Dineren in Antwerpen Herten carpaccio bij Le Zoute Zoen - Foodinista

Dineren in Antwerpen bij Le Zoute Zoen

Deel deze post

Naar Antwerpen voor een, naar verwachting, heerlijk diner. Wij gingen dineren in Antwerpen bij Le Zout Zoen. Naar aanleiding van het culinaire festival Smaakmeesters werden wij enthousiast over Le Zoute Zoen. Tijdens een koffie op het terras tijdens Smaakmeesters keek een Antwerps echtpaar ons verbaasd aan dat we niet naar Le Zoute Zoen gingen voor een proevertje. Uhm ik denk, doordat het gewoon een druk festival was met heel veel keuze. Naar aanleiding van het festival kregen wij ook een diner in Antwerpen aangeboden met een uitgebreid Smaakmeesters menu en Le Zoute Zoen zou het worden en ze hebben ons niet teleurgesteld.

Kennismaking met Le Zoute Zoen

Natuurlijk moest ik nog even weten wat we hadden gemist tijden Smaakmeesters. Dat was en proevertje met huisgemaakte wildpaté van haas en chutney van sjalot met een zuurdesem krokantje en een Carpaccio van hertenkalf met rode biet, gefermenteerd mosterdzaad en opgelegde veenbessen. De carpaccio suggestie wordt normaal gesproken aangeboden voor 20 Euro. Maar bij Le Zoute Zoen is het zeker interessant om van een menu te genieten. Daarbij gaven de gerechten wel een signature af van het restaurant. Wild en culinair. Perfect passend bij de toen nog herfst. Wij ontdekten ook dat de chef van Le Zoute Zoen zelf jaagt en één van deze dieren kunnen uiteindelijk wel eens op jouw bord worden geserveerd. Je mag zelf weten hoe je hierover denkt, maar biologisch vlees is het wel. Een goed en vers iniatief, maar naar mijn idee ook niet te veel bij nadenken. Bij binnenkomst ontvingen wij bubbels en zo startte voor ons de avond.

Menu van Restaurant Le Zout Zoen

Bij de bubbels kregen wij huisgebakken brood geserveerd met een pittig humus smeerseltje en gezouten boter. Een goed begin en de toon was gezet. Wij kregen al snel de uitgebreide amuses geserveerd. Een goede start om de smaakpapillen op scherp te zetten. Een mooie coquille werd geserveerd met girollen, aardpeer & sherryboter en carpaccio met gerookte paling & sorbet van kervel. Het zag er alleen al prachtig uit! Laat staan dat de smaken ook nog heerlijk waren.

Coquille Amuse bij Le Zoute Zoen in Antwerpen - Foodinista

Ons herfstmenu bij Le Zoute Zoen in Antwerpen

Het voorgerecht

Om vervolgens te starten met het voorgerecht de hertenkalfcarpaccio met kweepeer en rode witlof, dat was overigens ook mijn laatste carpaccio van 2017, dus ik kan sowieso wel zeggen dat ik er van heb genoten. Maar de carpaccio was zo zacht dat ik deze nu al mis. Ik wacht nu al op de herfst van 2018.

Herten carpaccio bij Le Zoute Zoen in Antwerpen - Foodinista

Het Hoofdgerecht

Als hoofdgerecht werd er in het menu twee bereidingen van duif geserveerd. Deze was prachtig mals bereid, wat toch een kunst schijnt te zijn en niet te vergeten de jus. Die had ik wel kunnen opdrinken, zo zalig!

Duif bereidingen Le Zoute Zoen restaurant in Antwerpen Foodinista

Dessert; chocolade en caramel verwennerij

Om het diner af te sluiten, met let op, want waar maak je vrouwen blij mee? Juist een dessert met veel chocolade of gezouten caramel en deze werd een combinatie geserveerd. Heerlijk! Ik heb bijna de schaal kapot gelepeld. Zo goed! Kan ook al aan mijn zwangerschap gelegen hebben achteraf, maar ik denk het niet hoor. En toepasselijk werd er in het dessert natuurlijk ook subtiel met zout gewerkt, want je moet wel de naam eer aan doen. In het dessert waren diverse bereidingen, zoals caramel ijs, witte chocolademousse, gezouten caramelsaus, caramel popcorn voor een bite en donkere chocolade ganache. Wat wil je nog meer? Ik weet het in ieder geval niet en dit dessert mag van mij vast op het menu.

Chocolade caramel dessert bij Le Zoute Zoen dineren in Antwerpen Foodinista

En dat is ook zo het menu bij Le Zoute Zoen wordt met regelmaat afgewisseld. Dat blijft ook een verrassing geven, maar daardoor is dit menu een impressie van wat je kunt verwachten naast persoonlijke service en een sfeervolle ambiance. Dus ga je regelmatig dineren in Antwerpen, dan is voor afwisseling Le Zoute Zoen een perfect adres. Meer informatie over Le Zoute Zoen vindt je hier. Daarbij kun je zowel lunchen als dineren. En is het belangrijk om te vermelden dat Le Zoute Zoen een aantal jaar terug een andere eigenaar had. Dus zoek je verder naar informatie het menu is nu meer culinair ingestoken.

Overnachten in Antwerpen

Ga je dineren in Antwerpen bij Le Zoute Zoen en zoek je een fijn hotel om te verblijven? Kijk dan eens bij hotel Les Nuits en hier kun je meer informatie vinden.

Meer tips voor dineren in Antwerpen ontvangen of andere food ideeën? like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie