5x Dudefood recepten tips - Foodblog Foodinista

5x Dudefood recepten tips

Deel deze post

Dudefood bij Foodinista? Natuurlijk! Het is niet alleen roze en een feestje voor vrouwen op de blog. Ik weet zelfs dat Foodinista door bijna 50% mannen gelezen en gevolgd wordt dat zegt wel iets. De recepten, tips en verhalen zijn niet zo zeer aan de ladies of dudes gebonden het spreekt jullie gewoon aan. Maar wat is dan dudefood? Onder dudefood verstaan we: stevige maaltijden, deze maaltijden kunnen met (veel) vlees zijn, met lekkere alcoholische bereiding en spreken vooral de mannen aan, maar voel je als vrouw zeker niet beledigd wanneer je ook gewoon graag je tanden erin zet, want wie mag dit voor jou bepalen? Het feit is wel dat ik bij ons thuis merk dat de mannen en de vrouwen toch een ander smaakpallet kunnen hebben en dat de term dudefood wel goed gekozen kan zijn. De maaltijden die onder de term dudefood vallen zijn bij mij thuis bij de mannen erg populair en zijn ook meestal juist voor de ‘man des huizes’ bereid. Het kan geen toeval zijn toch? Wil je meer inspiratie voor Dudefood gerechten? Kijk dan eens hier bij MNLK een online magazine speciaal voor mannen, met natuurlijk ook veel Dudefood recepten, daar kunnen ze je nog veel verder inspireren. Maar ook heb ik mijn 10 Dudefood recepten voor je verzameld.

Top 5 Dudefood recepten op Foodinista

Dudefood recept – Ierse stoofpot met Guinness

Ierse stoofpot met Guinness en aardappelpuree - Iers stoofvlees met bier -Foodblog Foodinista

Deze maaltijd heeft alles wat dudefood moet inhouden. De maaltijd is stevig, vlees, aardappels en bier! Het is het ultieme dudefood het ierse stoofvlees met Guinness en vervolgens met een flinke laag aardappelpuree nog even in de oven geschoven. Het Dudefood recept ga je hier vinden.

Dudefood recept – Vlam tosti Deluxe

Vlam tosti Deluxe recept Foodblog Foodinista

Deze tosti maakte ik speciaal voor de ‘dude’ in huis. Voor mij te pittig. Ooit kon ik het waarderen na een avond stappen. Maar nu te pittig, te veel. De vlam tosti is niet mijn favoriet. Wel vond ik het tijd voor een luxe vlam tosti, zodat het ultiem dude food werd. Een vlam tosti met pittig gekruid gehakt, machtige gesmolten cheddar kaas en stevig spelt brood het recept voor de vlam tosti ga je hier vinden.

Dudefood recept – Italiaans gehaktbrood

Gehaktbrood met pancetta, mozzarella en Italiaanse kruiden

Dudefood is veel vlees? Dan mag een gehaktbrood niet missen! Een Italiaans gehaktbrood in dit geval, want smaakvol mag het wel zijn. Het recept voor het gehaktbrood ga je hier vinden.

Dudefood recept – Risotto met Gulden Draak en worst

Risotto met donker bier en worstvlees recept van Foodblog Foodinista

Risotto bij de Dudefood recepten? Zeker weten! Deze risotto wel, want de risotto is op smaak gebracht met donker bier van Gulden Draak en krijgt daardoor een rijke caramel smaak en de risotto is gevuld met worstvlees. Het is iets anders en sluit daardoor perfect aan bij de Dudefood recepten. Het risotto recept ga je hier vinden.

Dudefood recept – Duitse borrelplank

Duitse borrelplank inspiratie Oktoberfest recepten Foodblog Foodinista

Een dudefood borrelplank?! Er zijn zo veel manieren om te borrelen. Kaasje worstje en klaar. Maar het kan uitgebreider en beter. Biertje erbij. Wat dacht je van een stevige Duitse borrelplank? Het is een ander worst-kaas scenario met nog meer heerlijke stevige happen. Hoe je de Duitse borrelplank zelf kunt samenstellen lees je hier.

Voor meer Dudefood inspiratie kijk je hier verder.

Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie