Cashewnoot dip recept uit kookboek Love & Lemons Kookboek Review op foodblog Foodinista

Cashewnoot dip uit Love & Lemons

Deel deze post

Ik moet toegeven dat ik voor dat ik het bericht ontving van het kookboek Love & Lemons ik nog nooit van het blog of van deze leuke dame had gehoord. Heel erg zonde voor mij, want wat een top recepten, fijne foodfoto’s om naar te kijken en wat maakt ze ook nog hele leuke reizen om te volgen. Kortom ondertussen volg ik Jeanine Donofrio, een mond vol een Nederlandse, wel en tja ik ben erg blij dat ik het blog en het kookboek Love & Lemons heb ontdekt. Verfrissend, vol groente die creatief bereid zijn en de recepten zijn prachtig vormgegeven. De basis van Love & Lemons is vegetarisch en buiten groente is ook verder nagedacht over feesthapjes, bruschetta’s en hoe deze verder out of te box te bereiden. Met groente, maar om ook niet direct naar kaas of eieren te grijpen. In deze lijn kookte ik om het kookboek zelf te testen de cashewnoot dip uit Love & Lemons een afwisselend pesto recept.

Recept voor cashewnoot dip foodblog Foodinista

Cashewnoot dip met dille en kappertjes recept uit Love & Lemons

Ingrediënten cashewnootdip

  • 175 gram ongebrande cashewnoten zonder zout (weken in water een nacht vooraf)
  • 125 ml water (extra)
  • halve citroen
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 el kappertjes
  • 1 tl dille
  • paar extra limoenschijfjes om te garneren
  • zout en peper
  • stokbrood of crackertjes om te dippen

Tips voor de bereiding van de cashewnoot dip

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: zonder het weken van de cashewnoten 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, mengschaal, serveerbakje, broodmes, lepel, sterke blender voor de noten, mesje, handrasp, klein bakje

Recept cashewnoot dip

Week de cashewnoten minimaal vier uur en het liefst een nachtje in water, zodat ze zacht worden. Rasp de gele schil van de citroen en bewaar deze even in een klein bakje. Spoel ze af en giet de cashewnoten in de blender. Ook het water, citroensap, citroenschil, knoflook en de olijfolie. Maal dit alles tot een glad mengsel in de blender. Daar heb je een sterke blender voor nodig. Giet het mengsel in de mengschaal. Als je nu proeft is het dip met nog weinig smaak. Maar de kruiden gaan er nog bij en het gaat heel smaak vol worden. Meng de dille, fijngesneden kappertjes, zout en peper er doorheen en meng alles goed door elkaar. Zet de cashewnoot dip zeker een half uur in de koelkast en anders, totdat deze gebruikt gaat worden. Serveer er voor een klein zuur smaakje nog een aantal limoenschijfjes bij en natuurlijk brood of crackertjes.

Cashewnoot dip recept uit kookboek Love & Lemons foodblog Foodinista

Meer over kookboek Love & Lemons

Kookboek Love & Lemons review op foodblog Foodinista met recept voor cashewnoot dip

Kookboek: Love & Lemons
Auteur: Jeanine Denofrio
Pagina’s: 289
Recepten: 150+ en daarom is dit kookboek zo ontzettend fijn! Vol met creativiteit en het kookboek zet je aan het denken en je kunt er naar blijven kijken. Naar de prachtige foto’s en je wilt ze blijven maken. Ik heb al een lijstje, maar te weinig tijd. Je gaat groente, dips, peulvruchten en noten overnieuw ontdekken. Had ik al gezegd dat het boek weer eens anders en prettig is ingedeeld? Geen ontbijt, lunch, diner, maar per groente, koolhydraat of noot. Dus weet je even niet wat je moet maken met je left-over of wil je gewoon inspiratie dan blader je naar het des betreffende ingrediënt en en zoek je het recept wat jij zou willen maken. Een goed idee dus. Zo heb ik nog op mijn lijsjte staan de geroosterde aardappeltjes met citroen en rozemarijn, omelet met feta en erwten, chocolade en courgettemuffins, courgettelasagne, gincocktails en chocoladeavocadomousse. Tja er staat van alles in het kookboek en dat maakt het nog fijner! Een echte musthave. En tja natuurlijk het cashewnootdipje, maar die heb ik je al cadeau gegeven.

Meer kookboeken tips? Kijk bij de leukste kookboeken op de blog.

Meer blogs  met de leukste en nieuwe kookboeken ontvangen van Foodblog Foodinista. Volg Blog Foodinista op InstagramTwitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie