Logo Foodinista - Foodlifestyle Website voor foodtips en reistips

Blogspiratie Tag

Deel deze post

De Blogspiratie tag is heel erg populair en gaat niet over food, waar mijn foodblog natuurlijk in grote lijnen wel over gaat. Alleen mijn foodblog is er niet zonder bloggen. Ik vind het dan ook leuk en interessant om voor het foodblog een keer stil te staan bij het bloggen zelf. De Blogspiratie tag van Blogqueen is heel populair op dit moment en dat is ook wel logisch, want het geeft op een leuke manier veel inzicht over hoe je blog tot stand komt en wat je inspiratie is om te bloggen. Lees mee om meer te weten te komen voor hoe ik blog voor hoe ik blog voor foodblog Foodinista.

Blogqueen Blogspiratie tag

Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writer’s- of bloggers block aan?

Te veel inspiratie vaak. Ik heb nog zo veel onderwerpen op mijn borden liggen en eigenlijk te weinig tijd. Recepten, restaurants, reizen, evenementen en ik moet echt gaan kijken wat ik wel en niet doe en wat jullie ook leuk vinden om te lezen. Daar kom ik gelukkig na een jaar actief bloggen steeds meer achter. Dit geeft mij goed inzicht. Het is natuurlijk leuk, wanneer je blogs gelezen worden, actief gereageerd wordt en recepten gekookt worden of opgeslagen en geliked worden door jullie. Zo weet ik steeds meer wat jullie lekker vinden en daar ga ik steeds meer over bloggen. Voorlopig geen writer´s block. Als het wel zo is? Dan laat ik het jullie zeker weten.

Als de woorden even niet uit je vingers komen; hoe voel jij je dan?
Onderwerpen zijn er meestal wel en ook te veel. Iets anders en wat ik wel lastig vind, dat ik niet weet hoe ik een blog weer ga beginnen. Ik wil iedere dag een nieuw blog plaatsen. Het is leuk, het is een verslaving, maar ook dan is er een soort van gezonde druk, de ik wil zo graag bloggen, want ik vind het leuk. Het is ook altijd belangrijk om het zelfde gezonde enthousiasme over te brengen op jullie en dat blijft een uitdaging.

Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?
Echt een hele uitdaging! Tijdens het bloggen laat ik mij snel afleiden door social media en mail. Tegenwoordig leg ik mijn telefoon weg, mail uit en social media dus ook. Na 30 minuten mag ik het checken en dan niet blijven hangen bij een bericht, gaan reageren, want voordat ik het weet ga ik daarin op. Ook ben ik mama van een kindje van 6 maanden dus ik blog vaak in de avond, wat natuurlijk niet altijd even gezellig is voor mijn liefde. Dan is het erg belangrijk om het bloggen niet al te lang te laten duren. In de avonduren kies ik dan ook voor kortere blogs en voor op mijn blogdagen voor langere berichten die meer bewerking nodig hebben. Deze gefocuste tijdindeling zorgt ook wel focus.

Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor blogspiratie?
Foto´s bekijken, kookboeken lezen, social media en evenementen bezoeken. Niet om te kopiëren, maar om zelf geïnspireerd te raken en om nieuwe ontdekkingen te doen, aanpassingen en nieuwe recepten te creëren. Ook helpt het mij om zelf een mysterybox te maken. Gewoon een paar ingrediënten uit de koelkast pakken en ik zie het wel. Soms wordt het heel lekker en de volgende keer komt het echt niet op het foodblog en dat weet ik dan ook weer.

Helpt muziek je ook als je blogspiratie zoekt?
Nee, niet als blogspiratie. Voor een foodblog is het niet heel relevant, maar muziek helpt mij wel heel erg om te concentreren. Stilte, daar kan ik niet zo goed tegen.

Waar ontstaan de beste ideeën?
Veel te veel informatie, maar ik ben echt een crea bea onder de douche, dan kom ik altijd even tot rust en kan ik altijd zo goed nadenken. Natuurlijk ook een echte brainstorm techniek.

In welke inspirerende omgeving werk je graag?
Ik werk graag in de Openbare Bibliotheek Haarlem, CoffeeStar het koffie café van de Bibliotheek en de Espresso Lounge in Haarlem. In Brabant moet ik op zoek naar nieuwe plekjes en ik ben heel benieuwd! Iemand tips? Let me know! Regio Kaatsheuvel, Waalwijk, maar Tilburg is natuurlijk ook helemaal goed! Ik kom graag kijken en de koffie proeven.

Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet weet?
Nee, wel een goede tip hoor. Wel heb ik het boek van Simone van den Berg voor foodfotografie echt een tip.

Welke bloggers inspireren jou?
Ik heb veel bloggers in Nederland die ik volg, maar als ik echt een inspirerend blog heb? Dan ben ik fan van het blog van Lauren Conrad een allround heel mooi blog.

Meer weten over foodblog of foodblogger Foodinista? Kijk dan eens hier

Wil je mij volgen of als eerste de nieuwtjes ontvangen ook dat kan: Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief in de sidebar.

6 Reactie's
 • Laura - Dagelijkse Hap
  Geplaatst op 11:08h, 13 maart

  Heel herkenbaar dat je snel afgeleid wordt! Ik stel zelf ook altijd een tijd vast dat ik moet werken, en daarna mag ik als “beloning” iets anders doen xD

 • Karlijn
  Geplaatst op 08:42h, 14 maart

  Hee! Ik heb je genomineerd voor de Liebster Award:
  http://www.lipstickandpancakes.nl/?p=1966

 • Patricia
  Geplaatst op 20:43h, 14 maart

  Bedankt voor het overnemen van mijn tag! Heb je meegenomen in het overzicht van alle bloggers.

 • Blogspiratie Tag: zij vulden ‘m in - BlogQueen
  Geplaatst op 22:17h, 14 maart

  […] van Foodinista: “Ook helpt het mij om zelf een mysterybox te maken. Gewoon een paar ingrediënten uit de […]

 • Cherry (KickstartYourHealth)
  Geplaatst op 21:23h, 15 maart

  Leuk om te lezen! Zo herkenbaar; zoveel blogplannen maar te weinig tijd hebben! Ik kom uit Brabant, maar woon sindskort in Noordwijk. Ben je opzoek naar leuke plekken in Brabant voor je blog of moet je daar naar toe? Misschien kan ik je daarbij helpen :) Liefs, Cherry.

 • Foodinista
  Geplaatst op 09:59h, 16 maart

  Hoi Cherry,
  Wat leuk! Wij gaan eigenlijk een beetje ruilen. Jij hier en ik in Brabant. Ik ben zeker op zoek naar leuke tips in Brabant. Ik moet de omgeving weer helemaal gaan ontdekken, wat natuurlijk heel leuk is voor het blog. Liefs

Geef een reactie