Stroganoffsaus recept foodblog Foodinista

Zelf stroganoffsaus maken

Deel deze post

Als kind al vond ik het altijd één van mijn favoriete sausjes over een biefstuk, ja toen hield al wel van een beetje sterke smaken. Ik koos dan meestal voor een stroganoffsaus. Afgelopen weekend maakte ik weer en aardapel, groente, schnitzel, recept en mijn zoontje maak je ontzetend blijf met aardappeltjes, schnitzelf of kip en de groente zijn we aan het trainen. Het is een peuterfase zullen we maar zeggen. Zelf wilde ik ook wel een beetje variatie bij onze maaltijd en toen dacht ik weer even terug aan stroganoffsaus. Natuurlijk wilde ik deze dan wel zelf maken. Een ander bijkomstig ding, verstopte groente, weer een zo’n dingetje om de peuter mee te laten eten en zelf ook te genieten van onze basis maaltijd. Ik maakte mijn stroganoffsaus recept als volgt en het was een succes. Wij genoten er van en de peuter zat voorzichtig mee te dippen, want dippen in een sausje is leuk!

Ingrediënten voor de stroganoffsaus voor vier personen

250 ml creme fraiche
50 ml tomatenpuree
1 eetlepel vodka
1 ui
2 tenen knoflook
1 puntpaprika
250 gram champignons
1 theelepel gerookte zoete paprikapoeder
150 ml rundvleesbouillon
snufje peper

Tips voor de bereiding van de stroganoffsaus

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden voor het maken van de stroganoffsaus: pan, snijplank, mes, garde, lepel, knoflookpers of hakmolen

Tip: Maak de stroganoffsaus, voordat je de rest van de maaltijd maakt dan kunnen de smaken nog even verder in de saus samenbinden. 

Stroganoffsaus Recept van foodblog Foodinista

Stroganoffsaus recept

Snipper als eerste de knoflook en ui heel fijn, ik vind het altijd het makkelijkst om dit met de hakmolen te doen. Maak vervolgens de rundvleesbouillon, zodat deze alvast klaar staat.

Klop in de pan, zonder verhitting, de creme fraiche met de tomatenpuree, paprikapoeder, peper en vodka los tot één gladde dikke saus. Verhit het op een laag vuur heel langzaam. Meng de ui en knoflook er doorheen. Laat dit op laag vuur 5 minuten koken tot het gaat borrelen. Snijd ondertussen de paprika in kleine stukjes en de champignons in plakjes. Meng deze door de saus en laat nog even langzaam garen voor een paar minuten. Giet nu de bouillon er rustig bij meng ondertussen met de lepel, zodat je rustig kan zien of de saus dik genoeg blijft. Bij 150 ml is dit zo, maar de saus mag zeker niet te dun worden. Laat de stroganoffsaus nog drie minuten zacht sudderen, zodat de groente kan garen. Het stroganoffsaus recept is heerlijk met en schnitzel, rollade, beenham of biefstuk.

Meer sausjes en marinades bereiden? Kijk ons bij de volgende recepten:
* Maak zelf een witte wijnsaus met champignons.
* Een malse rollade gemarineerd in bokbier.
* Maak zelf een verse pastasaus met veel groente.

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: