10x Barbecue happy musthaves shoptips Foodblog Foodinista

Zomerse Barbecue Happy Musthaves

Deel deze post

Ben jij een echte barbecue hero en kun je het de hele winter niet wachten, totdat de barbecue weer aan mag? Dan gun je jezelf denk ik ieder jaar ook wel een leuke barbecuegadget om het ieder jaar weer iets leuker, makkelijker of uitdagender te maken. Dan is deze zomerse barbecue happy musthaves echt iets voor jou. Ik ging op zoek naar tien leuke barbecue happy musthaves, omdat ik eerlijk moet bekennen dat bij ons de barbecue nog niet heeft aangestaan door een vakantie en misschien een paar perstripjes van mij en met familie, maar daar komt binnenkort als het weer een beetje meewerkt verandering in. En dan mag daar ook wel weer een leuke nieuwe barbecuetool bij. Eerder testte we al de barbecue tool uit voor een hele kip. Echt een succes! Maar nu ik ben op zoek gegaan naar tien musthaves en ga natuurlijk ook delen welke het echt gaat worden bij mij thuis voor dit jaar.

10x Zomerse barbecue Happy Musthaves

Weber Muffinvorm voor de barbecue Happy Musthaves barbecue tips foodblog Foodinista

Ja we kunnen ook gewoon gaan bakken op de barbecue, zoals muffins op de barbecue. Niet alleen zoete muffins, maar natuurlijk ook hartige muffins! De muffinvormen zijn steviger en beter in bestand tegen de directe hitte van de barbecue. Wat maakt het bakken op de barbecue leuk? De rokerige smaak natuurlijk.

Paellapan en buiten koken barbecue happy musthaves tips van foodblog Foodinista

Niet alleen barbecueën, maar ook snel en simpel buiten koken? Dan is deze paëllapan echt een musthave! Ik zie met gewoon al staan net als op vakantie zo’n grote paëllapan bereiden alleen dan achter in de tuin. Lijkt mij toch echt wel zomers genieten. Een grote risotto kan natuurlijk ook, maar dat is natuurlijk wel heerlijk leven. Daarbij is deze pan natuurlijk ook heerlijk om mee te nemen op vakantie naar de camping of je zomerhuisje. In plaats van avond aan avond in een kleine keuken staan.

728x90 - Verleng Think
Kippenvleugelhouder barbecue happy musthaves shoptips foodblog Foodinista

Wellicht herken je het wel. De kippenpootjes en kippenvleugeltjes, waarvan de buitenkant veel te snel gaart, tegen het zwarte aan op de barbecue. Alleen de binnenkaart is nog lang niet gaar. Dat is natuurlijk helemaal niet lekker! Met voorgegaarde kip is dat zo verholpen, oké. Alleen als je voorgegaarde kip het dan wil je dat de buitenkant knapperig en goudbruin is en de binnenkant mals dan zou je moeten slowcooking en niet echt grillen. Dan is een kippenvleugelhouder een perfecte barbecuetool!

Spiesrijger barbecue happy musthaves tips foodblog Foodinista

Wij hebben thuis best wel een beetje een rolverdeling. Als ik het zo om mij heen hoor komt die rolverdeling vaker voor. De vrouw doet de voorbereiding voor de barbecue en de man is grillmeister. Bij ons gaat het in ieder geval wel zo. Iedere keer denk ik daar eigenlijk best wel lucht over. Ik doe het wel even. Iedere keer valt het ook best wel tegen. Barbecueën is veel werk! Vooral de voorbereiding. Voor het maken van spiesjes. Dat vonden ze bij Tomorrow’s Kitchen ook en zij hebben een hulpmiddel bedacht de spiesrijger. Makkelijk krijg je alle moeilijke ingrediënten snel aan de spiesgerijgd. Wellicht herkenbaar, paprika is beste wel stug, champignons vallen uit elkaar, uienringen willen niet zo soepel en meer van die elementen. Ik wil de spiesrijger hebben!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Vershoudbox barbecue happy musthaves tips foodblog Foodinista

En dan heb je al je heerlijke barbecue gerechten voorbereid. Waar ik dan altijd een beetje van baal, sowieso als je buiten eet, is dat er altijd veel ongedierte op af komt en dat het buiten gewoon niet zo vers blijft. Een goede vershoud box is dan geen overbodige luxe. Niet alleen voor barbecueën een aanrader, maar ook voor een borrelavondje of bij een kaasplankje buiten geen slecht idee.

Marinade beker barbecue happy musthaves foodblog Foodinista

Eigenlijk is dat het zelfde voor marinades. Een los bakje werkt wel, maar het kan frisser. Direct een mooie barbecue kwast er bij. Natuurlijk kan ook de gesmolten boter of olie in deze barbecue beker. En in de winter kun je de marinadebeker ook gewoon in de keuken gebruiken.

Opwarm grill weber barbecue favorieten foodblog Foodinista

En dan gaat alles eindelijk op de barbecue! Hoe doen we dat dan en welke barbecue tools zijn dan echt favoriet? Ik vind het bijvoorbeeld ook heel leuk om de stookbroodjes nog even te grillen op de barbecue. Direct op de grill gaat dat eigenlijk te snel. Daar heeft Weber iets op verzonnen een warmhoud grill. Net iets hoger die je er op plaatst. Daar kun je ook andere gerechten op grillen die niet zo heel snel mogen garen.

Weber wafelijzer barbecue happy Musthaves van foodblog Foodinista

En dan nog een echte leuke gadget voor de grillmeister. Wil je eens iets anders, wat dacht je dan van wafels en tosti’s maken op de barbecue? Misschien zie je zelf nog wel veel meer mogelijkheden! Dan is het Weber wafelijzer echt iets voor jou. Ik vind het zelf wel een hele gave gadget.

Meer barbecue favorieten

Welke happy musthave is jouw favoriet van de barbecue happy musthaves en heb jij nog shoptips voor een perfecte zomerse barbecue? Of barbecue tools waar je niet zonder kunt? Laat het mij weten! Zelf ben ik echt enthousiast over het hulpmiddel voor de spiesen. Dat lijkt mij zo ontzettend fijn en veel sneller zet je spiesjes op tafel. Ook vind ik de bewaarbox fris en het langzame grillrek een goed idee voor malsere gerechten.

Niet alleen barbecuetools, maar ook inspiratie voor een mooie barbecue? Kijk dan verder bij de favoriete barbecues van Foodblog Foodinista.

Meer happy musthaves en favorieten ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's

Geef een reactie