Cadeautip foodbox met bier Beer in a box tips van blogger Foodinista

Bier voor de feestdagen met Beer in a box

Deel deze post

Biertjes ontdekken en proeven vind ik altijd leuk. Wellicht ben je daar al achter. Alleen komt het er bij mij meestal op neer dat ik voor het proeven de deur uit ga. Zoals een bierfestival in Leuven, een bier spijs diner in Leuven of een biercafé in Amsterdam. Beer in a box maakt het allemaal iets gemakkelijker en dat is leuk! Misschien ken jij ook wel bierliefhebbers. Waarbij de liefde verder gaat dan een pilsje, de standaard speciaal biertjes en zij zich graag laten verrassen. Steeds weer nieuwe ontdekkingen en een verrassing wel kunnen waarderen. Ik kan diverse redenen opnoemen waarom Beer in a Box dan ideaal is en ik neem je dan ook mee in dit blog, waarom het zo ontzettend leuk is, de beer in a box unboxed en voor de feestdagen een bijpassend bierspijs recept voor een bier amuse.

Beer in a box Unboxed

Beer in a box unboxed cadeautips foodblog Foodinista

Bij binnenkomst weet je al dat de ‘beer has arrived’ het beloofd een gedetailleerd bierpakket te worden! Leuk!

Beer in a box unboxed cadeautips foodblog Foodinista

De box is een echt cadeau bij het openen en ik vind het concept van ‘een beer’ en ‘de beer’ goed en leuk doorgevoerd al bij de doos en het openen van de de doos. De beer gromt je toe.

Beer in a box unboxed cadeautips foodblog Foodinista

Mijn Beer in a box is vol bier! Ik koos voor het middelste speciaalbier pakket met 10 bieren, met vijf soorten speciaalbier, ook wel de grote beer. Bij Beer in a box zijn er drie keuze uit bierpakketten.

cadeau tip beer in a box foodblog Foodinista

Na het uitpakketen: 5 biersoorten en in totaal 10 flesjes speciaalbier, 5 omschrijvingen van het speciaalbier, bierviltjes, een uitgebreid recept bij één van de bieren en de verrassende beer!

Ontvangen bieren van Beer in a box

Het leuke was dat ik echt alle bieren van Beer in a box daadwerkelijk nog nooit had geproefd! Dus echt een nieuwe ervaring. Misschien is dit niet voor iedereen zo, maar ik ben zelf meer gefocused op België, biertjes uit mijn regio in Brabant en toen ik Haarlem woonde bieren van Jopen. Dan is er nog heel te proeven en ontdekken natuurlijk! Alleen je komt wel bij restaurants en café en dan toch was het verrassing. De box is dan naar mijn mening al echt de moeite waard met een extra toevoeging. Je weet echt welk biertje je drinkt.

Beer in a box Rumoerige roodborst tip van foodblog Foodinista

De rumoerige roodborst is één van de speciaalbieren in de beer in a box. De rumoerige roodborst is van Bird Brewery. Een leuke naamspeling. Bij alle bieren krijg je een bierkaart, zodat je precies weet wat voor speciaalbier je drinkt.

Beer in a box Juffie tip van foodblog Foodinista

En Juffie van van brouwerij De Twee Knaapjes. Naast de omschrijving van herkomst en wat je gaat proeven, krijg je ook bij alle bieren een bier spijs omschrijving. Zo gaat Juffie heel goed samen met een pittige pizza met salami en kaas. Alleen naar mijn smaak zou het ook heel goed samen gaan bij een borrel met een pittig worstje en pittige Old Amsterdam of brokkelkaas.

Zo zijn er in de Beer in a box nog 3 bieren met de zelfde omschrijving.

Recept voor Zalm avocado amuse

Bij de Dorus werd als tip gegeven een tortilla met kaas en iets te veel guacamole. Romig, spicy, knoflook en dus ook het zurige! Een leuk idee dus om daar voor de feestdagen een amuse met zalm en avocado mousse bij te maken. Daar ben ik mee aan het werk gegaan.

Boodschappen voor de zalm avocado amuse voor 4 personen

1 zalmmoot zonder huid
4 knoflookgarnalen ((tapasgarnalen van AH bijvoorbeeld)
2 avocado’s
2 eetlepels mayonaise
halve limoen
snufje peper
4 takjes bieslook
olijfolie

Recept voor de zalm avocado amuse

Snijd de zalmmoot in kleine blokjes. Verhit in de koekenpan olijfolie in bak de zalm in een halve minuut rondom. De stukje zalm zijn zo klein en is zo gaar. Bewaar de zalm in een schaaltje.

Meng de vulling van de avocado in een mengschaal met de mayonaise tot een zachte mousse, en knijp de helft van de halve limoen uit. Meng ook de sap er doorheen plus een snufje peper.

Schep één eetlepel avocadomousse in ieder schaaltje. Plaats de zalm er bovenop en vervolgens de garnaal. Serveer er een klein stukje limoen bij voor extra zuur. Maak af met een takje bieslook (voor een ui smaakje).

Serveer dit recept met de Dorus uit de Beer in a Box.

Variëren? Wat ook goed combineert is het biercafé in Amsterdam

amuse recept avocadomousse zalm en garnaal recept van foodblog Foodinista
amuse recept avocadomousse zalm en garnaal recept van foodblog Foodinista

Meer over Beer in a Box

Ik bestelde de Beer in a Box met 10 flesjes speciaalbier. Organiseer je een bierproeverij dan is dit heel leuk. Zelf schenken wij meestal met vier personen een half flesje per glas uit. Dan kun je goed blijven proeven. Wil je meer? Dan kun je ook de grotere box met 12 flesjes bestellen. De diverse soorten kun je terug vinden bij Beer in a Box. Ook is er een leuke cadeaubox met 6 speciaalbieren. De speciaalbieren van Beer in a box kun je apart bestellen, maar je iedere maand laten verrassen? Of iemand verwennen dan zijn er ook abonnementen.

Meer recepten en shoptips ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

ga(‘create’, ‘UA-43776150-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

2 Reactie's
  • Mariska
    Geplaatst op 11:37h, 28 november

    Wat een leuke box! De biertjes klinken heerlijk, maar dat vormgeving is ook echt geweldig gedaan :)!

  • Kirsten
    Geplaatst op 16:42h, 14 december

    Grappig verpakt , echt leuk om kado te dien aan de liefhebber :)

Geef een reactie