Chorizostoofschotel met gestoofde eieren recept foodblog Foodinista

Chorizostoofschotel met gestoofde eieren en garnalen

Deel deze post

Ook in de zomer kun je zeker een stoofschotel maken. Wel verander ik dan altijd de smaken. Ze gaan meer richting Zuid- Europa. Al is dat met mijn meeste stoofschotels wel zo. Dan is deze stoofschotel ook nog wel een beetje anders. Ik stoof veel en lang met rundvlees, zoals bij de Italiaanse stoofschotel of deze zomers Marokkaanse stoofschotel. Nee deze keer niet, deze stoofschotel staat met 45 minuten op tafel. Dus ook een last minute stoofschotel en gezonde maaltijd zet je zo op tafel. Nou ja mijn idee van gezond, maar absoluut voedzaam. De chorizostoofschotel met gestoofde eieren maak je ook nog eens met kikkererwten en extra rode groente. Een pittig stoofpotje voor op een zomerse avond.

Chorizostoofschotel met gestoofde eieren recept foodblog Foodinista

Ingrediënten chorizostoofschotel met eieren en garnalen 4 personen

1 chorizoworst
200 gram wokgarnalen
1 pot kikkererwten
2 blikken tomatenblokjes
1 eetlepel gerookte zoete paprikapoeder
200 ml water
groentebouillonblokje
1 theelepel komijn
2 uien
2 puntpaprika’s
4 eieren
1 eetlepel olijfolie
snuf peper

Voor erbij: Brood, couscous of saffraanrijst

Tips voor de bereiding van de chorizostoofschotel

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 45 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, stoofpan, spatel, maatbeker, lepel

www.wijny.nl
Chorizostoofschotel met gestoofde eieren recept foodblog Foodinista

Recept voor de chorizostoofschotel met gestoofde eieren

Snipper de uien, ik doe dit bij voorkeur in een hakmolen, en snijd de chorizo in blokjes. Verhit in de stoofpan de olijfolie. Fruit de ui en bak de chorizo los aan voor ongeveer 5 minuten. Uit de chorizo komt de knoflooksmaak goed los. Snijd ondertussen de paprika’s in halve ringen.
Fruit de paprika nog twee minuten mee. Net als de komijn, gerookte zoete paprikapoeder en peper. Blus alles af met het water en de tomatenblokjes en kook ook het bouillonblokje mee. Laat dit voor 15 minuten op een laag vuurtje sudderen.
Kook na deze 15 minuten ook de kikkererwten en garnalen mee voor nog 3 minuten en roer ze goed door de stoofschotel heen. Breek nu de eieren één voor één en het liefst met een hele dooier. Laat deze nog 10 minuten sudderen. De stoofpot moet echt koken, dan gaan de eieren ook garen. Laat de eieren niet garen met de deksel dicht, dan komt er veel vocht in de pan.

Kook ondertussen ook de rijst, couscous of wat je er bij gaat eten. Schep eventueel als eerste de eieren uit de pan, serveer deze op de borden en schep de stoofschotel er omheen. De stoofschotel krijgt nog extra smaak door de zachte dooier.

Stoofschotel recepten van Foodblog Foodinista

Meer stoofschotels maken? Kijk ook eens bij deze recepten:
* Een echte bolognaise maak je langzaam en gestoofd.
* Deze zomerse stoofschotel maak je met parel couscous
* Natuurlijk mag het zuurvlees recept van Foodblog Foodinista niet ontbreken

Meer blogs en leuke recepten ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

ga(‘create’, ‘UA-43776150-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Geen reactie's

Geef een reactie