asperge iberico ham en ei

Asperge Iberico ham en ei

Deel deze post

Ja, weer een nieuwe variant op de asperges! Asperge Iberico ham en ei. De luxe variant voor de asperges met ham en ei, is een heel feestelijk recept. Echt genieten met van één bord luxe eten. Wit goud, lang gerookte ham uit Spanje en een met rust gegaard eitje.

Wij hebben trouwens de Iberico ham nog gesealed uit Spanje liggen, maar natuurlijk is een andere zoute en gerookte ham ook een mooie combinatie!

Ingrediënten voor de asperge Iberico ham en ei (2 personen)

  • 750 gram witte Nederlandse asperges
  • 200 gram luxe gezouten ham, zoals Iberico, niet verkrijgbaar? Gebruik dan pittige en gezouten Serrano ham
  • 2 eieren
  • aspergesaus (voor mij uit pak i.v.m. zwangerschap)
  • theelepel fijn gesneden bieslook
  • snufje zout en peper

Tips voor de aspergesalade

Moeilijkheid 1-5: 3 (afhankelijk van het pocheren)
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, aspergepan, grijptang, lepel, vergiet

De aspergesalade maken

Starten met het maken van deze luxe aspergesalade. Kook de asperges, zoals bekend. Schoonmaken, water verwarmen, asperges koken en na laten garen in het vocht. Kook te gelijkertijd het water en pocheer de eieren. Zelf heb ik hier een super makkelijke tool voor, succes gegarandeerd. Twee rubber drijvende bakjes, waarin de eieren gepocheerd worden in 8 minuten (wel met de deksel dicht). Pocheer je echt? Dan heb je ook azijn nodig.

Maak ondertussen de saus en voeg hier de gesneden bieslook aan toe.

Je bent al bijna klaar, want alleen het aankleden het bord moet nog gebeuren. Leg de asperges er mooi op, verdeel de ham over de asperges, giet de saus aan het einde van de asperges en leg het eitje er mooi naast.

Nu genieten van deze luxe asperge salade! Oh ja de Nederlandse asperge benadruk ik echt, deze hebben een zachte, zalvige en frisse smaak. Tegenwoordig zijn er ook veel asperges uit Peru, maar persoonlijk vind ik de Peruaanse asperges net een zandbak om te eten. Dus genieten van de Nederlandse asperge uit het zuiden van het land!

Meer asperge inspiratie? Dan zijn de volgende recepten ook iets voor jou:
* Maak eens een aspergerisotto.
* Of maak een voorjaarssalade met asperges, aardbeien en geitenkaas.
* Een klassieker, maar dan even anders. Zalm en asperges, maar dan in een aspergeragout.

Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie