Pompoentaart met geitenkaas en champignons recept van foodblog Foodinista

Dinner party: eten, praten, gezelligheid

Deel deze post

Je brengt graag tijd door met je vriendinnen, maar soms wil je wel eens iets anders doen dan een glas wijn drinken in een bar of een middag shoppen in de stad. Hoewel ik dat soort dingen altijd heel gezellig vind, is iets speciaals doen op zijn tijd ook zeer welkom. Een leuk variatie-idee is het organiseren van een dinner party: je nodigt je vriendinnen bij je thuis uit en jullie zorgen er samen voor dat er iets lekkers op tafel komt.

Wie doet wat?

Als je samen met je vriendinnen een dinner party plant, dan is het handig om de taken te verdelen. Je kan bijvoorbeeld bepalen wie verantwoordelijk is voor de amuse, wie het voor-, hoofd- en nagerecht gaan maken en wie er gaat zorgen voor extra hapjes of snacks. De regel is natuurlijk wel dat het niet iets kant-en-klaars is, maar dat iedereen zelf een gerecht (voor)bereidt. Zo heb je qua eten een heerlijk veelzijdig menu.

Op mijn blog vind je genoeg recepten die inspiratie kunnen bieden bij dit soort gelegenheden; van bijzondere voorgerechten tot hoofdgerechten die ideaal zijn om te delen, waaronder deze kruidige stoofpot met pompoen of deze ovenpasta met spinazie en ei. Zo kan iedereen een portie opscheppen en kun je samen heerlijk smullen!

Ovenpasta recept met spinazie en ei Foodblog Foodinista
Ovenschotel met pompoen recept van Foodblog Foodinista

Qua drankjes horen bij een dinner party natuurlijk feestelijke bubbels. Je kan kiezen voor champagne, maar ook een prosecco bevalt meestal uitstekend. Voor de gasten die liever geen alcohol drinken, kun je een lekkere vlierbloesemlimonade schenken, of je kiest voor bubbels zonder alcohol.

De aankleding

Zo’n gezamenlijke avond wordt nog specialer wanneer iedereen zich chic aankleedt. Trek je mooiste outfit uit de kast, of koop nog even een nieuw jurkje bij bijvoorbeeld Ulla Popken. Je haar steek je op, of je gebruikt je stijltang om charmante krullen te maken. Nu nog wat mooie make-up erbij en je bent klaar voor het diner.

Naast bijzondere kleding, maakt ook een versierd huis je dinner party extra feestelijk. Zorg voor een mooi tafelkleed, steek een paar sfeervolle kaarsen aan en maak het geheel af met iets kleurrijks of opvallends. Ballonnen, confetti, slingers, sterretjes; je kan het zo gek maken als je zelf wilt.

Alles klaar? Genieten maar!

Als alle taken verdeeld zijn en je klaar bent voor de feestelijke avond, dan rest jou en je vriendinnen nog maar één ding: genieten! Vier het samenzijn en vergeet vooral ook niet om foto’s te maken van deze speciale gelegenheid.

Meer inspiratie van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.gtag(‘config’, ‘UA-43776150-1’);

Geen reactie's

Geef een reactie