28 mei Asperges met ham en ei – Klassiek asperge recept
Asperges met ham en ei mogen niet ontbreken bij de asperge recepten. Gewoon een klassieker! Natuurlijk met gebakken krieltjes. Eigenlijk is het heel simpel om te maken, maar deze klassieker mag niet ontbreken bij de aspergerecepten. Asperges met ham en ei, moet bij ons in ieder geval ieder aspergeseizoen worden gegeten.
Benodigdheden asperges met ham en ei (2 pers.)
500 gram asperges
400 gram bakaardappelen (zelf voorkoken, vastkokers)
400 gram boerenham
aspergesaus (uit pakje, ivm zwangerschap)
2 hardgekookte eieren
Tips voor de bereiding van de asperges met ham
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, aspergeschiller, vergiet, koekenpan, aspergepan, steelpan
Recept asperges met ham en ei
Het gerecht met asperges en ham ligt zo op je bord en genieten maar. Geen uitgebreide uitleg, want het gaat meer om de combinatie. Asperges koken en nagaren, kook de aardappels (4 minuten korter dan normaal) en bak ze op in de olijfolie met een snufje zout, kook het ei hard en maak de aspergesaus, zoals vermeld op de verpakking.
Het enige wat nog rest: het opdienen. Leg de asperges op het bord, de aardappels ernaast, ham eroverheen en versnipper het ei. Het ei mag ernaast worden gelegd. Schenk de aspergesaus over de asperges en klaar ben je. Weer een seizoensrecept met asperges is klaar.
Meer asperge recepten? Maak dan deze asperges met zalm.
Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief
Vijf x Asperge Recepten
Geplaatst op 16:14h, 10 april[…] klassieke recept asperges met ham en ei natuurlijk en grove aardappelen lekker en eigenlijk voor mij de favoriet om het asperge seizoen mee […]
Vijf Asperge Recepten
Geplaatst op 18:06h, 10 april[…] klassieke recept asperges met ham en ei natuurlijk en grove aardappelen lekker en eigenlijk voor mij de favoriet om het asperge seizoen mee […]