
20 okt Desserts in een glas maken de musthaves
Mooi hè desserts in een glas maken. Je ziet ze op blogs, pinterest, bij competities als masterchef voorbij komen, maar wat heb je er voor nodig. Naast dat het er mooi uitziet zijn deze desserts in een glas ook meestal nog eens heel erg smakelijk.
Voordat je het het lekkere recept gemaakt hebt is het heel fijn om de juiste keukenhulpjes in huis te hebben om deze desserts te maken, maar hoe krijg je deze desserts mooi in een glas.
Benodigdheden voor desserts in een glas
Met de volgende keukenhulpjes kom je heel ver om het perfecte dessert in een glas te maken.

Om te kloppen en de juiste formaten af te meten is voor de fanatieke thuiskok deze set van Joseph Joseph onmisbaar. In één heb je een alles-in-één maatlepels en schalen set om bijv. slagroom, roomkaas etc. in af te meten, je mengschalen om in te kloppen en een vergiet om je fruit in schoon te maken. En deze set van Joseph Joseph is ook nog sterk afgeprijsd!

Deze Braun staafmixer gebruik ik alweer een aantal jaar en is niet meer weg te denken uit mijn keuken. Nu ook nog voor een extra mooie prijs.

Heel makkelijk wegwerp spuitzakken geen schoonmaak achteraf. Een spuitzak heb je wel nodig om de mousse glad in het glas te krijgen

Toch liever een silliconen spuitzak dan is deze met 6 mondstukken erg mooi. Een silliconen spuitzak wordt ook makkelijk schoon in de vaatwasser.

Mooie glazen om het dessert in te serveren zijn natuurlijk nodig voor een dessert in een glas.

Lange dessertlepels extra chique voor het dessert en echt nodig om het dessert mooi op te kunnen eten. De meeste desserts in een glas bestaan uit meerdere laagjes en de desserts zijn nu éénmaal het lekkerst als je alle lagen in één keer proeft dus diep het dessertglas in.
Meer shoppen? Kijk verder bij de favoriete musthaves van blog Foodinista.
Zelf een dessert in een glas maken? Maak dan eens deze cheesecake met passievrucht.
Direct de nieuwste blogs ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's