushi recepten, vol smaak maar met meestal simpele bereidingen. Een favoriet kookboek wanneer je ook een liefhebber bent van de Japanse keuken of er een Japan liefhebber blij mee wilt maken.

Het Keto-plan kookboek

Het Keto Plan kookboek Favoriete kookboek van 2018 tips Foodblog Foodinista

Op dit moment ben ik aan het afvallen met NewFysic en voor mij werkt het op dit moment goed. Het is alleen wel streng. Dit betekent natuurlijk dat ik ook successen boek. Ik zie het op de weegschaal, voel mij fitter, mijn kleding is ruimer eigenlijk alle successen worden geboekt. Er zijn natuurlijk wel voedingsmiddelen die ik mis. Wil je kilo’s verliezen dan moet je daar wat voor doen. Bij NewFysic laat je vetten en suikers zo veel mogelijk links liggen. Voorlopig vind ik dit geen probleem, maar ook ben ik mij aan het verdiepen in Keto. Vooral voor de lange termijn of wellicht voor de afwisseling. Zo mis ik bijvoorbeeld kaas, avocado’s en andere ingrediënten die je bij Keto weer wel mag. Op internet vond ik alles nogal tegenstrijdig. Zo bestelde ik het Ketoplan kookboek. Vol met gezonde en lekkere recepten voor een gezonde leefstijl. Ik had alleen Ketoplan recepten verwachten, logischerwijs staat het kookboek daar mee vol, maar het kookboek deelt eigenlijk gewoon heerlijke recepten voor een gezonde eetstijl. Een aanrader als je meer wilt weten over gezond en lekker eten, want ook diverse gerechten en recepten passen binnen mijn huidige NewFysic eetplan.

Kookboek Basics to Brilliance Kids – Koken met kinderen – Donna Hay

Favoriete kookboeken tips Basics to Brilliance Kids koken met kinderen kookboek Foodblog Foodinista

Eigenlijk zijn alle kookboeken van Donna Hay goud! Dat vind ik in ieder geval wel. De nieuwste collectie kookboeken van Donna Hay is zijn de Basics to Brilliance kookboeken. Al eerder schreef ik over het eerste Basics to Brilliance kookboek van Donna en deelde ik het perfecte recept voor brownies met je. Ook vertelde ik natuurlijk meer over het kookboek Basics tot Brilliance. Donna deelt, zoals de titel al doet vermoeden diverse basis recepten met je. Vervolgens worden deze recepten uitgewerkt naar meer verfijnde recepten, zo kun je uit het basisboek het brownierecept bijvoorbeeld gebruiken voor taarten, maar ook voor muffins met fruitvulling. Het zijn maar ook ideeën. Wat is er vervolgens nog leuker dan zelf de keuken in gaan? Inderdaad met je kinderen koken en deze lekker en gezond leren eten. Dit leer je ze nog beter door samen te koken. Dat dacht Donna ook en nu is er ook een Basics to Brilliance kookboek voor Kids. De heerlijke basisrecepten voor kinderen, zoals pizzabodems en de perfecte frietjes, American pancakes en kipnuggets uitgewerkt naar meer verfijnde recepten. Een kookboek wat thuishoort tussen de favoriete kookboeken in 2018.

Kookboek Smokey Goodness Winter Edition – Jord Althuizen

Smokey Goodness Winter BBQ kookboek Foodblog Foodinista

De barbecue gaat tegenwoordig het hele jaar door aan. Bij jou ook? Bij ons in ieder geval wel. Wel kun je in de winter hele andere gerechten en bereidingen creëren op de barbecue dan in de winter. De temperatuur buiten vraagt er om, maar ook het aanbod bij de slager en de visboer. Dat vraagt dan ook weer om een andere aanpak. Niet alleen op de barbecue, maar denk aan het langer garen, koud bereiden en roken op de barbecue. Hulp nodig? Dan zijn de barbecueboeken van Jord Althuizen een ware inspiratie. Niet alleen om direct uit te gaan koken, maar ook om gewoon doorheen te bladeren, te lezen en alleen al voor de fotografie. Daarbij krijg je veel tips en trics voor het verbeteren van je barbecuekunsten. Daarom is dit kookboek, Smokey Goodness Winter BBQ, een uniek kookboek en één van de favoriete kookboeken in 2018.

Welk kookboek is jouw favoriet van de favoriete kookboeken in 2018? Of heb je nog meer tips? Meer blogs en kookboeken tips ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie