Ontbijtmuffins chocolade pindamuffins recept gezondermaand foodblog Foodinista

Chocolade pindamuffins en gezond

Deel deze post

Ja, je leest het goed chocolade pindamuffins en gezond en wie wil dat nou eigenlijk niet? Het is toch een soort van guilty pleasure een chocolade muffins is als ontbijt. Het ontbijt is sowieso één van de belangrijkste maaltijden van de dag, alleen door haast of andere persoontjes voorop stellen, wat bij mij regelmatig zo is, met een mannetje van net 1 jaar. Dan wil ik mijzelf nog wel eens vergeten en dan is het prettig als er iets heel lekkers en natuurlijk gezonds of een powerboost klaar staat die ook tussendoor kan opeten. Ga je naar je werk dan steek je deze muffins zo in je tas voor in de auto of in de trein. Even een momentje voor je zelf met een verwenontbijtje. Het enige maak de chocolade pindamuffins één keer in het weekend of ’s avonds, maar dan heb je wel iets. Je kunt er ook een aantal invriezen en dan kun je weer even vooruit, alleen hoe moet je de muffins maken dat is natuurlijk wel even een dingetje maar ook echt weer niet zo moeilijk.

Chocolademuffins ontbijtrecept gezondermaand Foodblog Foodinista

Ingrediënten voor 8 Chocolade pindamuffins

1 kopje amandelmeel
1 kopje bloem
1/2 theelepel zout
1/2 kopje pindakaas
1 eetlepel bakpoeder
2 eetlepels lichtbruine suiker
125 ml amandelmelk
2 geprakte rijpe bananen, echt smeuïg
1 eetlepel cacaonibs
grote hand walnoten (of andere noten zonder zout)
2 eetlepels cacaopoeder
1 eetlepel vloeibare boter

Tips voor de bereiding van de chocolade pindamuffins

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 20 minuten en bakken 18 minuten
Nodig: Muffinmat middenmaat, 2 mengkommen, snijplank, mes, spatel, lepel, meetlepels of kopje, meetbeker

Recept Chocolade pindamuffins

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Vet de muffinmat of het blik alvast in met de boter (ik smeer altijd keukenpapier in met de boter en ga dan langs de vormpjes)

Meng in mengschaal 1 de bloem, amandelmeel, bakpoeder, cacaopoeder, cacaonibs en zout door elkaar. Zet deze apart.
Meng nu in de andere mengschaal de pindakaas en bruine suiker tot een smeurie het gaat van zelf plakken. Giet dan de melk erbij. Het wordt nu een glad mengsel. Prak de bananen fijn en meng deze er doorheen. Tot het een smeuïg mengsel is.
Het beslag moet luchtig zijn; meng nu het bloem mengsel door het natte mengsel en spatel dit er rustig doorheen, totdat alles nat is, maar niet doodgeslagen. Meng ook de noten erbij. Anders worden de muffins erg droog en melig.
Schep het beslag voor de chocolade pindamuffins met de lepels in de muffinvormen tot aan de randjes misschien zijn het er 7 of 9 en plaats ze nu 18 tot 20 minuten in de oven 190 graden.

Muffinrecepten van Foodblog Foodinista

Meer muffins bakken voor in de lunchbox? Wat dacht je van deze groentemuffins of snelle eimuffins.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie