Oosterscheldekreeft asperge kaviaar en gerookte botersaus en pastinaak puree Restaurant Bij Kees Foodblog Foodinista

Zeeuws Dineren Bij Kees in Zierikzee

Deel deze post

Helaas is Restaurant Bij Kees in Zierikzee permanent gesloten.

Ik viel letterlijk met de deur in huis, nou ja bijna, gelukkig. Ik bleef nog net staan. Maar mijn binnenkomst was aangekondigd. Ik was een beetje vroeg, maar gelukkig was het wel de juiste avond. Want ik had er zin in! Dineren Bij Kees. Van Zierikzee zelf kreeg ik eigenlijk al zin, want het is gewoon al de moeite waard om daar een keer naartoe te gaan. En waarom ik niet vaker naar Zeeland ga? Dat zal echt een kwestie van tijdsgebrek zijn. Al moet ik toegeven, na het bezoek aan restaurant Bij Kees, want het was in mei, kan ik toegeven dat we op mijn verjaardag ook al weer een keer naar de Zeeuwse kust zijn gereden. Heel rustig en even dichtbij als bijvoorbeeld Den Haag. Nee ik val Den Haag niet af, maar ons bezoek heeft de ogen geopend. En dat is leuk! Een nieuwe ik heb Zeeland ontdekt tour is begonnen. Vanuit Kaatsheuvel was ik in ongeveer een uurtje een uurtje in Zierikzee en Zeeland en dat vond ik de moeite waard. Ik neem je in dit blog mee naar ons diner By Kees.

Meer tips in Zeeland? Lees dan ook eens over ons culinair weekendje in Zeeland

Ontvangst Bij Kees in Zierikzee

Ik kan nog even doorschrijven over hoe vaak ik vroeger in Zeeland kwam bij het huisje van mijn opa en oma, alle stadjes in Zeeland wel bezocht, dat vriendinnen van mij in Bergen op Zoom wonen en dat Zierikzee dan een klein stukje verder is en waarom ik Bij Kees kwam binnen vallen; dat was gewoon ik kluns en niet opletten. Maar uiteindelijk wil je weten of ik nog een keer Bij Kees zou gaan eten en of het ook een aanrader is voor jou.

Restaurant Bij Kees in Zierikzee Buiten Foodblog Foodinista

Bij aankomst rijd je door het pittoreske Zierikzee en is Restaurant bij Kees al in een even leuk pand gevestigd. Wat ik dacht? Dat beloofd eigenlijk wel wat. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik vooraf al niet even online had rondgekeken, wat ik een beetje kon verwachten.

Restaurant Bij Kees in Zierikzee Interieur Foodblog Foodinista

Binnen is het restaurant sfeervol, gerestaureerd en zowel in de oorspronkelijk sfeer gelaten als gecombineerd met meer moderne items. Sowieso moet ik toegeven dat ik de inrichting natuurlijk sfeerverhogend vind, maar uiteindelijk vind ik wat ik ga proeven het allerbelangrijkst.

Restaurant Bij Kees in Zierikzee Bargedeelte Foodblog Foodinista

In het midden van het restaurant is restaurant Bij Kees en beetje in twee delen gedeeld door de bar. Dat zorgt er ook weer voor dat zowel de keuken als de drankkaart goed vertegenwoordigd zijn.

Gin Tonic met amuses Restaurant Bij Kees in Zierikzee Zeeland Foodblog Foodinista

Wij begonnen bij ontvangst ons diner als smaakmakers met een spicy Gin Tonic met Tomato gin, rozermarijn, jenerbes en fever tree tonic. Daarbij werden al snel de amuses geserveerd, waarvan ik de meloen ingelegd in gin en curry met serranoham echt een pittige verrassing vond en een toast met tomaat en truffel is natuurlijk heerlijk om mee te starten.

Kreeftenbisque amuse Restaurant Bij Kees Zierikzee Foodblog Foodinista

Daarop volgde een zachte kreeftenbisque. Heerlijk van smaak.

Dineren in Zeeland bij Restaurant Bij Kees

De start van het diner is gezet Bij Kees en nog alleen maar met de amuses die vol smaken waren, wat ook wel een beetje de bedoeling is.

Tonijnpizza restaurant Bij Kees in Zierikzee Foodblog Foodinista

Het diner startte met een moderne en luxe tonijnpizza. Geïnspireerd op de pizza’s van de chefkok Joop Braakhekke een inspiratie en leermeester voor Bij Kees. Een Bladerdeeg taartje met yellow fin tonijn en wasabi mayonaise. Een licht en mooi voorgerecht.

Steak tartare signature dish Bij Kees in Zierikzee Zeeland Foodblog Foodinista

Opgevolgd door één van mijn favoriete gerechten een steak tartare! Ik ben er echt dol op en door Kees op een prachtige manier bereid en daar op het menu een signature dish. Bij Kees serveert graag visgerechten, en de Steak Tartare was even van het menu af, maar door de vraag van de gasten is deze helemaal terug! Een Steak tartare met 62 graden ei, boekweit bites, bieslook en huisgemaakte picalilly mayonaise. Net even anders en net even heerlijk.

Je weet niet waar je eindigt, maar je citytrip begint hier.
Oosterscheldekreeft asperge kaviaar en gerookte botersaus en pastinaak puree Restaurant Bij Kees Foodblog Foodinista

Opgevolgd door het vis hoofdgerecht. De lokale Oosterscheldekreeft met witte asperges, kaviaar, pastinaak puree en een sausje van gerookte boter. Het laaste maakte het gerecht af, maar wat een plaatje! Het seizoensgerecht was echt heerlijk en zo boterzacht. Net als deze ingrediënten kookt Bij Kees altijd met producten uit de omgeving. Daardoor kan het menu ook wekelijks en zelfs dagelijks wisselen.

Parelhoen in Chimay met champignon en zuurkool Restaurant bij Kees in Zierikzee Zeeland Foodblog Foodinista

En als hoofdgerecht een knapperige en zachte parelhoen en paddenstoelen, in een sausje van Chimay en op een bedje zurkool. Wil je weten of ik nog een keer zou gaan dineren Bij Kees? Ja! Ik ben wel nieuwsgierig naar de andere gerechtjes. Wellicht vraag je, je ook af; Wat kost dat nou? Het concept staat volledig beschreven bij Restaurant Bij Kees en daar kun je ook reserveren. Maar alle gerechtjes zijn een beetje van het zelfde formaat en hebben ook de zelfde prijs zo kun je een Zeeuws diner naar smaak samenstellen of een lunch natuurlijk.

Overnachten in Zeeland

Voor mij zelf is het oké om voor een dag of avond naar Zeeland te gaan. Wel gaan we met de auto, een overnachting kan dan ook zeker geen kwaad als we volop willen genieten van eten en drinken. Is Zeeland voor jou absoluut niet aan te rijden of kies je ook gemak? Dan zijn er diverse mogelijkheden. Kijk hier als je in Zeeland wilt verblijven.

Ga jij vaker naar restaurants in Zeeland of heb je tips voor mij dan lees ik het graag! Ook vind ik het natuurlijk super leuk om te lezen als je ook Bij Kees bent gaan eten! Tag mij dan ook Facebook, Twitter of Instagram.

Meer blogs ontvangen en blijven volgen? Of meer restaurant tips. Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief dat kan in de zijbalk.

1Reactie
  • Anka
    Geplaatst op 08:33h, 27 juni

    Geweldig Foodinista, Daphne, Bedankt. En kan het ook iedereen aanraden om Bij Kees in Zierikzee te gaan eten.

Geef een reactie