Ceviche van Makreel verrassend dineren bij Restaurant Karakter in Rotterdam review Foodblog Foodinista

Verrassend dineren bij Restaurant Karakter in Rotterdam

Deel deze post

Een paar weken terug ging ik dineren bij Restaurant Karakter in Rotterdam. Het was al weer de laatste zomerse dag die we hadden in Nederland en helaas deze zomer ook één van de weinig. Hadden we niet in typisch Nederlandse zomer met toch wel veel frisse dagen en regen? Ach het hoort er af en toe ook bij. Deze maandag vroeg er dan ook om om feestelijk afgesloten te worden. Dat kwam goed uit, want ik had een uitnodiging om te dineren bij Restaurant Karakter in Rotterdam. Een avond om buiten te starten met een korte wijnproeverij en om vervolgens te starten met het diner. De wijnen vielen door de warmte goed kunnen we wel zeggen en aangezien ik nog moest rijden was het voor nog alleen maar water bij het diner zelf, maar het effect moest eigenlijk zijn dat wijn bij het eten een ander smaakeffect heeft dan wanneer je wijn normaal drinkt en dat was gelukt. Na de wijnproeverij schoven wij aan voor een verrassings diner, want Restaurant Karakter beschikt niet over een menu.

Eten wat de pot schaft

Dat klinkt erg kort af. Eten wat de pot schaft. Daar doe je Restaurant Karakter te weinig eer mee aan. Ik neem je mee met wat er die avond op het verrassingsmenu stond.

Ceviche van Makreel verrassend dineren bij Restaurant Karakter in Rotterdam review Foodblog Foodinist

Wij starten de avond met een perfect gerecht voor een warme avond. Een gerechtje met heel veel en diverse bereidingen waar veel werk in is gegaan en wat je dan helaas best snel weer op eet. Maar door de diverse smaken is het etentje in gang gezet. Een ceviche van makreel en octopus met diverse bereidingen van komkommer, zeevenkel, cress en kruiden.

Rouleau van hoender tussengerecht bij Karakter in Rotterdam foodblog Foodinista

Het verrassingstussengerecht was een rouleaux van hoender met een pittig sausje van maïs en baharat een Libanees kruidenmengsel, wat van mij wel meer mocht zijn. Echt lekker en pittig! Met daarbij huisgemaakte nacho’s en erbij een salade van maïsen een beetje bittere eetbare bloemen, maar dit zorgde voor mooie smaak combinaties. Voor op een warme dag een mooi pittig gerechtje na de frisse start.

Meer tips in Restaurant tips in Rotterdam? Lees dan hier een inspiratie blog voor een culinaire citytrip naar Rotterdam.

Schol op de graat bereid restaurant karakter in Rotterdam review foodblog Foodinista

Als hoofdgerecht kregen we een schol op de graat bereid. Een groot stuk schol! Niet verkeerd. Daarbij pastinaak, venkel, kriel en doperwtjes.

Abrikoos dessert Restaurant Karakter in Rotterdam Foodblog Foodinista

Met als afsluiter een verrassingsdessert met bereidingen van abrikoos in combinatie met zoete bereidingen. Zoals een koekje van pinda, cacao en havermout. Maar ook een frisse hangop van kokosyoghurt. Ik kan zeggen dat ik heerlijk had gegeten en ook erg veel had gegeten, maar het zeker de moeite waard vind om mij nog een keer te laten verrassen bij Restaurant Karakter in Rotterdam.

Verrassend dineren bij Restaurant Karakter in Rotterdam

Ook een keer dineren bij Restaurant Karakter in Roterdam? Dat kan natuurlijk! Restaurant Karakter in Rotterdam is geopend voor wijnproeverijen vanaf 16:00 uur, wel even reserveren en deze duren tot maximaal 17:30. Vanaf 18:00 uur is Restaurant Karakter geopend voor diner. Het Restaurant is geopend van dinsdag tot en met zaterdag voor diverse menu concepten.

Meer foodnieuwtjes en restaurant tips ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie