Buurten bij de Brabantse buren: The Fire Station in Kaatsheuvel

Buurten bij de Brabantse buren: The Fire Station in Kaatsheuvel

Deel deze post

Voor Foodinista ga ik het hele land door. Daar doe ik mezelf zelfs een beetje te kort mee. Ik mag voor de foodblog heel Europa door en dat vind ik geweldig. De reden dat ik Foodinista ben gestart is om mijn favoriete ondernemingen, bestemmingen en eetervaringen te laten zien. Alleen je moet niet vergeten waar je woont. Na mijn opleiding aan de NHTV in Breda ben ik voor werk in Haarlem gaan wonen. Daar ben ik bijna tien jaar gebleven. De liefde voor Brabant bleef. De liefde werd groter en nam mij ook met het hele gezin, gelukkig, mee terug naar Brabant. Ondertussen ben ik daar al weer bijna vier jaar gesetteld. Gelukkig en wel. Ik kijk veel om mij heen en ik kom regelmatig in gesprek met gepassioneerde ondernemers. Deze ondernemers starten hun onderneming vanuit passie en hebben prachtige ideeën. Daaruit ontstond het idee; Buurten bij de Brabantse buren. Een onderdeel op de blog waarbij de directe omgeving van Foodblog Foodinista in een persoonlijk gesprek met tien onderwerpen in ‘The picture’ wordt gezet. Wie is de eerste? De eerste ondernemer is Kamiel van Riel. De enthousiaste ondernemer en eigenaar achter The Fire Station in Kaatsheuvel, inderdaad mijn eigen woonplaats, en misschien ook wel bekend van het concept Blog Brains?

Buurten bij de Brabantse buren: The Fire Station in Kaatsheuvel

Op bezoek bij The Fire Station in Kaatsheuvel

In mijn dagelijkse leventje ben ik al regelmatig voorbij gelopen bij The Fire Station in Kaatsheuvel. Ik moet toegeven dat ik regelmatig even zwaai als ik langsloop of er wordt naar mij gezwaaid. We wonen in een dorp dus je komt elkaar ook wel eens tegen. Ik zou al regelmatig eens langs gaan bij The Fire Station, maar zoals het tegenwoordig gaat; we zijn allemaal druk. Ook wij hebben gewoon onze afspraak met elkaar ingepland om eens echt te praten over The Fire Station. De nieuwe aanwinst in Kaatsheuvel. Een all-round barbecue beleving in Brabant als het aan Kamiel ligt.

– Wat is je drijfveer achter The Fire Station

Laat ik voorop stellen dat de kamado, zoals The Green Egg, waar het bij The Fire Station echt om draait, mijn grootste kookpassie en hobby zijn. Dan is het prachtig om daar een onderneming mee te kunnen starten. De webshop werd een steeds serieuzere onderneming. Na een aantal stappen zijn we nu uitgekomen bij ‘The Fire Station’.

– Hoe is de liefde voor de kamado ontstaan?

In 2015 kocht ik online mijn allereerste kamado. Ik was onder de indruk van het product en ik zag als een ondernemer kansen. De importeur ging akkoord en zo startte mijn onderneming met de kamado van The Bastard.

– Is het dan een beetje geluk allemaal?

Nee, zeker niet. Ik kom uit een ondernemersfamilie. Al ben ik opgegroeid tussen de dierenwinkels en dierbenodigdheden. In 2012 ben ik begonnen met een internetadviesbureau. Iets heel anders, maar daaruit voort kwamen ook webshops. Zo begon ik met een vriend een webshop met The Bastard en barbecue artikelen. Al doende leer je. Als ik iets doe dan doe ik het ook graag goed. Zoals gezegd; de kamado vind ik geweldig en daar heb ik nog heel veel ideeën bij. Dus van The Fire Station maak ik graag een toonaangevende onderneming gespecialiseerd in de kamado in Kaatsheuvel en omgeving.

– Onlangs zijn jullie verhuisd? 

Ja lange tijd waren wij gevestigd aan de Amerikastraat en Belgiëstraat. We waren daar gevestigd in een ‘echt kantoorpand’. Veel bezoekers vonden het een beetje ‘nietszeggend’. Eerlijk gezegd was ik het daar wel mee eens. Ik wilde ook wel meer. Toen kwam dit geweldige pand in Kaatsheuvel beschikbaar.

– De brandweerkazerne in Kaatsheuvel?

Ja een locatie midden in het centrum! Een locatie met kansen. Met de kamado, maar ook met mijn andere ondernemingen biedt het voldoende mogelijkheden. Het was logisch om met de kamado van ‘De Brandweerkazerne’ dan ‘The Fire Station’ te maken.

– Is ‘The Fire Station’ ook een webshop?

Nee niet helemaal. The Fire Station is de beleving. Bij The Fire Station kom je langs in Kaatsheuvel en we hebben een belevingswebsite gecreëerd rondom The Fire Station. Kamado Express is online de webshop. The Fire Station is een offline BBQ experience center waar je alle kamado barbecues en accessoires kunt bekijken en kopen in de winkel, zoals de Big Green Egg, de Big Green Egg XL, Primo en The Bastard. The Fire Station is een kamado belevingswebsite en voor online aankopen ga je naar Kamado Express. Maar ook kun je er sausjes, kookboeken en recepten vinden en we organiseren regelmatig workshops bij The Fire Station. Daar kun je je voor inschrijven. Met The Fire Station en Kamado Express creëren we een complete beleving rondom de kamado.

Buurten bij de Brabantse buren: The Fire Station in Kaatsheuvel

– Barbecue workshop bij The Fire Station?

Ja, zeker! Je kunt een prachtige kamado barbecue hebben of een geweldige complete buitenkeuken in de tuin, maar je moet ook weten hoe je buiten moet koken. Zo simpel is het nog niet. Je doet een grote investering in een mooi product. Dan is het toch ook mooi dat je weet hoe je het moet gebruiken? De workshops zijn niet gratis, maar wel voor een toegankelijk tarief. We willen namelijk graag een community opbouwen, ook op onze Facebook pagina. Dan blijven we in contact met elkaar dan kunnen we tips blijven delen. Er zijn gast chefs of gast bloggers die kamadorecepten delen en de workshops begeleiden.

– Wat leuk! Leer je ook meer over de barbecue gereedschappen? Ik zie de shop vol hangen?

Inderdaad dat zou ook kunnen, maar je begint bij de basis. Dan is er al zoveel mogelijk, maar inderdaad. Er zijn veel tools voor het barbecueën, dat maakt de kamado zo mooi! De toebehoren zijn ook online te koop, maar het is ook mooi als er bij The Fire Station wordt binnen gelopen met vragen en we persoonlijk kunnen helpen. We zien graag tevreden klanten die met goed advies naar huis gaan en weten hoe ze de kamado goed kunnen gebruiken.

 – Ik hoor Kamado, barbecueproducten, workshops, The Fire Station shop, Webshops dat is veel! Wat zijn de toekomstplannen?

Eigenlijk is dat wat we willen. Alleen dit alles bij elkaar. We willen een kamado community worden in Brabant. The Fire Station daar moet je zijn voor kwaliteit, als je vragen hebt, een workshop wilt volgen en wilt zien wat je koopt. Loop gerust binnen. Het assortiment zal uitbreiden, zowel in The Fire Station zelf als online.

– Is er niet meer?

Oké we willen ons ook richten op de zakelijke markt en echt evenementen organiseren. Ook zal er een BBQ-chef in dienst komen. Mooie ontwikkelingen en wie weet wat nog meer!

Meer lezen en meer Let’s talk Business op Foodblog Foodinista? Lees dan ook mijn blog over het werken met de Microsoft Surface Goplannen en thuis werken en de blog over zakelijke beslissingen die ik heb genomen.

Meer favorieten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.gtag(‘config’, ‘UA-43776150-1’);

Geen reactie's

Geef een reactie