Daphne’s Happy Musthaves – 5x Favoriete kookboeken in 2021

Daphne’s Happy Musthaves – 5x Favoriete kookboeken in 2021

Deel deze post

Daphne’s Happy Musthaves en cadeau tips – 5x Favoriete kookboeken in 2021

In de rubriek Happy musthaves deel ik mijn favoriete Happy Musthaves – items, shoptips en hebbedingen – met je. Het einde van het jaar komt eraan en dan maken we de eindstand op. Dus het is tijd voor mijn vijf favoriete kookboeken in 2021 en laatste cadeautjes tips voor de feestdagen. Al mijn favoriete items en cadeau tips komen voorbij in de Happy Musthaves blogs en ik verzamelde ook al 50x Kerst cadeautjes tips voor foodies, maar een kookboek past daar natuurlijk ook bij! Wat delen we verder in de Happy Musthaves? De nieuwe items die je eens moet proberen, maar ook mijn favorieten die al jaren bij mij in de keuken staan of juist van die producten die op mijn wensenlijstje staan die ik toch echt eens met je moet delen en waar jij ook door geïnspireerd kunt raken. De lijstjes van Daphne’s Happy Musthaves lopen uitéén van de nieuwste kookboeken, naar nieuwste snufjes voor in de keuken, tot nieuwe (keuken) fashion, kook gadgets en persoonlijke verzorging met een food en travel touche. Maar nu de ene regenbui de andere opvolgt, het vroeger donker is en Sinterklaas is vertrokken, de kerstboom in huis is gehaald, we druk zijn met het kerstmenu, is het ook tijd voor de favoriete kookboeken in 2021. Ik maakte een shortlist met 5 kookboeken en welke is jouw favoriet? Ik deel 5 favorieten met je! Voor groot tot klein, diverse prijscategorieën en met alle smaken. Kijk je mee met Daphne’s Happy Musthaves kookboeken in 2021?

P.s. wil je een kookboek direct in huis halen dan ga je naar de link onder het product.

Meer leuke feestdagen inspiratie in de Happy Musthaves? Lees dan hier mijn tips voor de leukste kersthangers in de kerstboom voor foodies en op zoek naar de lekkerste cadeautjes voor foodies? Ik verzamelde 50 cadeau tips voor foodies!

Favoriete kookboeken in 2021

Een favoriet kookboek kan ik sowieso niet kiezen, daarvoor houd ik veel te veel van kookboeken. Wel kan ik er vijf uitkiezen die ik dit jaar bijzonder leuk, leerzaam, interessant of verfrissend vond. Het is dan ook geen top vijf. Er is geen nummer 1 en geen nummer 5, want de kookboeken lijken totaal niet op elkaar. Wel zijn het boek voor boek, kookboeken die eruit springen binnen het genre kookboeken.

Koken met Ottolenghi – Kookboek Shelf Kitchen

Favoriete kookboeken in 2021 - Ottolenghi Shelf Kitchen

Yotam Ottolenghi heeft in 2021 een kookboek uitgebracht waar behoeft aan was. Niet te veel de deur uit, financieel aantrekkelijk en toch lekker koken met wat er is. Koken uit de voorraadkast. Ik hou daar van! Ik kan zelf ook vaak van plan veranderen en koken met wat er is. Inspiratie is daar natuurlijk soms ook voor nodig en Ottolenghi helpt daar mee met het kookboek Test Kitchen komen de smaken weer omhoog met wat je al hebt. Niet dat alle gerechten eenvoudig zijn. Koken wordt wel leuk. Er wordt meer uit je standaard ingrediënten gehaald en je krijgt een nieuwe creatieve kijk op koken.

Kookboek: Test Kitchen van Yotam Ottolenghi

Makkelijk uit de oven met De Zoete Bakplaat van Rukimini Iyer

Favoriete kookboeken in 2021 - De Zoete bakplaat van Rukmini Iyer - Kookboeken tips

Bij de kookboeken van Rukmini Iyer gaan alle recepten de oven in. Het liefst niet te moeilijk en vooral tijdbesparend. Na Wereldse inspiratie, Vegetarische Inspiratie, snelle en makkelijke inspiratie is het nu tijd voor zoete inspiratie. Op de blog deel ik al een voorbeeld recept met je en vertel ik meer over het kookboek De Zoete Bakplaat. Maar dat het een gevarieerd kookboek simpele bakrecepten is met inspiratie uit de wereldkeuken.

Kookboeken: De Zoete bakplaat van Rukmini Iyer

Koken met Jamie Oliver in Kookboek Samen Eten

Samen Eten kookboek Jamie Oliver - Kookboeken tips 2021 Foodblog Foodinista

Koken voor het hele gezin blijft altijd een uitdaging. Dit is bij iedereen zo. Natuurlijk wil je dat je kinderen toch gezond blijven eten, maar ook dit moet je leuk maken. Jamie Oliver hiervoor in 2021 een gezins kookboek uitgebracht met de klassieke Jamie Oliver recepten dan voor het gezin. Samen Eten, Aan Tafel! met Jamie Oliver. Allemaal gelukkig en oké soms recepten met een uitdaging en sommige recepten met iets meer smaak of leuker gepresenteerd dan dat je anders zou doen. Een ware musthave!

Kookboek: Samen Eten! van Jamie Oliver

One Pan Perfect – One pot wonders van Donna Hay

One Pan Perfect - One Pot Wonders kookboek - Donna Hay

Nog even voor de feestdagen uitgebracht, maar het perfecte boek om het nieuwe jaar mee te beginnen; One pan wonders, ook wel one pot wonders van Donna Hay. Gezonde recepten die simpel zijn te maken. Het is een kookboek van Donna Hay waar ik weer blij van word. De laatste was het kerst kookboek van Donna Hay met super recepten niet allemaal moeilijk waar ik echt enthousiast over was. Het enige wat ik altijd een beetje ingewikkeld vind bij Donna Hay is dat Australië toch echt een ander continent. De ingrediënten liggen hier niet altijd voor de hand. Je moet daar hier soms iets harder je best voor doen, maar dan krijg je wel een creatieve maaltijd op tafel met verrassende kruiden en kruiden zijn gezond! Geen pakjes en zakjes en zelgemaakt. In dit geval ook eenvoudig te bereiden en hoog op smaak in één pan of één oven bakplaat; daar houden we van! Donna Hay heeft met dit kookboek weer creatief gewerkt.

Kookboek: One pan wonders van Donna Hay

De Zilveren lepel voor kinderen

De Zilveren Lepel voor kinderen - Favoriete kookboeken voor Kinderen in 2021 - Kookboeken tips van Foodinista

De Zilveren Lepel is de Italiaanse kookboeken reeks waarin alleen kneepjes van de Italiaanse keuken perfect worden uitgelegd. Ondertussen is eigenlijk geen boek van de Zilveren Lepel nog echt nieuw, maar wel worden deze regelmatig herzien, zodat de Zilveren Lepel boeken modern blijven. Zo ook het Zilveren Lepel kookboek voor Kinderen. Het is gelukt! Dit Italiaanse kookboek voor kinderen heeft naast favoriete pasta en pizza recepten een geweldige uitstraling met illustraties, maar het kookboek heeft ook de recepten zo vereenvoudigd dat het leuk is om de kinderen samen te koken, samen te eten en daarbij zijn de recepten zo versimpeld dat het kookboek De Zilveren Lepel voor Kinderen ook voor de grote mensen leuk is om erbij te pakken.

Geen feestdagen tips missen van Foodinista? Volg Foodinista op InstagramTwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie