ontbijt met zalm

Ciabatta zalm mozzarella

Deel deze post

Heerlijk uitgebreid ontbijten op zondag. Een favoriet ontbijt met zalm. Soms is iets later op zaterdag en zondag en dan mag het ontbijt iets hartiger. Heerlijk deze ciatbatta crostini sandwich met zalm en mozarella. Hoe je het maakt. Heel simpel.

Het is heel makkelijk, maar zorgt net even voor dat geniet moment in de ochtend. Vooral als het iets later is vind ik het fijn als je net even iets meer eet, waar je de middag lekker door kan en door kan naar een weekend borreltje of een diner in de stad of thuis bij of met vrienden. Je eet toch als snel iets meer dus spreid je eten.

Dit broodje is lekker hartig, maar niet te zwaar. Zalm daarbij is heel gezond en ook nog eens goed voor je huid. Dus waarom niet. Een ontbijt met zalm.

Ingrediënten ciabatta zalm mozzarella voor 2 personen:

1/3 ciabattabrood
100 gram gerookte zalm
theelepel kappertjes
6 cherry tomaatjes
1 theelepel olijfolie
1 bol mozarella

Het maken van de ciabbatta voor het onbijt of de lunch met zalm:

Zet de oven aan om voor te verwarmen.
1. Heb je afbakbrood bak het brood dan eerst af smeer het in met de olijfolie. Zorg dat ze bijna klaar zijn, maar met het beleg gaan ze ook nog even in de oven. Dus ze het mag tegen het ‘gaar’ aan zijn.
2. Is het een vers brood snij het brood door de midden en smeer het in grill het 5 minuten ingesmeerd met olijfolie. Dit kan tussen de grill of in een grillpan, maar belegd gaat het ook nog in de oven.

Het beleggen van de ciabatta:

De broodjes zijn gegrilld.
Leg de mozarella erop. Vervolgens de zalm en een paar kappertjes (zonder het vocht).
Verdeel de tomaatjes in dunne plakjes en leg deze eromheen.

Ciabatta toast met zalm voor de oven
Ciabatta toast met zalm voor de oven

De broodjes kunnen in de oven op 175 graden. Grill de broodjes 10 minuten in de oven. Tijd om te ontbijten, brunchen of lunchen.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie