Amsterdams genieten bij The Corner restaurantblog Foodinista

Amsterdams genieten bij The Corner Amsterdam

Deel deze post

Amsterdam is een jungle van restaurants en eetcafés en iedere dag openen er nieuwe gelegenheden om te ontdekken. Daardoor zou je bijna vergeten dat er klassiekers zijn die de moeite waard zijn om binnen te stappen en waar je nog gewoon Amsterdams kunt genieten. Laten we ook niet vergeten dat het knap is om jaren lang te overleven als restaurant of eetcafé in de Amsterdamse horecajungle. Dat is wel bijna een applaus waard. Zelf heb ik een aantal jaar bij één van de grotere brouwerijen in Amsterdam gewerkt en naast bier verkopen vindt daar achter de schermen veel meer plaats dan alleen bier verkopen. Ik zal het je besparen, maar het openen van een horecagelegenheid gebeurde eigenlijk even veel als het over de kop gaan van een restaurant of eetcafé. Daarbij kan ik je ook vertellen dat dit op het oog regelmatig gebeurde bij de meest toffe locaties of classics waarbij je dit niet verwachtte. Dat een eetcafé als The Corner er dan ook al jaren is; Daar mag wel eens extra aandacht aan besteed worden. Vooral aan de strakke menukaart die zij aanbieden met Amsterdamse klassiekers waar zij trots op zijn en wat ook wel mag. Ik ga je vertellen waarom je bij The Corner Amsterdam eens voor meer aan mag schuiven. Dat is meer dan alleen de bekende vrijdagmiddagborrel of je drankje na een beursdag bij de RAI. Inderdaad ga eens Amsterdams genieten bij The Corner Amsterdam en vraag ook eens om het menu voor de lunch of het diner.

Tomatensoep bij The Corner in Amsterdam restaurantblog Foodinista

Klassiekers van The Corner Amsterdam

Het menu van The Corner Amsterdam is niet nieuw, niet trendy en gaat niet mee met de laatste trends. Teleurgesteld? Wacht dan even. Wellicht zoeken we dat ook wel niet. We willen gewoon een goed en kwalitatief hapje eten in een ontspannen sfeer. Dat is precies wat The Corner Amsterdam kan bieden. Ben je een dag naar de RAI geweest, heb je geslenterd door de Rivierenbuurt of ben je wellicht het stadscentrum in geweest en kom je terug met de Noord Zuidlijn dan schuif je makkelijk aan bij The Corner Amsterdam op de hoek bij de RAI op het Scheldeplein nummer 2. Drink een biertje van de tap of een wijntje en praat even bij. Je kunt er voor kiezen om het bij een drankje te houden, The Corner Amsterdam nodigt daar ook voor uit, maar vraag ook eens om het menu, want het zal je niet teleurstellen. De tomatensoep en de gehaktbal van The Corner Amsterdam zijn tenslotte beroemd! Beiden hebben ze Het Parool gehaald en daar zeer goede beoordelingen in gehaald, zo is de gehaktbal opgenomen in de gehaktbalroute door Amsterdam als één van de favorieten. De gehaktbal is overigens een malse kalfsgehakt gehaktbal met zuur, jus en mosterd. Daar begint het ultiem Amsterdams genieten bij The Corner Amsterdam, want welke vleeseter eet er niet graag een goede gehaktbal? Laten we overigens ook gewoon de ambiance niet vergeten, maar dat moet je zelf maar gaan ontdekken. Laat ik niet alles verklappen.

Kalfsgehaktbal bij The Corner Amsterdam RAI restaurant review Foodblog Foodinista
Mosselen bij eetcafé The Corner in Amsterdam Rivierenbuurt restaurant tips Foodblog Foodinista

Amsterdams genieten bij The Corner Amsterdam

Ook wij gingen voor de kalfsgehaktbal. Deze moest natuurlijk geproefd worden evenals de tomatensoep. Wij kozen ook nog voor de kreeftenbisque, dit was de dagsoep. Alles wordt vers bereid in de keuken. Liever een kleinere menukaart met een aantal klassiekers dan dat de keuze reuze is. Daar ben ik helemaal voor! Het mosselseizoen was net begonnen dus wij konden niet anders dan als hoofdgerecht kiezen voor mosselen! De klassieke mosselen gecombineerd met de Catalaanse mosselen. Een pittigere variant. Leuk om te weten dat ik liefhebber ben van de klassieker en mijn gezelschap van de Catalaanse, want deze zijn veel pittiger! Zo is er dus een favoriet voor iedereen. En de mosselen zijn ondertussen bestempeld als de favoriete mosselen in Amsterdam van het Parool! Zij weten eetcafé The Corner Amsterdam wel te vinden en als ik jou was zou ik ook eens gaan voor Amsterdams genieten bij The Corner Amsterdam en vergeet dan vooral de gehaktbal niet al is het maar bij de borrel. Wij gaan zeker terug na een dagje RAI, winkelen in Amsterdam met voor een euro parkeren bij de RAI of een andere gelegenheid en daarna een gezellige kwalitatieve maaltijd. Natuurlijk hebben daarna onze dag afgesloten met nog een heerlijke cappuccino, want ook voor een kopje koffie kun je binnen stappen of op terras aanschuiven.

Meer blogs en restaurant tips ontvangen en blijven volgen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief dat kan in de zijbalk.

Geen reactie's

Geef een reactie