aardbeien caprese broodje recept foodblog Foodinista

Aardbeien caprese broodje

Deel deze post

De aardbeien blijven maar groeien in de achtertuin en dan kan ik er zo ontzettend veel mee maken! Dat ik er ook een beetje mee ga experimenteren. Sowieso aardbeien op brood is een goed idee of op een beschuitje. Maar ik ging er over nadenken of het ook een goed idee is om een aardbeien caprese broodje te maken, zoals je in plaats van de tomaten met aardbeien. Ik dacht het wel! Super fris in de zomer en om het extra smeuïg te maken plaatste ik dit broodje ook nog even onder de gril. Nu zou je denken hé Daphne bedankt voor het recept klaar er mee, maar zo simpel kom je er niet vanaf. Het is iets meer werk, sorry, maar dan heb je wel wat met dit aardbeien caprese broodje. Oh ja in deze stijl maakte ik ook al een keer een echt hartig smul broodje voor Vaderdag, ook echt een hit al zeg ik het zelf, want niet alleen de vaders vinden dit broodje een goed idee hoor. Het is met hartige ingrediënten. Het feit is dat je het broodje gaat vullen. Nu dus het aardbeien caprese broodje. Doen hoor! Het is zo goed.

Broodje aardbeien caprese recept foodblog Foodinista

Ingrediënten aardbeien caprese broodjes voor 2 personen

2 baguettes
150 gram aardbeien
1 bol mozzarella
klein handje verse basilicum
1 theelepel olijfolie
Snufje zout en peper
1 theelepel balsamico azijn
1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
Een klein beetje paneermeel.

Tips voor de bereiding van de caprese broodjes

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: oven (baguette afbakken), mengschaal, snijplank, kommetje, spatel en mes

Recept voor het aardbeien caprese broodje

Verwarm de oven voor, zoals aangegeven op de verpakking bij de baguette.
De punten van de baguette kunnen worden afgesneden en ook de bovenkant, ongeveer 0,5 cm kan er worden afgesneden. Snij vervolgens het deeg uit het broodje, zodat het broodje hol is. Bak deze alvast twee minuten, zodat het binnenste van het broodje een beetje gebakken is. De aardbeien en mozarella zijn best wel nat en dan wordt het broodje niet zo vochtig. Strooi er daarom een beetje paneermeel in.

Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes, de mozarella in stukjes en knip de basilicum. Meng dit in een mengschaal, samen met de olijfolie, zout, peper en balsamico azijn. Verdeel het mengsel over de broodjes en verdeel de geraspte kaas er overheen. Plaats de broodjes voor 10 minuten in de oven op 180 graden.

Meer lunchrecepten voor lekkere broodjes van Foodblog Foodinista

Meer broodjes? Wat dacht je van deze broodjes:
* Ontbijten met een zalm caprese
* Maak zelf eiersalade voor je sandwich
* Of een snelle zalm of forelsalade

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

ga(‘create’, ‘UA-43776150-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Geen reactie's

Geef een reactie